"Έτσι θα τους μαρκάρετε" (video)

Δουλειά και στην αμυντική τακτική από τον Μαρίνο Ουζουνίδη με επίκεντρο στα προσωπικά μαρκαρίσματα των στόπερ.
Μανώλης Βογιατζάκης
11/07/2018 • 21:57
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Μιχάλη Μπακάκη και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο
  • shares
Πριν την άσκηση για την ανάπτυξη του παιχνιδιού από την άμυνα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δούλεψε έχοντας ως στόχο του να δείξει στους αμυντικούς τον τρόπο με τον οποίο θέλει να μαρκάρουν όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να δημιουργήσει επίθεση από τα άκρα. Για τον λόγο αυτό επικεντρώθηκε στην τετράδα της άμυνας και συγκεκριμένα στα προσωπικά μαρκαρίσματα των στόπερ, σε συνδυασμό με τη σωστή λεκτική επικοινωνία που θα πρέπει να υπάρχει με τον τερματοφύλακα.

"Όταν πάει η μπάλα στα πλάγια κοιτάμε τον παίκτη που έχουμε να μαρκάρουμε. Όχι τη μπάλα. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά του. Είναι προτιμότερο να στείλουμε τη μπάλα άουτ παρά να δεχτούμε γκολ. Ας φωνάζει ο κόσμος που βγάλαμε άουτ τη μπάλα. Δε θα φάμε γκολ όμως με μια τέτοια απόφαση, αν δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τη μπάλα στην κατοχή μας", φώναξε ο Έλληνας τεχνικός.

Στη συνέχεια η ίδια άσκηση έγινε ακόμα πιο σύνθετη, με τη συμμετοχή στην επίθεση και του δεύτερου ακραίου επιθετικού.

"Αν ο εξτρέμ από την αντίθετη πλευρά που γίνεται η σέντρα, συμμετέχει στη φάση, πρέπει να τον ακολουθήσει ο μπακ και να τον μαρκάρει", ήταν η οδηγία του Ουζουνίδη.
Γράψτε το σχόλιο σας...

Λεβαδειακός - ΑΕΚ

Κυριακή 05 Μαΐου, 15:00

Live
loading the player...
26/04/2019 • 06:48

Καμιά διάθεση για "δώρα" από Μπορντό και Ντάρμσταντ

Η Λίβερπουλ πλέον δεν κρατάει τη μοίρα στα χέρια της.κι απόψε θέλει νίκη όσο πιο γρήγορα γίνεται με μια πιο αδύναμη, θεωρητικά ομάδα. Πολυ πιο ανταγωνιστικά τα παιχνίδια σε Άουγκσμπουργκ, Κολωνία και Μπορντό με τα αουτσάϊντερ έτοιμα και πρόθυμα να κάνουν ζημιές!,