Ζέκα: "Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά..."

28/06/2018 • 17:51
Ο Ζέκα
  • shares
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Arena, ο Ζέκα μίλησε για την πρώτη του σεζόν στην Κοπεγχάγη, την εικόνα που έχει διαμορφώσει για τον Πούκι, την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά oι δηλώσεις του Ζέκα:

Για την Κοπεγχάγη: «Ήταν η πρώτη μου χρονιά. Η ομάδα είχε αλλάξει πολλούς παίκτες, ήταν 6-7 καινούριοι παίκτες στην 11άδα και η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Αλλά τώρα πέρασε και τώρα κοιτάμε μπροστά για την καινούρια σεζόν, ώστε όλοι μαζί να πάμε την ομάδα στην 1η θέση».

Για το αν του λείπει η Ελλάδα: «Ναι, μου λείπει. Όλα στην Ελλάδα μου λείπουν, γιατί πέρασα έξι υπέροχα χρόνια. Και όταν μιλάω εδώ πάντα τους λέω ότι ‘δεν υπάρχει σαν την Ελλάδα’».

Για το αν γνωρίζει τι έγινε πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είχα ακούσει κάποια πράγματα και γνωρίζω ότι κάποια παιχνίδια δεν ήταν καλά. Είχα, όμως, περισσότερο το μυαλό μου στα θέματα της ομάδας».

Για τον Πούκι: «Τον είδα πέρυσι. Είναι ένας καλός παίκτης. Κάνει πολύ ωραίες κινήσεις και μέσα στην περιοχή είναι πολύ επικίνδυνος. Και δουλεύει πάρα πολύ για την ομάδα αμυντικά και τρέχει. Η Μπρόντμπι έπαιζε με δύο επιθετικούς. Ο Πούκι έπαιζε στην πλάτη της άμυνας. Είναι διαφορετικό στυλ από τον Πρίγιοβιτς. Ο Πρίγιοβιτς είναι περισσότερο φορ περιοχής, κρατάει την μπάλα και παίζει το ένα – δύο, δεν φεύγει στον χώρο. Ο Πούκι κινείται πιο πολύ στον χώρο. Θα μπορούσε να παίξει δίδυμο με τον Πρίγιοβιτς, γιατί στην Μπρόντμπι αγωνιζόταν δίδυμο στην επίθεση με έναν παίκτη που έμοιαζε πολύ με τον Πρίγιοβιτς. Μπορεί να είναι δύσκολο για τον Πούκι στην αρχή, εάν έρθει στον ΠΑΟΚ. Η Μπρόντμπι πάντα πιέζει τον αντίπαλο. Χρειάζεται χρόνο, αλλά μετά θα είναι εύκολο γι’ αυτόν”.

Για τις διαφορές του ελληνικού με το δανέζικο πρωτάθλημα: «Οι ομάδες εδώ προσπαθούν να παίξουν πιο πολύ και είναι λίγο πιο οργανωμένες τακτικά. Αλλά πιο πολύ λείπει το πάθος, ο κόσμος, οι φωνές του κόσμου και η πίεση που έχεις όταν παίζεις στις μεγάλες ομάδες. Μου λείπει η ατμόσφαιρα των ελληνικών γηπέδων».

Για το αν θα μπορέσει ο Πούκι να παίξει: «Θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή γι’ αυτόν, γιατί θα προέρχεται από άλλη ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία, αλλά μετά από λίγο καιρό θα διακριθεί».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η Ελλάδα: “Σημαίνει πολλά. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Την νιώθω σαν την πατρίδα μου. Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά. Όσο περνούσε ο καιρός αγαπούσα την Ελλάδα και τους Έλληνες όλο και πιο πολύ. Μου έδωσαν και το διαβατήριο για να πάω στην Εθνική. Ήταν μεγάλη τιμή. Οι Έλληνες με αγκάλιασαν ως Έλληνα. Χρωστά πολλά, όλα όσα έχω στην ζωή μου στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα, γιατί μου λείπει πολύ”.

Για το εάν είχε πρόταση από ελληνική ομάδα: “Όχι δεν είχα πρόταση από ελληνική ομάδα. Δεν μίλησε κανείς μαζί μου”.

Για το Μουντιάλ και το Πορτογαλία-Ουρουγάη
: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την Πορτογαλία, γιατί η Ουρουγουάη είναι μία πολύ καλή ομάδα. Η Πορτογαλία κάνει πολύ άμυνα και δεν είναι όπως παλιά. Και μετά έρουμε ότι η Ουρουγουάη είναι πολύ δυνατή στην άμυνα».

Για το Κροατία-Δανία: «Νομίζω η Κροατία θα περάσει, γιατί παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ για μένα».
Γράψτε το σχόλιο σας...