Μπονόβας: «Θα προκριθεί ο Ολυμπιακός»

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άντερλεχτ εμφανίστηκε ο Ανδρέας Μπονόβας.

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άντερλεχτ εμφανίστηκε ο Ανδρέας Μπονόβας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στο Βέλγιο και στην εικόνα των «ερυθρολεύκων», καθώς επίσης και στην αναμέτρηση του Ηρακλή με την ΑΕΚ. Ο Μπονόβας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την κατάσταση του γηπέδου στο χθεσινό ματς του Ηρακλή με την ΑΕΚ: «Το ζητούμενο σε αυτές τις συνθήκες, με τις οποίες στα Γιάννενα είχαμε έρθει συχνά αντιμέτωποι, είναι να μην τραυματιστεί κανείς και ευτυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο. Για εμένα θα έπρεπε να διακοπεί. Δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Πέρα από το ενδεχόμενο τραυματισμού, δεν προσφέρεται και θέαμα στον κόσμο. Έγινε ένα καλό για αυτές τις συνθήκες παιχνίδι και είχαμε ένα δίκαιο αποτέλεσμα». 

Για την πορεία του Ηρακλή μετά την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα: «Θεωρώ πως έγινε η υπέρβαση. Δεν περίμενα τέτοια ομάδα από τον Ηρακλή, ο οποίος ήταν μία νέα ομάδα με αρκετά νεαρά παιδιά. Ο προπονητής κράτησε το βασικό κορμό της ομάδας και οι όποιες συνθήκες βοήθησαν. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Βέλλιος, ο οποίος κάνει τη διαφορά στον Ηρακλή και δίνει βαθμό ή βαθμούς μέσα ή εκτός από την έδρα της ομάδας. Τον Ηρακλή τον έχω μέσα στην καρδιά μου και ελπίζω ότι σύντομα μέσα από τη δουλειά που έχει γίνει, να έχει μία θέση στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι με τις κινήσεις που κάνει ή σκέφτεται να κάνει, με τις υποδομές και όλα τα άλλα πράγματα, πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό. Είναι καλό για τα Ελληνόπουλα να ξεκινήσουν να παίζουν σε μία τέτοια ομάδα, ενώ αργότερα θα βγει κάτι καλό και για την Εθνική». 

Για την ΑΕΚ που επέστρεψε και εκείνη στην πρώτη κατηγορία: «Η ΑΕΚ έχει βαρύ όνομα, είναι μία ιστορική ομάδα και ήταν πάντα μέσα στις πρώτες θέσεις. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να είναι δεύτερη με αυτό το υλικό. Ο Δέλλας κράτησε τον κορμό και πήρε κάποιους παίκτες που βρίσκουν τώρα τον εαυτό τους και με την αλλαγή του προπονητή άλλαξε η φιλοσοφία λόγω της μεγάλης εμπειρίας που έχει. Είναι δίκαιος σαν προπονητής και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Δεν δέχεται εύκολα γκολ και δεν βάζει εύκολα. Αν είχε ένα Τζιμπούρ στα καλά του, θα ήταν πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Σαν καινούργια ομάδα ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος» 

Για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε στο Βέλγιο: «Ο Ολυμπιακός έχει πληθώρα παικτών. Δεν ήταν άσχημος στο Βέλγιο, του έλειπε μόνο το γκολ. Αν έμπαινε το δοκάρι ή αν ήταν πιο τυχερός στις τελικές φάσεις, θα είχε πάρει άλλο αποτέλεσμα. Μπήκε αυτό το γκολ, έγινε αυτό το λάθος και όλα είναι μέσα στο άθλημα. Μιλάμε για την παρουσία του Ρομπέρτο, ο οποίος είχε βοηθήσει την ομάδα και στις αρχές. Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εδώ το παιχνίδι. Είναι ομάδα και ο Σίλβα έδωσε μία φιλοσοφία δική του και χρησιμοποιεί τους πιο φορμαρισμένους. Έχει αδικήσει τον Γιαννιώτα που έφυγε, τον Κολοβό που μένει στον πάγκο. Δεν είναι δυνατόν με τον Πλατανιά, τον ΠΑΣ, τον Αστέρα να μην παίζουν τα Ελληνόπουλα». 

Για τις σημαντικότερες αλλαγές στο ποδόσφαιρο από την εποχή του με σήμερα: «Το ποδόσφαιρο έχει πάει περισσότερο στο τακτικό κομμάτι. Τότε ήταν το man to man, υπήρχε το προσωπικό μαρκάρισμα. Οι ομάδες πλέον δουλεύουν σε ατομικό επίπεδο, στη φυσική κατάσταση. Τότε δεν ελέγχαμε τις εξετάσεις, δεν παίρναμε βιταμίνες. Τότε στο ποδόσφαιρο υπήρχε πολύ ταλέντο, τώρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Για αυτό υπήρχαν τα είδωλα και όλοι ήθελαν σε εκείνους να μοιάσουν. Αν βγάλεις τώρα τον Μέσι από την Μπαρτσελόνα, θα είναι διαφορετική η εικόνα της». 

Για τον λόγο που ξεχωρίζουν στο ποδόσφαιρο οι πιο κοντοί ποδοσφαιριστές: «Οι κοντοί έχουν γρήγορη σκέψη. Η ταχύτητα είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Έχει καλύτερη επαφή με την μπάλα σε σχέση με τον ψηλό. Εγώ για παράδειγμα είχα πολύ καλή ταχύτητα. Ήμουν πολύ γρήγορος. Βλέπεις πως αν δεν γίνεις αθλητής, δεν τα καταφέρνεις. Πρέπει να γίνεις αθλητής, να γυμνάζεσαι σωστά. Τα ταλέντα υπάρχουν και χρειάζονται περισσότερη ελευθερία για το βγάλουν αυτό. Την ντρίμπλα πότε θα τη μάθουν; Εμείς στην αλάνα όποιον βλέπαμε τον περνούσαμε. Η ντρίμπλα είναι ένα μέσο ανάγκης, όταν δεν έχεις να πασάρεις. Πρέπει να έχεις την ευφυΐα και το ταλέντο να κάνεις την ντρίμπλα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.