Ολυμπιακός τεσσάρων αστέρων… (video)

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ατρόμητο με 4-0 και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από την εξασφάλιση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ατρόμητο με 4-0 και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από την εξασφάλιση του φετινού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι είχε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε και περισσότερα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι για ένα δεκάλεπτο στο πρώτο μέρος “ανάγκασαν” τον Ρομπέρτο σε δύσκολες επεμβάσεις προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. 

Το σκορ άνοιξε ο Ντομίνγκες στο 10′, με τον Πουλίδο να κάνει το 2-0 στο 65′. Ο τελευταίος δέκα λεπτά αργότερα έδωσε την ασίστ για το τέρμα του Καμπιάσο, ενώ στο 85′ ο Φορτούνης έγραψε το τελικό 4-0. 

Τα αρχικά πλάνα

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Μπάρκας για ακόμα ένα παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια με τον Κιβρακίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπίτολο στο αριστερό και ανάμεσα τους οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης. Μπροστά από την αμυντική τετράδα ο Ουσέρο, με τον Γροντή δίπλα του και τους Στόιτσεφ, Ούμπιδες στα άκρα. Ο Μπρίτο αγωνίστηκε πίσω από τον Παπαδόπουλο.

Με το ίδιο σύστημα και ο Ολυμπιακός. Ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του με την τετράδα της άμυνας να την αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι  Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Βούρος και Σαλίνο. Αμυντικά χαφ οι Κασάμι και Καμπιάσο, με τον Ντομίνγκες πίσω από τον Πουλίδο και τους Κολοβό, Φουστέρ στα άκρα.

Πολλές ευκαιρίες, ένα γκολ

Παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, πολλές αξιόλογες ευκαιρίες, αλλά μόνο με ένα γκολ είχε το… μενού του πρώτου ημιχρόνου. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις του, καθώς πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, πίεσε την άμυνα του Ατρομήτου και έφτασε γρήγορα στην επίτευξη του τέρματος με το μακρινό σουτ του Ντομίνγκες. Το τέρμα του Αργεντινού ήταν το πρώτο του Ολυμπιακού μετά από 272… άκαρπα λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις. 

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο επόμενο λεπτό, αλλά ο Παπαδόπουλος από πλάγια θέση νίκησε τον Ρομπέρτο, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος. Ακόμα ένα καλό 20λεπτο για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματα τους στις ευκαιρίες των Κασάμι και Πουλίδο. 

Μετά το 30′ το σκηνικό άλλαξε. Ο Ατρόμητος άφησε την άμυνα του και με κινητήριο μοχλό τον Ούμπιδες απείλησε τον Ολυμπιακός. Από τα πόδια του τελευταίου ξεκίνησαν σχεδόν όλες οι αξιόλογες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο Ρομπέρτο ανταποκρίθηκε σωστά σε όλες και κράτησε ανέπαφη την εστία του. 

Ο χορός των χαμένων ευκαιριών για τον Ατρόμητο ξεκίνησε στο 33′ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να διώχνει εκπληκτικά την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπρίτο, ενώ στη συνέχεια ο Κιβρακίδης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 36′ ο Ισπανός τερματοφύλακας έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ το σουτ του Ούμπιδες, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα με κόρνερ βρήκε στην καρδιά της άμυνας τον Παπαδόπουλος, όμως ο έμπειρος επιθετικός δε σημάδεψε σωστά. 

Οι ευκαιρίες αυτές “ξύπνησαν” τους γηπεδούχους και στο τελευταίο πεντάλεπτο έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Φουστέρ. 

Πάτησε γκάζι

Η διαφορά των δύο ημιχρόνων ήταν τα γκολ και η καλύτερη αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο Ατρόμητος ναι μεν ξεκινούσε ιδανικά τις αντεπιθέσεις του, ωστόσο οι παίκτες του Δέλλα δεν τα πήγαιναν καλά στην τελική πάσα. Οι σωστές τοποθετήσεις των γηπεδούχων δυσκόλευαν τη δράση των “κυανόλευκων”, με αποτέλεσμα ο Ρομπέρτο να μην απειληθεί. Μόλις τέσσερις τελικές έκανε ο Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να επέμβει σε καμία ο Ισπανός τερματοφύλακας. 

Αντίθετα, ο Μπάρκας είχε αρκετή δουλειά. Οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερους χώρους, τους εκμεταλλεύτηκαν και πανηγύρισαν τρία γκολ σε αυτό το διάστημα. Κολοβός και Φουστλερ ήταν οι πρωταγωνιστές στις προσπάθειες των πρωταθλητών για το 2-0 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος κατάφεραν να νικήσουν τον Μπάρκα. 

Τελικά αυτό το έκανε ο Πουλίδο στο 65′ με εκπληκτικό πλασέ, ύστερα από κάθετη μπαλιά του Κασάμι. Οι αλλαγές του Σίλβα έδωσαν πνοή επιθετικά στους “ερυθρόλευκους” και αυτό φάνηκε με την αποτελεσματικότητα τους. Στο 75′ Ο Μεξικανός άσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στον Καμπιάσο και ο Αργεντινός στα δίχτυα του Μπάρκα, ενώ στο 85′ ο Ιντέγιε “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον Φορτούνη. Ο Ελληνας μέσος δεν αστόχησε και πανηγύρισε το 16ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας πρώτος στη σχετική λίστα. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Κασάμι (68′ Κασάμι), Καμπιάσο, Φουστέρ, Κολοβός (59′ Φορτούνης), Ντομίγκεζ (79′ Ιντέγιε), Πουλίδο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τ. Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπρίτο, Ουσέρο (76′ Κούρος), Στόιτσεφ (80′ Ματέι), Ούμπιδες, Γροντής, Παπαδόπουλος (71′ Λε Ταλέκ).
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.