Τον τιμώρησε (video)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0, όμως η αναίτια οπισθοχώρηση του και οι αλλαγές του Αντρέα Στραματσόνι, έδωσαν την ευκαιρία στον εξαιρετικό ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου να επιστρέψει στο ματς (2-2) σε διάστημα 11 λεπτών και να φύγει με τον βαθμό από τη "Λεωφόρο".

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0, όμως η αναίτια οπισθοχώρηση του και οι αλλαγές του Αντρέα Στραματσόνι, έδωσαν την ευκαιρία στον εξαιρετικό ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου να επιστρέψει στο ματς (2-2) σε διάστημα 11 λεπτών και να φύγει με τον βαθμό από τη “Λεωφόρο”.

Οι “πράσινοι” “χτυπώντας” στο ξεκίνημα του κάθε ημιχρόνου με Μπεργκ (9′) και Καλτσά (51′), πήραν σαφές προβάδισμα για τη νίκη, όμως “γκρέμισαν” την προσπάθεια τους σε διάστημα 11 λεπτών. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 56′ με υπέροχο γκολ του Τσίμιροτ και στο 67′ ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με τον Πέλκα. 

Αυτό ήταν το πέμπτο σερί εντός έδρας ματς για τον Παναθηναϊκό που δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, μετρώντας 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Με τον βαθμό που πήραν οι “πράσινοι” έφτασαν τους 42 και παρέμειναν στο -4 από τη δεύτερη ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ πλέον έχει 35 πόντους, όσους και ο Πανιώνιος.


 Πως έπαιξαν…


Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Στιλ στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Μέστο, αριστερά ο Πράνιτς και σέντερ μπακ ο Κουτρουμπής με τον Τελάντερ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Λουντ με τον Λαγό, δεξί εξτρέμ ο Καλτσάς, αριστερό ο Βλαχοδήμος και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπεργκ έπαιξε ο Αμπέντ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιγκόρ Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 3-5-2, με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην τριάδα της άμυνας, δεξιά βρέθηκε ο Χατζηϊσαίας, στο κέντρο ο Μαλεζάς και αριστερά ο Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ ήταν ο Χαρίσης με τον Τσίμιροτ, στα άκρα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν ο Κίτσιου (δεξιά) με τον Λέοβατς (αριστερά), ενώ πίσω από τους προωθημένους Μακ και Μυστακίδη κινούνταν ο Πέλκας.


Το ματς:


Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο, με τον Παναθηναϊκό να ανοίγει νωρίς το σκορ με τον Μπεργκ και να ελέγχει το ρυθμό μέχρι το 30′ και τον ΠΑΟΚ να “ανεβαίνει” πιο ψηλά από εκεί και πέρα, αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά την εστία του Στιλ. 

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό απείλησε με σουτ του Μπεργκ, το οποίο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Με πρέσινγκ ψηλά, οι “πράσινοι” είχαν βάλει δύσκολα στους παίκτες του ΠΑΟΚ, που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ότι δεν κατάφερε ο Μπεργκ στην πρώτη φάση του αγώνα, το πέτυχε στο 9′, βάζοντας την ομάδα του από νωρίς σε θέση οδηγού.

Ο Βλαχοδήμος εκμεταλλεύτηκε ακόμη μία λάθος μεταβίβαση των φιλοξενούμενων, αυτή τη φορά του Χατζηϊσαία, πάσαρε ωραία στον Μπεργκ και ο Σουηδός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη και έγραψε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ “αφυπνίστηκε” από το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων και μετά το δεκάλεπτο ισορρόπησε κάπως τον ρυθμό, όμως εξακολουθούσε να κάνει εύκολα το λάθος, ιδιαίτερα στην πρώτη πάσα. Ο “Δικέφαλος” προσπάθησε να απειλήσει με τους Τσίμιροτ (12′) και Τζαβέλλα (18′), όμως τα σουτ τους δεν ανησύχησαν τον Στιλ. 

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός ναι μεν ήλεγχε το ρυθμό, όμως μετά το πρώτο 20λεπτο, οπισθοχώρησε και έδωσε αρκετό χώρο στον ΠΑΟΚ, ψάχνοντας την κόντρα επίθεση για να απειλήσει. Ο ΠΑΟΚ, πάντως δεν το εκμεταλλεύτηκε, καθώς προσπαθούσε κυρίως από το αριστερό άκρο με σέντρες να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίες πάντως δεν έβρισκαν αντίκρισμα, με το σουτ του Πέλκα στις καθυστερήσεις να αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. 

Την κόντρα-επίθεση που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για να διπλασιάσει τα τέρματα του και να βάλει γερές βάσεις για το “τρίποντο” την βρήκε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Οι “πράσινοι” εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε βγει ψηλά και έψαχνε το γκολ τς ισοφάρισης, στο 51′ έφυγαν στην κόντρα με τον Βλαχοδήμο, εκείνος βρήκε κάθετα τον Καλτσά και ο ακραίος επιθετικός με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και σήκωσε στο “πόδι” τη “Λεωφόρο”. 

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων για το δεύτερο γκολ δεν κράτησαν για πολύ, αφού ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και συγκεκριμένα πέντε λεπτά αργότερα. Οι Θεσσαλονικείς “προειδοποίησαν” αρχικά με τον Κίτσιου στο 55′ και ένα λεπτό αργότερο ο Τσίμιροτ με ευθύβολο σουτ πίσω από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Στιλ και μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. 

Αμέσως μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, ο Αντρέα Στραματσόνι αντικατέστησε Βλαχοδήμο (δύο ασίστ) και Καλτσά (γκολ), ρίχνοντας στο ματς τους Κλωναρίδη και Εβανζελίστα, όμως η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε. Οι “πράσινοι” δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα του πρώτου 20λεπτου που έβγαζε πολύ ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε ψηλά. 

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και μετουσίωσε την αγωνιστική του άνοδο σε γκολ, 11 λεπτά μετά το υπέροχο τέρμα του Τσίμιροτ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Λέοβατς γύρισε από αριστερά, ο Μυστακίδης έπιασε το σουτ από τη γωνία της περιοχής (αριστερά) και ο Πέλκας έβαλε την προβολή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου. Το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με ένα σουτ του Αμπέντ (72′) και μία κεφαλιά του Εβανζελίστα (90+4′) που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Βελλίδη. Έτσι, το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να τελειώνει το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χαρίση με δεύτερη κίτρινη κάρτα (90+1′).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-2
Σούπερ Λιγκ 2015/16, 23η αγωνιστική, “Απόστολος Νικολαΐδης”
Γκολ: Μπεργκ (10′), Καλτσάς (51′) – Τσίμιροτ (56′), Πέλκας (67′)
Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Χ. Μαγιάννης (Άρτας), Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
Τέταρτος: Α. Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Πράνιτς (17′), Λαγός (28′), Κουτρουμπής (42′), Λουντ (62′), Μπεργκ (85′), Μαμούτε (90′) – Τσίμιροτ (19′), Μαλεζάς (40′), Χαρίσης (42′, 90+1′), Χατζηϊσαίας (70′), Κίτσιου (78′), Πέλκας (90′)
Κόκκινες: Χαρίσης (90+1′)

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι/4-2-3-1):
Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ (76′ Μαμούτε), Λαγός, Μπεργκ, Λουντ, Καλτσάς (59′ Κλωναρίδης), Τελάντερ, Μέστο, Πράνιτς, Βλαχοδήμος (59′ Εβανζελίστα).
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Εσιέν, Βιγιαφάνιες, Μολέντο.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ/3-5-2)
: Βελλίδης, Χατζηϊσαίας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λέοβατς (79′ Κοροβέσης), Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (90+3′ Σάμπο), Μιστακίδης (84′ Αντόνις), Μακ.
Στον πάγκο: Μελισσάς, Τζιόλης, Κάτσε, Κάκκο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.