Η γέννηση του θρύλου

Σαν σήμερα, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958, ξεκληρίστηκε μια ομάδα και γεννήθηκε ένας θρύλος. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σαν σήμερα, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958, ξεκληρίστηκε μια ομάδα και γεννήθηκε ένας θρύλος. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αποστολή επέστρεφε στην Αγγλία από το Βελιγράδι έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μετά το 3-3 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα

Το σταματημένο ρολόι στο «Ολντ Τράφορντ» δείχνει ακριβώς τι είχε συμβεί πριν από ακριβώς 54 χρόνια. Ο χρόνος σταμάτησε για πάντα στις 3:04, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 για 23 ανθρώπους, στην αεροπορική τραγωδία που ξεκλήρισε μία ομάδα, αλλά «γέννησε» έναν θρύλο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το δικινητήριο αεροπλάνο τύπου «Ελίζαμπεθ» σταμάτησε στο χιονισμένο Μόναχο για ανεφοδιασμό. Απέτυχε δύο φορές να απογειωθεί και στην τρίτη απόπειρα έπεσε πανω  σε σπίτια, τυλίχθηκε στις φλόγες και ο απολογισμός ήταν τραγικός.

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 παίκτες: Ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν, ο Τζεφ Μπεντ, ο Έντι Κόλμαν, ο Μαρκ Τζόουνς, ο  Ντέιβιντ Πεγκ, ο Τόμι Τέιλορ, ο Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν.  Επίσης, ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ, οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι-σχολιαστές, μεταξύ των οποίων η παλιά δόξα της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Φρανκ Σουίφτ.

Δύο εβδομάδες μετά υπέκυψε στα τραύματά του και ο 21χρονος Ντάνκαν Έντουαρντς. Ο Ματ Μπάσμπι, προπονητής της ομάδας, στάθηκε τυχερός, αφού μετά από 63 μέρες νοσηλείας κέρδισε τη μάχη και επέστρεψε γρήγορα στις επάλξεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.