Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ (vid)

Με το γκολ του Παντελή Καφέ στο 27ο λεπτό η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου και επέστρεψε στις νίκες μετά από έναν μήνα και τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια(3 πρωτάθλημα και ένα κύπελλο).

Με το γκολ του Παντελή Καφέ στο 27ο λεπτό η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου και επέστρεψε στις νίκες μετά από έναν μήνα και τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια(3 πρωτάθλημα και ένα κύπελλο).
 Η Ένωση έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να πετύχει και αλλά τέρματα αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Δοκάρι είχε ο Μανωλάς στο 17ο λεπτό.

Αρχικά πλάνα
Ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας, κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή. Στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Στη μεσαία γραμμή οι Βάργκας και Καφές σε ρόλο αμυντικών χαφ, ο Λεονάρντο στο αριστερό άκρο, ο Μπέλεκ στο δεξί και ο Κάρλος πίσω από τον προωθημένο Λυμπερόπουλο.

Για τον Πανιώνιος ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε με τους Σιδεράκη στο τέρμα, τους Σιόβα και Πιέρ κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Πετκάκη στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής και τον Ρόκα στο αριστερό.
Στη μεσαία γραμμή ο Όμο με τον Ρόβα σε ρόλο κεντρικών χαφ, με το Γουνδουλάκη να καλύπτει το δεξί άκρο, τον Σκέμπρι το αριστερό και τον Σάμαρη πίσω από τον προωθημένο Κούτσι σε διάταξη 4-2-3-1.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετά επιθετικούς προσανατολισμούς καθώς ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε σχήμα με επιθετικογενείς μέσους όπως ο Καφές ο Κάρλος και τους Λεονάρντο Μπέλεκ στα άκρα. Ο Λόγος βέβαια δεν ήταν άλλος από το ότι η Ένωση ήθελε να επιστρέψει στις νίκες καθώς η τελευταία ήταν πριν από ένα μήνα (7/1 κόντρα στο Λεβαδειακό).
Η ένωση μπήκε πολύ δυνατά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκλεισε τους παίκτες του Πανιωνίου στο μισό γήπεδο. Παρ όλα αυτά οι κυανέρυθροι είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Μανωλά στο 13′ να διώχνει με τάκλιν πριν ο Σκέμπρι στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 17ο λεπτό με τον Μανωλά να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κάρλος.
Με το παιχνίδι να έχει ανοίξει αρκετά και να έχει αποκτήσει γρήγορο ρυθμό μετά το 15ο λεπτό οι φάσεις εναλλάσσονταν μπροστά στις δυο εστίες.

Στο 21′ ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Κούτσι να στέλνει την μπάλα άουτ μόνος του απέναντι από τον Αραμπατζή, ενώ τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με το Δέλλα να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Σιδεράκη.

Η υπεροχή της ΑΕΚ συνεχίστηκε και καρποφόρησε στο 27ο λεπτό με το γκολ του Παντελή Καφέ.
Ο Καφές συνδυάσθηκε άψογα με τον Κάρλος παίζοντας το 1-2, με τον έλληνα χαφ να μπαίνει στην περιοχή και με ένα συρτό όχι τόσο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0!
Το γκολ αυτό ανακούφισε το Νίκο Κωστένογλου και τους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έριξαν το ρυθμό και οπισθοχώρησαν αρκετά χωρίς όμως να απειληθούν από τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον Νίκο Κωστένογλου καθώς ο Λαγός τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς, με το Ρίκα να παίρνει τη θέση του στο ματς. Ο τραυματισμός αυτός ανάγκασε τον τεχνικό της ΑΕΚ να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του καθώς είχε ήδη αποσύρει και τον Κάρλος.
Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως όσο το σκορ παρέμενε στο εύθραυστο 1-0 το άγχος γινόταν ολοένα και πιο έντονο.

Ο Πανιώνιος θέλοντας να φτάσει σε ένα γκολ άλλαξε σε 4-3-3 το σύστημα του με τον Σιόβα να ανεβαίνει στα χαφ, και τους Μενδρινό και Αντούνιεθ να περνάνε στον αγώνα στις θέσεις των Σάμαρη και Γουνδουλάκη.
Ο «δικέφαλος» έψαχνε ένα δεύτερο γκολ με τον Σιδεράκη όμως να παρουσιάζει μια εξαιρετική σταθερότητα και να μπλοκάρει τα σουτ του Λεονάρντο στο 58′, του Μπέλεκ στο 60′ και του Βάργκας στο 65′.
Στο 69ο λεπτό ο Κοντοές σούταρε δυνατά ύστερα από γύρισμα του Λεονάρντο, με την μπάλα να φεύγει άουτ ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του βραζιλιάνου της ΑΕΚ, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Μάντζιος έπαιξε τα «ρέστα» του για την ισοφάριση ρίχνοντας στο 75′ στο ματς τον Ντιμπαλά στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Πανιωνίου.

Οι Νεοσμυρνιώτες πίεζαν προκειμένου να φτάσουν στο γκολ και στο 84′ έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με το Σκέμπρι να σουτάρει άουτ ύστερα από την κόντρα επίθεση των «κυανέρυθρων».

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ να επιστρέφει στις νίκες ύστερα από έναν ολόκληρο μήνα και τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 20η
Αγώνας: AEK-Πανιώνιος
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Πάνου, Ευθυμιάδης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Λαγός, Βάργκας, Λυμπερόπουλος.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Ρόβας, Κούτσι, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Σιόβας, Πετκάκης, Σκέμπρι, Πιέρ, Ρόκας.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι Χέλγκασον της ΑΕΚ και Σαμαρόπουλος του Πανιωνίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.