Ανώριμος ο νέος ΠΑΟ, «νίκη» το 2-2 για τον ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την ισοπαλία 2-2 στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τον απόηχο της 23ης αγωνιστικής της Super League.

«Go to Italia…» είπε στον Αντρέα Στραματσόνι από την εξέδρα ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, κουνώντας μάλιστα χαρακτηριστικά και το χέρι του σα να κούναγε… μαντίλι στον Ιταλό προπονητή του Παναθηναϊκού, μετά το 2-2 με τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά ο ίδιος άνθρωπος μάλλον θα πει τα καλύτερα για τον «Στράμα» αν την ερχόμενη Κυριακή κερδίσει την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Όπως το ίδιο θα έκανε πιθανότατα αν ο Παναθηναϊκός έχανε 0-2 από τον ΠΑΟΚ και έφτανε στο 2-2.

Όμως συνέβη το αντίθετο. Το 2-0 υπέρ του τριφυλλιού έγινε 2-2 από τον παθιασμένο και ελλιπέστατο ΠΑΟΚ κι αυτό φάνηκε σαν ήττα! Γιατί η ανατροπή δεν ήρθε μόνο μέσα σε 11 λεπτά, αλλά και γιατί συνέβη μετά τις αλλαγές των Βλαχοδήμου και Καλτσά.

Μόνο που ο Καλτσάς ήταν μάλλον κακός, παρά το ωραίο δεύτερο γκολ που πέτυχε, ενώ ο Βλαχοδήμος δεν είναι έτοιμος για να παίξει πάνω από μία ώρα.

Κι όμως. Αν το καλοσκεφθούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, η «συγκρατημένη» ιταλική συνταγή που μπορεί να… μαγειρευτεί από τον Στραματσόνι είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει εφέτος για το τριφύλλι, που έχασε –λόγω Γκαμπάλα- όλη τη χρονιά πριν καν αρχίσει.

Ότι πήγε να χτίσει με τον Αναστασίου το καλοκαίρι η ομάδα γκρεμίστηκε και μαζί του πήρε και σχεδόν όλες τις μεταγραφές εκείνης της περιόδου. Έτσι τον Ιανουάριο αγοράστηκε μια νέα ομάδα!

Θα ήταν πέρα και έξω από κάθε λογική αυτή να αρχίσει να αποδίδει άμεσα αποτελέσματα. Ο Στραματσόνι διάβασε καλά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν είχε τον Ζεκα (λόγω τιμωρίας) και δεν έβαλε στο ματς τον αργό Εσιέν.

Έτσι χρησιμοποίησε Λαγό, Λουντ και Αμπέντ ώστε παίξουν κοντά στη μεσαία γραμμή και να καταστρέψουν τις προσπάθειες των 5 χαφ του ΠΑΟΚ. Και το πέτυχαν μέχρι τη στιγμή που ο Τούντορ έφερε τον Πέλκα σε θέση επιτελικού μέσου, μια και ήταν εξαφανισμένος όταν αγωνιζόταν στα αριστερά.

Φυσικά και ο Ιταλός δεν έπρεπε να διαφοροποιήσει και το σύστημα όταν έκανε τις αλλαγές των παικτών του στη μία ώρα αγώνα. Γιατί εκεί είναι που έχασε η ομάδα τη συνοχή της. Και επειδή έως τώρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει ντέρμπι, υπάρχει ένα ζήτημα για το πότε θα το κατορθώσει.

Στον ΠΑΟΚ τώρα, το πάθος και η ψυχή των… αποδυτηρίων (αφού αγωνίστηκαν οι αναπληρωματικοί) κράτησαν τον Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο και επανέφεραν το ηθικό των παικτών σε υψηλό επίπεδο, αφού κατάφεραν να επιστρέψουν από ένα 2-0 που συνήθως υποχρεώνει κάθε αντίπαλο στο να ρίξει λευκή πετσέτα!

Έτσι όπως στον Παναθηναϊκό το 2-2 μοιάζει με ήττα, στον ΠΑΟΚ μοιάζει με νίκη. Ο Τούντορ επικρίθηκε για το 3-5-2 που δοκίμασε στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά χθες δικαιώθηκε, αφού οι πολλές απουσίες που είχε δεν του άφηναν και πολλά περιθώρια επιλογών.

Όπως δικαιώθηκε και ο Ιβάν Σαββίδης που αποφάσισε να μην απομακρύνει έναν ακόμα προπονητή με το που άλλαξε η χρονιά κι ας ήταν το ξεκίνημά της από τα χειρότερα από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ.

Βεβαίως και όλοι κρίνονται στο τέλος. Και αυτό ισχύει ακόμα και για τον Μάρκο Σίλβα που την προσεχή Κυριακή μπορεί κόντρα στη Βέροια να πανηγυρίσει τον τίτλο με τον Ολυμπιακό. Την πιο γρήγορη κατάκτηση από καταβολής της Σούπερ Λίγκας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.