Πολλά περισσότερα από μία νίκη

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 4-0 του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου και τη σημασία που είχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για τους νταμπλούχους Ελλάδος.

Πρώτο δεδομένο: ο Μάρκο Σίλβα αποφασίζει να προχωρήσει σε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δε χάνει την ομοιογένειά του, αλλά προκαλεί θαυμασμό με την παραγωγή φάσεων, το ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο και τα τέσσερα γκολ που πετυχαίνει επί του Ατρόμητου.

Δεύτερο δεδομένο: οι δύο ήττες που είχαν προηγηθεί από την ΑΕΚ στη Superleague και την Αντερλεχτ στο πρώτο ραντεβού για τη φάση των «32» του Europa League, δημιουργούσαν σκεπτικισμό για το πώς θα αντιδρούσε η ομάδα του Πειραιά στο ματς με τον Ατρόμητο. Αλλά τα “σύννεφα” έφυγαν πολύ γρήγορα από τον ουρανό, καθώς από τη σέντρα και έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν τα πάντα για την επιστροφή στις νίκες με μία πειστική εμφάνιση.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Το 4-0 επί του Ατρόμητου είναι πολλά περισσότερα από μία νίκη στο πρωτάθλημα. Το αναφέρουμε τούτο, διότι αλλάζει την ατμόσφαιρα και γεμίζει με πίστη τεχνική ηγεσία, παίκτες, διοίκηση και κόσμο ώστε να φθάσει ο Ολυμπιακός σε νίκη – πρόκριση επί της Άντερλεχτ την Πέμπτη το βράδυ στο Φάληρο. Δε χωρεί καμία αμφιβολία επ’ αυτού μετά την τελευταία χορταστική παράσταση της Superleague που ανέβηκε στο Καραϊσκάκη.

Παρεμπιπτόντως, ο Σίλβα έχει τώρα πολλές καλές λύσεις για την ενδεκάδα της ρεβάνς. Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιους θα επιλέξει για το αρχικό σχήμα. Για παράδειγμα, θα χωρέσει Φορτούνη και Τσόρι. Θα προτιμηθεί ο Κασάμι ή ο Καμπιάσο δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς ή θα επιστρέψει ο ξεκούραστος Ζντιέλαρ; Παρεμπιπτόντως, ο Βούρος απέδειξε κόντρα στον Ατρόμητο πως αποτελεί μία σοβαρή και αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας.

Και κάτι τελευταίο: λίγα 24ωρα μετά τη ρεβάνς με την Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βέροια στο Φάληρο και με νίκη θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος στην ιστορία των «Πειραιωτών». Δίχως άλλο, ωραίες προκλήσεις έχουν μπροστά τους όσοι σχετίζονται με τους πρωτοπόρους της Superleague. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.