Η παρ’ ολίγον μοιραία μάχη του πιλότου με τη Ρούπα μέσα στο ελικόπτερο


Τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, δείχνουν και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων ως τη γυναίκα που επιχείρησε αεροπειρατεία σε ελικόπτερο που μίσθωσε την Κυριακή το μεσημέρι από την περιοχή της Ερμιονίδας, όμως το όποιο σχέδιο της ναυάγησε, λόγω της σθεναρής αντίδρασης του πιλότου, ο οποίος έδωσε πραγματική μάχη μαζί της.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το DNA της γυναίκας που επέβαινε στο ελικόπτερο, και το οποίο προέκυψε από την εξέταση κηλίδας αίματος που βρέθηκε στο πουκάμισο του πιλότου, ταυτοποιείται με το DNA που είχε βρεθεί κατά την ανάλυση βιολογικού υλικού:

– Σε τρίχα και ένα μάλλινο γάντι που βρέθηκαν σε δύο γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας την 10-04-2010,

– Σε βιβλίο που βρέθηκε σε οικία, στην οποία διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο 2010, όπου συνελήφθησαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,

– Σε γάζα που βρέθηκε εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης, επίσης τον Απρίλιο 2010,

– Σε αντικείμενα πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.), που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμεναν ο Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, τον μήνα Ιούλιο 2014.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, ο 55χρονος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν πρώην αστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ και τώρα είναι κυβερνήτης στα ελικόπτερα της εταιρείας που εδρεύει στα νότια προάστια της Αττικής, περιγράφει τα δραματικά γεγονότα ως εξής:

Η γυναίκα μίσθωσε το ελικόπτερο μέσω ίντερνετ, καταβάλλοντας 5.000 ευρώ και στέλνοντας με e-mail τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων και αντίγραφο της πλαστής ταυτότητας, με τα στοιχεία Χριστίνα Αρβανίτη, την οποία έδωσε χτες στην δημοσιότητα η Αστυνομία.

Στις 13.45 της Κυριακής επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο, δίνοντας κατεύθυνση στον Θεολόγο Φθιώτιδας, απ’ όπου, είπε, θα παραλάμβαναν πέντε συγγενείς της. Πάνω από τις Ερυθρές Αττικής, όμως, σε ύψος περίπου 5.000 πόδια, η γυναίκα, που καθόταν στο κάθισμα του συγκυβερνήτη, έβγαλε πιστόλι και με την απειλή του διέταξε τον πιλότο να γυρίσει προς την Αθήνα. Εκείνος όμως αστραπιαία της άρπαξε το χέρι με το όπλο και μόλις πρόλαβε να βάλει τον αυτόματο πιλότο, γιατί άρχισαν να παλεύουν άγρια.

Η γυναίκα πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα δυο σφαίρες να τρυπήσουν τον μπροστινό ανεμοθώρακα και μία να καρφωθεί στα όργανα του ελικοπτέρου. Η γυναίκα δάγκωσε το χέρι του πιλότου για να την αφήσει, ενώ εκείνος πρόλαβε και πάτησε το κουμπί του γεμιστήρα του πιστολιού, ο οποίος έπεσε από το όπλο.

Τελικά σταμάτησαν να παλεύουν όταν κατάλαβαν ότι το ελικόπτερο έπεφτε και ο κυβερνήτης κατάφερε να το προσγειώσει κυριολεκτικά κλάσματα δευτερολέπτου πριν την πρόσκρουση στο έδαφος.

Η Πόλα Ρούπα τράπηκε σε φυγή μέσα στα χωράφια, παίρνοντας μαζί της μια μικρή βαλίτσα και ένα σακ βουαγιάζ, ενώ της είχε πέσει η περούκα που φορούσε.

Ο 55χρονος πρώην αστυνομικός την καταδίωξε για λίγο, αλλά όπως είπε τον απείλησε και επειδή δεν ήξερε αν είχε και άλλον γεμιστήρα για το πιστόλι, γύρισε πίσω στο ελικόπτερο.

Ο πιλότος οδήγησε το ελικόπτερο σε ελικοδρόμιο στα Μέγαρα, ενώ ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως άρχισε έρευνα στην περιοχή της αναγκαστικής προσγείωσης του ελικοπτέρου κοντά στο Κριεκούκι Βοιωτίας, με άλλο ελικόπτερο στο οποίο επιβιβάστηκε και ο 55χρονος πρώην αστυνομικός, αλλά η Πόλα Ρούπα δεν εντοπίστηκε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η Πόλα Ρούπα, με βάση όλες τις ενδείξεις, είχε μισθώσει και πάλι ελικόπτερο από την ίδια εταιρεία, τον περασμένο Δεκέμβριο, με το πρόσχημα ότι ήταν κτηματομεσίτρια που ήθελε να δει την περιοχή από το Λουτράκι μέχρι την Αμφίκλεια.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το ελικόπτερο προοριζόταν για απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού, πιθανότατα μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατούμενούς του. Ο τρόπος που θα γινόταν κάτι τέτοιο, όμως, είναι ένα ζητούμενο, το οποίο ερευνάται.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.