«Έλιωσε» την Εφές

Την πρώτη του νίκη στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Ολυμπιακός, που μετά από παθιασμένη εμφάνιση επιβλήθηκε της Εφές με 83-65 στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη του στο «ΤΟΡ 16» της Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 83-65 της Εφές και διατηρείται σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με τον Κώστα Σλούκα να του δίνει «τρελή» ενέργεια ιδίως στο εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, να συμβάλλει και με 15 πόντους και να αποθεώνεται από τους 5.500 φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και το πλεονέκτημα απέναντι στους Τούρκους, τους οποίους αντιμετωπίζουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα με τον Βασίλη Σπανούλη να προσφέρει… ψυχραιμία και οργάνωση και 18 πόντους και τον Ρίτσαρντ Ντόρσει (10π.), η βραδιά έκλεισε θεαματικά για τους Πειραιώτες, την ώρα που η ομάδα του Σαρίτσα αποχώρησε απογοητευμένη, καθώς υπέστη μια σημαντική ήττα εν όψει της δυσκολης συνέχειας. Όμως, ο κόουτς της ξέχασε τον Μπατίστα στον πάγκο, ο οποίος ήταν εκείνος που τη βοήθησε να φέρει το ματς στα ίσα (53-53) στη λήξη της τρίτης περιόδου.
 
Μπήκαν δυναμικά
Με γρήγορο ρυθμό και τον Σπανούλη να μπαίνει δυναμικά εξ αρχής, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ από νωρίς (7-4, 3΄) και με τον Ντόρσεϊ να κάνει το… καθήκον του μέσα στη ρακέτα, το διεύρυναν κιόλας (12-4, 4΄). Με το συνδυασμό των Τουντσερί και Λαφαγιέτ στην περιφέρεια και τον Σαβάνοβιτς κάτω από τα καλάθια να «παλεύει», οι Τούρκοι μείωσαν (17-10, 8΄). Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πέρασε τους Σλούκα και Πρίντεζη στο παρκέ αντί των Λο και Άντιτς, για να «φρεσκάρει» την ομάδα του και δη στην άμυνα, την ώρα που σημαντικές βοήθειες πρόσφερε ο Κώστας Παπανικολάου. Με τους Σπανούλη και Χάινς να αναλαμβάνουν τις τελευταίες επιθέσεις, η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 20-12.

Ο Σέρβος κόουτς έδωσε οδηγίες να περάσει και η μπάλα πιο κοντά στο καλάθι, για να ξεκουράσει τον αρχηγό των Πειραιωτών και οι Άντιτς και Χάινς έπιασαν… δουλειά (27-18, 12΄), όπως και οι Σαβάνοβιτς και Λαφαγιέτ απέναντι τους, ο καθένας από το «πόστο» του. οι δύο παίκτες του Σαρίτσα συνέχισαν να έχουν πολύ καλή απόδοση, προσπαθώντας να μην αφήσουν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν ξανά στο σκορ. Με τον Γλυνιαδάκη να έρχεται… δυναμικά από τον πάγκο όμως το σκορ έγινε 36-22 (16΄). Αν και οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ήταν «διαβασμένοι» και μέχρι εκείνη τη στιγμή έκαναν ό,τι έπρεπε, στη συνέχεια έπαθαν… μπλακ άουτ.

Ο συνδυασμός του Σάσα Βούγιασιτς με τον Εστεμπάν Μπατίστα, τα σκριν που έβγαζαν οι συμπαίκτες τους και η χαλάρωση από πλευράς γηπεδούχων επέφερε ένα 0-8 σερί αρχικά (36-30, 18΄:30΄΄) και τελικά ένα επιμέρους σκορ 5-14. Έτσι, από εκεί που είχαν πάρει μια διαφορά ασφαλείας, μέσα σε τέσσερα λεπτά κατάφεραν να νιώσουν την «καυτή» ανάσα της Εφές στο σβέρκο τους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι μόλις με 5 πόντους (41-36).
 
Τρόμαξαν, αλλά είχαν… Κώστα
Στην επανάληψη τα πράγματα δεν καλυτέρευσαν για τους «ερυθρόλευκους», παρά το γεγονός ότι ο «Kill Bill» βρισκόταν ξανά στο παρκέ και προσπαθούσε να δώσει ρυθμό στην ομάδα του. Η Εφές μείωσε σε 45-42 με τον Σάριτσα (22΄). Ο αρχηγός… ξαναχτύπησε και παίζοντας πικ εν ρολ με τον Ντόρσεϊ έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, την ώρα που και ο Παπανικολάου βοηθούσε από την περιφέρεια (51-43, 24΄). Οι γηπεδούχοι δεν πρόσεξαν τον Μπατίστα όμως, και το πλήρωσαν (53-49, 29΄) και με τον Μπάρατς να είναι και αυτός εύστοχος το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (53-53), με τη λήξη της τρίτης περιόδου. 

Στη συνέχεια, ο Ίβκοβιτς χαμήλωσε κι άλλο το σχήμα της ομάδας του και με τον Σλούκα ξανά στο παρκέ να δίνει ενέργεια στους Πειραιώτες, οι τελευταίοι «ξύπνησαν» από το λήθαργο στον οποίο φαίνονταν να έχουν πέσει. Με οκτώ σερί πόντους του διεθνούς άσου, η διαφορά ξαναπήγε στους 9 (64-53, 33΄:30΄΄). Το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» είχε μεταφερθεί στην περιφέρεια και η άμυνα της Αναντόλου δε μπορούσε να σταματήσει τον Σπανούλη και τον Γκετσεβίτσιους (73-58, 35΄). Μέσα σε ενάμιση λεπτό ο Σαρίτσα κατάφερε να κάνει… άνω κάτω την άμυνα της ομάδας του. Αφήνοντας ξεμαρκάριστους είτε τον έναν, είτε τον άλλο γκαρντ του Ολυμπιακού και με τους «κόκκινους» να αποκτούν πλέον εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75, το επιμέρους σκορ από την αρχή της τελευταίας περιόδου έφτασε το 20-5 (!).

Την ίδια ώρα, ο Σαρίτσα είχε ξεχάσει τον -πολύ καλό απόψε- Μπατίστα στον πάγκο και το αποτέλεσμα φάνηκε στη συνεχοή και στη λειτουργία της τουρκικής ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Κάπου εκεί και σε μια αψιμαχία των Άντιτς και Μπατίστα, οι ρέφερι χρέωσαν με 3ο φάουλ τον πρώτο και με 4ο τον τελευταίο (74-58, 36΄) και αμέσως μετά ο Σκοπιανός υπέπεσε σε νέα παράβαση (4ο φάουλ), αλλά… ξεχρέωσε «απαντώντας» με τρίποντο (77-63, 37΄).

Ο Κώστας Σλούκας συνέχισε να»πληγώνει» του; τούρκους από κάθε σημείο του γηπέδου (79-63, 38΄) και ο Ντόρσεϊ πρόσφερε θέαμα, ξεσηκώνοντας και αυτός τον κόσμο του Ολυμπιακού στις εξέδρες και με καρφώματα έκανε το 81-63 (39΄). Μπατίστα και Λαφαγιέτ προσπαθούσαν να συμμαζέψουν τη διαφορά, που θα παίξει ρόλο στις ισοβαθμίες. Έχασαν επιθέσεις όμως και ο τελευταίος 9΄΄΄πριν τη λήξη σημείωσε ένα καλάθι (81-65) και ο Σπανούλης ευστόχησε για το τελικό 83-65.  
 
Τα δεκάλεπτα: 20-12, 41-36, 53-53, 83-65

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 8(2), Σπανούλης 18(2), Ντόρσεϊ 10, Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 6(2), Γλυνιαδάκης 4, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Σλούκας 15(2), Λο 4.
 
Εφές (Σαρίτσα): Κίνσεϊ 4, Τουντσερί 4, Ακιόλ 3(1), Μπατίστα 11, Βούγιασιτς 12, Σαβάνοβιτς 4, Γκιουλέρ 2, Λαφαγιέτ 11, Μπάρατς 14.    


no


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.