Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Τζούνια Κόγκα

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής του υπτίου, Τζούνια Κόγκα, όπως ανακοίνωσε η κολυμβητική ομοσπονδία της Ιαπωνίας.

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής του υπτίου, Τζούνια Κόγκα, όπως ανακοίνωσε η κολυμβητική ομοσπονδία της Ιαπωνίας. 

Ο 30χρονος αθλητής υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο από τον WADA τον Μάρτιο στο Τόκιο και στο δείγμα που έδωσε ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία που χρησιμοποιείται για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Ο Ιάπωνας κολυμβητής δηλώνει από την πλευρά του ότι δεν έχει πάρει ποτέ εσκεμμένα κάποιο μη εγκεκριμένο σκεύασμα, θεωρώντας ως υπεύθυνα τα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνει.

Ο Κόγκα είχε αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ύπτιο το 2009 στη Ρώμη (σε έναν τελικό όπου συμμετείχε και ο Άρης Γρηγοριάδης), ενώ στην ίδια διοργάνωση ήταν δεύτερος στα 50μ. ύπτιο. Η συνέχεια της καριέρας του δεν ήταν ανάλογη, όμως το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει σε υψηλές επιδόσεις, κατακτώντας τέσσερα μετάλλια (χρυσό στα 50μ. ύπτιο) στο Παγκόσμιο 25άρας πισίνας του 2016, καθώς και το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο στο περσινό Παγκόσμιο 50άρας της Βουδαπέστης, πίσω από τον Γάλλο Καμίλ Λακούρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.