Επιστολή της Δικέφαλος ΑΕ στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

17/05/2018 • 16:28
Δικέφαλος 1924
  • shares
Στην προ ολίγων ημερών επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, απάντησε με αντίστοιχη δική της η Δικέφαλος 1924 ΑΕ.

Οι εργαζόμενοι, αναφέρονταν στο θέμα που έχει ανοίξει με τις παράνομες εγκαταστάσεις του Δήμου για τα σκουπίδια μέσα στο Αλσος,  κάνοντας λόγο για άσχημο κλίμα γύρω από το γκαράζ και καταγγέλλοντας ακόμα και εξύβριση υπαλλήλων. 

Η επιστολή της Δικέφαλος ΑΕ, αναφέρει:
 
«Προς ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Σε απάντηση της από 14.05.2018 επιστολής σας, σύσσωμη η οικογένεια του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου της ΑΕΚ, της ΠΑΕ ΑΕΚ, και της Δικέφαλος ΑΕ, θα ήθελε να σας γνωστοποιήσει τα εξής: Κατ’ αρχάς θέλουμε να σημειώσουμε ότι συμμεριζόμαστε απολύτως το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελεί ο κλάδος των εργαζομένων στη καθαριότητα των Δήμων και αναγνωρίζουμε τις δύσκολες πραγματικά συνθήκες, υπό τις οποίες καθημερινά καλείται να εργάζεται.

Όπως γνωρίζετε, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα με επιστολές μας τη συνεργασία του Δήμου για φλέγοντα ζητήματα όπως οι παράνομες εγκαταστάσεις απορριμμάτων, η περιβαλλοντική εφαρμογή των όρων ανέγερσης του μεγαλύτερου έργου στη πόλη της Φιλαδέλφειας, των όρων πυροπροστασίας του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας, και η Δημοτική Αρχή έχει επιδεικτικά αγνοήσει τις εκκλήσεις μας με απαράδεκτο και αδικαιολόγητο θεσμικά τρόπο. Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα που σας απασχολεί, η οικογένεια της ΑΕΚ ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή των νόμων και όλων των τελεσίδικων αποφάσεων για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων εγκαταστάσεων.

Οι αρχές σύντομα θα εφαρμόσουν όλα τα ανωτέρω και ελπίζουμε το θέμα να λήξει. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι δεκάδες εργαζόμενοι στην ΑΕΚ και στο έργο ζουν καθημερινά με την αγωνία για τους κινδύνους που απειλούν το Άλσος, αφού με τον τρόπο αυτό δεν εφαρμόζεται κανένας απολύτως όρος προστασίας και διαφύλαξης του Άλσους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι εργάζεστε σε παράνομες εγκαταστάσεις που, μεταξύ άλλων, δυστυχώς ηλεκτροδοτούνται παράνομα, υδροδοτούνται παράνομα και θα έπρεπε οι ίδιοι να έχετε αρνηθεί την εργασία σας εκεί, καθώς θέτετε καθημερινά τη δική σας ζωή σε κίνδυνο και την εργασία σας στους χώρους αυτούς απροστάτευτη.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα τα σοβαρά αυτά προβλήματα, ούτε προστατεύει εσάς, τους εργαζομένους της, από όλα αυτά, για τα οποία προφανώς δεν φταίτε, χωρίς να σημαίνει ότι και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έχουν ευθύνες για την κατάσταση του Άλσους και των εγκαταστάσεων των απορριμματοφόρων. Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Η οικογένεια της ΑΕΚ θέλει να σας βοηθήσει, σας σέβεται και σας υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε σύντομα αυτή η κατάσταση που σας απασχολεί και σας προβληματίζει, να έχει λήξει με τον καλύτερο δυνατό και νόμιμο τρόπο. Διεκδικήστε απέναντι στη Δημοτική Αρχή και προστατέψτε τα δικαιώματά σας, όπως κάνουμε και εμείς. Είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στις επικίνδυνες και ανεύθυνες ενέργειες ή παραλείψεις».
Γράψτε το σχόλιο σας...
20/01/2019 • 08:15