Ημέρα κρίσης στη ΦΙΦΑ

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στη Ζυρίχη το έκτακτο συνέδριο της ΦΙΦΑ, απ' όπου θα προκύψει ο νέος πρόεδρος, αλλά και αλλαγές στη λειτουργία της παγκόσμιας ομοσπονδίας μετά τα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών.

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στη Ζυρίχη το έκτακτο συνέδριο της ΦΙΦΑ, απ’ όπου θα προκύψει ο νέος πρόεδρος, αλλά και αλλαγές στη λειτουργία της παγκόσμιας ομοσπονδίας μετά τα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών.

Υποψήφιοι για την διαδοχή του Ζεπ Μπλάτερ είναι οι Τζάνι Ινφαντίνο (Ιταλία), Σέικ Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ αλ – Χαλίφα (Μπαχρέιν), Πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσέιν (Ιορδανία), Τζερόμ Σαμπάν (Γαλλία) και Τόκι Σεξουάλι (Ν. Αφρική).

Στο έκτακτο συνέδριο συμμετέχουν 207 χώρες – μέλη της ΦΙΦΑ, με την ψηφοφορία να είναι μυστική και να ξεκινά μετά τις ομιλίες των υποψηφίων. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία θα αρχίσει γύρω στις 15.30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Στον πρώτο γύρο θα υπάρξει νικητής μόνο αν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει πάνω από τα 2/3 των ψήφων, ενώ για τον δεύτερο γύρο απαιτείται απλή πλειοψηφία. Αν χρειαστεί τρίτος γύρος, τότε ο τελευταίος στους ψήφους του δεύτερου γύρου θα αποκλειστεί.

Πριν από την εκλογή προέδρου πάντως αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, καθώς θα τεθούν προς έγκριση μεταρρυθμίσεις όπως το όριο στις θητείες των προέδρων, η διαφάνεια στους μισθούς των στελεχών της ΦΙΦΑ και η εγκαθίδρυση του Συνεδρίου της ΦΙΦΑ που θα αποτελείται από 36 μέλη και θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα Εκτελεστική Επιτροπή. 

Επίσης, θα τεθεί προς ψηφοφορία μέτρο που θα υποχρεώνει εθνικές ομοσπονδίες αλλά και συνομοσπονδίες (π.χ. ΟΥΕΦΑ, ΚΟΝΚΑΚΑΦ) να δέχονται ελέγχους στα οικονομικά τους ετησίως από ανεξάρτητες αρχές, υπό την απειλή αποβολής από την παγκόσμια ομοσπονδία!

Για να περάσουν οι παραπάνω προτάσεις απαιτείται η έγκριση από το 75% των 207 μελών που λαμβάνουν μέρος στο έκτακτο συνέδριο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.