Νέα διοίκηση… σωτηρίας (vid)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες πάντως δεν έχουν επίσημη μορφή από την ΠΑΕ ΑΕΚ, νέος πρόεδρος στην Ένωση αναλαμβάνει ο Γιάννης Βούρος. Ο Μιχάλης Τραχανάς παίρνει τη θέση του προέδρου επί τιμή ενώ αντιπρόεδροι θα είναι ο Μίμης Παπαιωάννου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Λάκης Νικολάου και πιθανότατα ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες πάντως δεν έχουν επίσημη μορφή από την ΠΑΕ ΑΕΚ, νέος πρόεδρος στην Ένωση αναλαμβάνει ο Γιάννης Βούρος. Ο Μιχάλης Τραχανάς παίρνει τη θέση του προέδρου επί τιμή ενώ αντιπρόεδροι θα είναι ο Μίμης Παπαιωάννου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Λάκης Νικολάου και πιθανότατα ο Ντέμης Νικολαΐδης.


Το Novasports.gr βρέθηκε από νωρίς στη συνάντηση που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο και σας μετέφερε όλα όσα συνέβησαν και συζητήθηκαν…

Στο κάλεσμα του Μιχάλη Τροχανά έχουν ανταποκριθεί πολλοί “Ενωσίτες”.

Η ομιλία του Μιχάλη Τροχανά ξεκίνησε στις 11.20 π.μ. Την παρακολουθούν με ενδιαφέρον ο Μίμης Παπαϊωάννου που κάθεται μαζί με τον Στέλιο Σεραφείδη και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δίπλα στον Πέτρο Παππά. Από την άλλη ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει δίπλα του τον Σταύρο Αδαμίδη. Οι πόρτες για τους δημοσιογράφους έκλεισαν.

Από τους πρώτους που προσήλθαν στο ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης, ο πρώην πρόεδρος Ντέμης Νικολαίδης, οι πρώην αντιπρόεδροι, Τακης Κανελλόπουλος, Νίκος Κούλης και Παντελής Αθήνης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Παπαϊωάννου, Σεραφείλης, Σιμιγδαλάς.

Έφτασε επίσης ο μεγαλομέτοχος Πέτρος Παππάς και ακόμη οι Λάκης Νικολάου, Καπετανάκης, Κασνακίδης και Βούρος.
Είναι εκεί ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γιαννακόπουλος και ο ηγέτης της Οριτζιναλ, Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Απουσιάζουν ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς, ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο Γκίκας Γκούμας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά όλοι αυτοί έχουν εκφράσει την στήριξη τους στην προσπάθεια. 

Ο Μιχάλης Τροχανάς θα κάνει την παρουσίαση του πλάνου του για την σωτηρία της ΠΑΕ και αναμένεται να αποκαλύψει την έκπληξη για την οποία έχει μιλήσει. Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, θα αποφασιστεί πώς θα δράσουν οι μέτοχοι. Δια στόματος Πέτρου Παππά και Ντέμη Νικολαΐδη έχει γίνει γνωστή η πρόθεση αμφότερων να επωμιστεί ο κάθε πρώην μέτοχος το ποσοστό των χρεών που του αναλογεί.


Η ΠΑΕ θα πρέπει να καλύψει μέχρι το Μάρτιο 6 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας, η υπόθεση της πώλησης ή της ανανέωσης συμβολαίου του Μανωλά, οι οφειλές προς άλλους παίκτες κλπ.

Στις 11:20 έφτασε και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, ο οποίος κάθισε δίπλα στον Ντέμη Νικολαΐδη. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:32, ο Χατζηχρήστος αποχώρησε για οικογενειακού λόγους και τόνισε: «Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε λύση για την ΑΕΚ μέσα σε 5 λεπτά. Το θέμα είναι οικονομικό. Σας παρακαλώ δώστε λύση. Ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει να αποχωρήσω για οικογενειακούς λόγους».


Στην συνέχεια, ο Μιχάλης Τροχανάς πρότεινε για την προεδρία της ΑΕΚ τον Γιάννη Βούρο, ενώ ονόμασε τη νέα διοίκηση «Επανάσταση». Επίσης, υπογράμμισε: «Να φύγουμε από δω έχοντας συγκροτήσει εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ».


Στις 11:52 φτάνει στη Μεγάλη Βρετανία ο Κώστας Νεστορίτης. Ο Τάκης Κανελλόπουλος τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης: «Ευθύνη έχουμε όλοι. Για μένα η πολυμετοχικότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το 2004 ξεκινήσαμε ως φίλοι. Κάποιοι ήμασταν τέτοιοι 20-25 χρόνια, αλλά τελικά διαλυθήκαμε από τις καχυποψίες και της αλληλοκατηγορίες. Φτάσαμε το 2008 να ήμαστε πια τόσο φίλοι».


Ο Λάκης Νικολάου τόνισε από την πλευρά του: «Έχω συνηθίσει την ΑΕΚ τρεις φορές πρωταθλήτρια ανά δεκαετία. Δεν θέλω 13 και 14 σερί, αλλά πρέπει να την βγάλουμε από εδώ που έφτασε. Να τραβήξουμε μια γραμμή και να βγούμε από δω γνωρίζοντας τι θα κάνουμε».


Ο Πέτρος Παππάς από την πλευρά του τόνισε: «Πρέπει να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο, όπως έγινε με τον Ντέμη το 2004. Μόνο αν δείξουμε ενωμένοι, ότι ξεχνάμε το παρελθόν κι ότι πορευόμαστε όλοι μαζί θα καταφέρουμε να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο. Όλο το μυστικό είναι η λέξη: “έμπνευσις”».


Επίσης, μίλησε και ο Μάκης Κασνακίδης, ο οποίος υπογράμμισε: «Δεν υπήρχε ενότητα και μια ισχυρή προσωπικότητα να προΐσταται. Για αυτό και το πλάνο των Supporters πρέπει να παραδεχτούμε καν αποδεχτούμε ότι απέτυχε».


Έξω από το ξενοδοχείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου πενήντα φίλαθλοι της ΑΕΚ, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής επικρατεί ηρεμία έξω από το «Μεγάλη Βρετανία».


Ο Χάρης Οικονομόπουλος τόνισε: «Είμαστε ΑΕΚ και έτσι θα είμαστε πάντα πρώτοι ανεξάρτητα αν θα πάρουμε τίτλο ή όχι. Δεν πρέπει να θέλουμε ανθρώπους όπως ο Κόκκαλης ή Ψωμιάδης να ηγούνται της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που θα ηγείται θα πρέπει να αποτελεί σημαία αρχών και αξιών».


Ο Σταύρος Αδαμίδης είπε από την πλευρά του: «Ο κόσμος πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο. Η λύση που θα βρεθεί πρέπει να οδηγήσει στην άμεση κινητοποίησή του».


Στην συνέχεια, μίλησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς: Κύριε Τροχανά αυτό που κάνετε να λέτε σε δημοσιογραφο να πληρώσει εκείνος το χρέος, είναι λάθος. Τα χρέη πρέπει να φύγουν κι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε».


Ο Μιχάλης Τροχανάς τόνισε: «Η ΑΕΚ δεν έχει χρέη!!! Αυτή είναι η έκπληξη που σας έλεγα και θα σας το αποδείξω».


Επίσης, ο Ντέμης Νικολαΐδης τόνισε: «Διαφωνώ ότι η λύση είναι ο κόσμος. Ο κόσμος είναι μόνο για τα διαρκείας».

O Κυριάκος Χήνας τόνισε: “Εύχομαι να είναι η σημερινή ημέρα αφετηρία λυτρωτικών διεξόδων για την ομάδα μας σε μια τόσο οριακή δοκιμασία.Aσήμαντη διευκρίνιση,αλλά συνειδησιακά αναγκαία.Αν και προσκλήθηκα με δημόσια προχθεσινή ανακοίνωση Τροχανά,σήμερα στις 10.10 ειδοποιήθηκα να μην παραστώ λόγω πιέσεων… Καλή τύχη στην ΑΕΚ που οραματιζόμαστε”.


Οι Τροχανάς και Κοόυλης τόνισαν: «Συμφωνούμε να έχουμε ανακωχή για να βρούμε λύσεις; Σβήνουμε τη μνήμη και ξεκινάμε από το μηδέν; Συμφωνείτε»;


Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τόνισε: «Να είμαστε ειλικρινείς στην ΑΕΚ. Γύρισα 2 φορές, συγγνώμη είπα αλλά δεν έκανα τίποτα. Το πώς έφυγα και γιατί δεν έχει σημασία. Ενότητα θέλουμε κύριοι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν βγούμε από εδώ χωρίς ενότητα τελείωσε η ιστορία. Εγώ ΑΕΚ πάντα θα είμαι, το ξέρω μέσα μου. Σημασία έχει να βρούμε επιτέλους το πως θα είμαστε όλοι μαζί. Χωρίς την ενότητα δεν κάνουμε τίποτα».


Ο Χάρης Οικονομόπουλος τόνισε για την υπόθεση Ψωμιάδη: «Θα επιστραφούν στην ΑΕΚ τα 21 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί από την οικογένεια Ψωμιάδη».


Από την πλευρά του ο Πέτρος Παππάς υπογράμμισε: «Δεσμεύομαι να καλύψω μέρος του ταμειακού προβλήματος αρκεί να το πράξουν και οι άλλοι μέτοχοι. Έχω τη δέσμευση του κ. Νοτιά ότι θα συμμετέχει σε ό,τι αποφασιστεί εδώ».


Στην συνέχεια, ο Νικολαΐδης τόνισε: «Απόψε, το αργότερο μέχρι αύριο πρέπει να μάθουμε από τον ορκωτό λογιστή της ΑΕΚ τι μας αναλογεί και να τα πληρώσουμε».


Ο Γιάννης Βούρος ρώτησε: «Υπάρχει δυνατότητα να μπουν άμεσα από όλους εδώ μέσα χρήματα προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα 6,5 εκατομ. ευρώ ώστε να βγει η σεζόν; Δεν έχουμε χρόνο πλέον».


Ο Κανελλόπουλος τόνισε: «Αρνούμαι οποιαδήποτε ανάμειξη για όσα συνέβησαν από τον Ιανουάριο του 2009, όταν και παραιτήθηκα και εντεύθεν. Συμφωνώ όμως να βρεθεί τι αναλογεί στον καθένα».


Τον λόγο πήρε ο Τροχανάς ο οποίος υπογράμμισε: «Υπάρχουν τέσσερις επενδυτές που εργάζονται για να μπουν στην ΑΕΚ. Το λέω πολύ σοβαρά. Αυτή την περίοδο επεξεργάζονται τα στοιχεία της ΠΑΕ».


Ο Ντέμης Νικολαΐδης τόνισε: «Αυτό είναι άσχετο με τη συζήτηση και κάνει κακό. Ποιοι είναι αυτοί; Μιλήστε με στοιχεία».

Ο Γιάννης Βούρος τόνισε για το γηπεδικό: “Τέλος στην απονομή ευθυνών! Κοιτάζουμε όλοι μπροστά. Το κομμάτι του γηπέδου θα είναι ο πολιορκητικός μας κριός. Θα έχουμε σύντομα την τροπολογία που θα μας επιτρέπει την ανέγερση γηπέδου 32.000 θέσεων”.

Ο Κώστας Νεστορίδης βγαίνοντας είπε: «Κάπως καλά τα βλέπω…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.