Οκτάδα που αξίζει να θυμηθείς!

Συνολικά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν συναντηθεί 55 φορές στην έδρα της Ένωσης, με τις συγκινήσεις στα ντέρμπι των δικεφάλων να περισσεύουν. Το Novasports.gr σταχυολόγησε οκτώ απ' αυτά τα ματς και σας παρουσιάζει τις εκπληκτικές δικέφαλες αυτές στιγμές!

Συνολικά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν συναντηθεί 55 φορές στην έδρα της Ένωσης, με τις συγκινήσεις στα ντέρμπι των δικεφάλων να περισσεύουν. Το Novasports.gr σταχυολόγησε οκτώ απ’ αυτά τα ματς και σας παρουσιάζει τις εκπληκτικές δικέφαλες αυτές στιγμές!


Το τελευταίο του Ντούσαν


Στις 8 Μαίου του 2002 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φοράει για τελευταία φορά τη φόρμα του ΠΑΟΚ σε ματς με την ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας». Η ΑΕΚ στην τελευταία αυτή αγωνιστική του πρωταθλήματος αναζητούσε πάση θυσία τη νίκη, όντας ισόβαθμο με τον Ολυμπιακό που δοκιμαζόταν στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη. Η ΑΕΚ διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 6-2 και ο Μπάγεβιτς αποχαιρέτησε πικρά τον δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Σερβοέλληνα τεχνικού έμελλε να είναι η ΑΕΚ.


Ντούσαν ξανά!


Ο Μπάγεβιτς στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ αντιμετώπισε τον… «πρώην» ΠΑΟΚ, την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ματς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους γηπεδούχους, μια και ο ΠΑΟΚ προηγούταν στο ημίωρο με 3-0. Όσο και αν προσπάθησε η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και παρά τη γενική αντεπίθεση, απλά μείωσε την έκταση της ήττας σε 4-3. Αυτό είναι και το τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ στην Αθήνα με αντίπαλο την ΑΕΚ.


Ακόμα μια «εφτάρα»


Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1994 πραγματοποιείται ακόμα ένα πλούσιο σε γκολ ματς μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς συνάντσηε τον ΠΑΟΚ του Άρι Χάαν και πήρε τη νίκη με 4-3. Έπρεπε να πετύχουν από δύο γκολ οι Σαραβάκος και Κωστής για την ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε με το ευρύ 4-0. Ο ΠΑΟΚ δεν παρέδωσε τα όπλα και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, μειώνοντας σε 4-3 με τους Καπετανόπουλο, Ζουμπούλη και Λαγωνίδη.


Το πρώτο αίμα!


Η πρώτη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες σε επίπεδο Α’ εθνικής ήρθε στις 8 Μαίου του 1960 όταν για την 23η αγωνιστική η ΑΕΚ του Λούκας Αουρέτνικ υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ του Ζάρκο Μιχαίλοβιτς. Η ΑΕΚ απ’ το δεύτερο λεπτό πήρε το πάνω χέρι με γκολ του Άμπου, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο γκολ απ’ τους Νεστορίδη και Πετρίδη στο 52ο και 56ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ απλά κατάφερε να μειώσει στο 58 με τον Χαβανίδη.


Το πρώτο διπλό!


Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να περιμένει αρκετά χρόνια για να γευτεί το πρώτο της διπλό με αντίπαλο την ΑΕΚ και αυτό έγινε στο ουδέτερο στάδιο Καραϊσκάκη. Το φαληρικό στάδιο ήταν κατάμεστο με αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού να υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ. Ο Κούδας πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 67ο λεπτό, ανοίγοντας λογαριασμό για τα διπλά του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ.

Τα “blockbusters”!


Μερικά απ’ τα ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ  έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον απ’ τους φιλάθλους και εκείνο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1985 στο Ολυμπιακό Στάδιο ξεχωρίζει, μια και 54800 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση βλέποντας την ΑΕΚ να επικρατεί με σουτ του Στέλιου Μανωλά. Από τότε μόλις μια φορά οι φίλαθλοι σε αναμέτρηση με γηπεδούχο την ΑΕΚ συγκέντρωσαν περισσότερους από 30.000 θεατές και αυτή ήταν στις 10 Απριλίου του 2005 με την ΑΕΚ να κερδίζει με 2-0, χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Σοάρες. Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε τρίτη, μόλις τρεις βαθμούς μακριά απ’ τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.   


Φιέστα τίτλου!


Μετά από δέκα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα η ΑΕΚ κατάφερε να το πανηγυρίσει στις 21 Μαίου του 1989 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο αδιάφορος δικέφαλος του Βορρά δεν χαρίστηκε στην ΑΕΚ και έστησε δύσκολο εμπόδιο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λάρισα και έμεινε στους 41 πόντους με την ΑΕΚ να κόβει πρώτη το νήμα.


Ξανά ευρωπαίος ο ΠΑΟΚ!


Μπροστά σε 4.000 φίλους του, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην Αθήνα στις 4 Μαίου του 1997 αποφασισμένος για το μεγάλο βήμα ώστε πάρει το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια τιμωρίας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Ζουμπούλη στο 23′ και ο Βρύζας έγραψε το 0-2 στο 59′. Ήταν μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη με τους χιλιάδες φίλους του να στήνουν τρελό πανηγύρι στο «Νίκος Γκούμας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.