Αστέρας ο ΠΑΟΚ… (video)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε στο πρωτάθλημα με έξι ματς χωρίς το τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε στο πρωτάθλημα με έξι ματς χωρίς το τρίποντο. Οι Αρκάδες χωρίς να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι επιθετικά έμειναν χωρίς νίκη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι και έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην πεντάδα ή να κρατήσουν τη διαφορά στους δύο βαθμούς από τον αντίπαλο τους. Πλέον ο “δικέφαλος του βορρά” έφτασε τους 38 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Πανιώνιο (έχει ένα ματς λιγότερο) και πέντε από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Πέλκας με το πρώτο του γκολ στην Τούμπα άνοιξε το σκορ  στο 17′, ενώ ο Μακ στο 77′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 83′ ο Σλοβάκος είχε δοκάρι για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ…

Τα αρχικά πλάνα..

Ο Τούντορ επέστρεψε στο 3-5-2, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ και τους Βίτορ, Χατζηισαϊα και Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας. Κίτσιου και Λέοβατς τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες, οι Τσίμιροτ, Αντόνης στα αμυντικά χαφ και τον Πέλκα πίσω από Μακ και Μυστακίδη.

Με 4-2-3-1 ο Αστέρας Τρίπολης στο παιχνίδι. Ο Μπαντής υπερασπίστηκε τα δοκάρια των Αρκάδων, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ και Παντελιάδη. Ο Ζησόπουλος μαζί με τον Ντουντού στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Χαμντανί σε ελεύθερο ρόλο και τους Δημούτσο, Μάσα στα άκρα. Ο Μπερτόλιο σε ρόλο… αντι-Γιάννου στην κορυφή της επίθεσης.  

Πήρε το προβάδισμα και… περίμενε

Η πίεση στη μεσαία γραμμή ήταν το κυρίαρχο συστατικό του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, αλλά σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του και από τα άκρα δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Οι αντεπιθέσεις του “δικεφάλου του βορρά” “πλήγωσαν” τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς. Εκπληκτική ενέργεια του Μυστακίδη από δεξιά έβγαλε τους γηπεδούχους στην επίθεση, Πέλκας και Μακ άλλαξαν ωραία την μπάλα, όμως από το τάκλιν του Σανκαρέ και την κόντρα του Παντελιάδη, ο Πέλκας βρέθηκε σε θέση βολής και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 (17′).

Μετά από ένα… γρήγορο 20λεπτο, ο ρυθμός έπεσε. Το σύνολο του Τερεζόπουλου κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Βελλίδη. Τα μακρινά σουτ των Αρκάδων δεν ανησύχησαν τον Ελληνα γκολκίπερ, ενώ στις λιγοστές φορές που επιτέθηκε ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει τον Μπαντή.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, τα νεύρα και η ένταση αυξανόταν, με αποτέλεσμα ο Αρετόπουλος να βγάλει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.    

“Καθάρισε” με τον Μακ

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να περιορίσει ρτη δράση του αντιπάλου του. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είχε δώσει χώρο, με σκοπό να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς που είχε στην 11αδα του.

Εχοντας την κατοχή οι παίκτες του Τερεζόπουλου προσπαθούσαν να φτάσουν απέναντι από τον Βελλίδη, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν. Συνέχισαν να απειλούν μόνο από μακρινή απόσταση, με τον Ελληνα γκολκίπερ να μην χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποια δύσκολη επέμβαση προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αναγκασμένοι να κυνηγήσουν την ισοφάριση, γι αυτό και βγήκαν μπροστά, αφήνοντας αρκετούς χώρους. Αυτούς εκμεταλλεύτηκε ο Μακ στο 77, μετά από ωραία πάσα του Κάτσε. Ο Σλοβάκος πέρασε τον Μπαντή και σε άδεια εστία δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. Ο άσος του ΠΑΟΚ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε κοντά και στο 3-0, αλλά το δεξι δοκάρι δεν του έκανε το… χατήρι. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου (62’ Κάτσε), Λέοβατς (82’ Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Αντόνις (72’ Τζιόλης), Πέλκας, Μυστακίδης, Μακ 

Στον πάγκο: Μελίσσας, Τζιόλης, Μαλεζάς, Σάμπο, Κάκκο 

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ντουντού (46’ Μούκαμ), Δημούτσος, Χαμντανί, Λούι (80’ Φούντας), Μάσα (62’ Ιωαννίδης), Μπερτόλιο 

Στον πάγκο:
Θεοδωρόπουλος, Φερνάντες, Γιαννούλης, Τσάβες 

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.