Με Ουγγαρία την Πέμπτη η Εθνική

Η ώρα της αλήθειας για την εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Αϊντχόφεν έφτασε.

Η ώρα της αλήθειας για την εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Αϊντχόφεν έφτασε. Γιατί μπορεί ο εκπεφρασμένος στόχος να ήταν η πρόκριση στην τετράδα και η εξασφάλιση ενός «εισιτηρίου» για το προολυμπιακό της Τεργέστης, μπορεί η ομάδα να μην έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για μία μεγάλη διοργάνωση και να ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών, αλλά, για την προ εξαμήνου παγκόσμια πρωταθλήτρια, αντικειμενικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Ετσι λοιπόν, το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση καλείναι να δώσει το σημαντικότερο παιχνίδι του στο Αϊντχόφεν αύριο στις 7 μ.μ., αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό την Ουγγαρία. Μετά το Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ, το 2010, και φυσικά το Παγκόσμιο της Σανγκάης, η εθνική θα επιδιώξει να δώσει για τρίτη συνεχόμενη φορά το «παρών» στον τελικό μίας μεγάλης διοργάνωσης και να εδραιώσει τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του παγκοσμίου πόλο.

Είναι η τέταρτη φορά που η εθνική γυναικών αγωνίζεται σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά η πρώτη που… δεν αντιμετωπίζει την Ιταλία! Στις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις (Βιένη 1995, Βουδαπέστη 2001, Ζάγκρεμπ 2010) το… ραντεβού ήταν με τη «σετερόσα», από την οποία η ελληνική ομάδα έχασε τις δύο φορές και νίκησε στο Ζάγκρεμπ. Συνολικά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει μετάσχει εννέα φορές σε ημιτελικούς σημαντικών διοργανώσεων (συμπεριλαμβανομένου του World League), με απολογισμό τέσσερις προκρίσεις και πέντε αποκλεισμούς.

Σε ό,τι αφορά την Ουγγαρία, αποτελεί (και στις γυναίκες) παραδοσιακή δύναμη, έχοντας κατακτήσει -σε 13 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα- δέκα μετάλλια, δύο χρυσά (Αθήνα 1991, Βουδαπέστη 2001), πέντε ασημένια και τρία χάλκινα. Η σπουδαιότερη επιτυχία της ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μόντρεαλ, το 2005, όμως τα τελευταία χρόνια είχε οπισθοχωρήσει λίγο και μάλιστα στο Παγκόσμιο της Σανγκάης πέρυσι έμεινε εκτός οκτάδας. Φέτος παρουσιάζει πολύ βελτιωμένη εικόνα, όπως απέδειξε η πρωτιά της στο τουρνουά «Θέτις Καπ» στην Τρίπολη, όπου νίκησε Ελλάδα, Ρωσία και Ιταλία, αλλά και οι εμφανίσεις της στο Αϊντχόφεν.

Στην πρώτη φάση η Ουγγαρία νίκησε άνετα τη Μεγάλη Βρετανία (19-9), επικράτησε και της «οικοδέσποινας» Ολλανδίας (9-8), αλλά έχασε καθαρά από τη Ρωσία (12-9) και βρέθηκε στα χιαστί, όπου ξεπέρασε χωρίς πολλές δυσκολίες το «εμπόδιο» της Ισπανίας (11-9), παίρνοντας την πρόκριση για την τετράδα, αλλά και το «εισιτήριο» για το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Πρώτη σκόρερ των Μαγυάρων στη διοργάνωση είναι η 20χρονη Ρίτα Κέστελι με 12 γκολ, ενώ σημαντικές μονάδες είναι επίσης η πολύπειρη Ρίτα Ντράβουζ, η φουνταριστή Μπάρμπαρα Μπουίκα, η Γκαμπριέλα Ζουκς (πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι με την ισπανική Σαμπαντέλ) και η τερματοφύλακας Φλόρα Μπολονιάι, η οποία ζει και σπουδάζει στις ΗΠΑ και αγωνίζεται για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα της χώρας της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.