“Τους διαλύσαμε με την ανατροπή” (video)

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στη νίκη - ανατροπή επί του Ολυμπιακού μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης", μίλησαν στο αφιέρωμα των καναλιών Novasports για το εφτάλεπτο που "έκρινε" τον τίτλο.

Στο αφιέρωμα των καναλιών Novasports για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ξεχωριστή αναφορά στη νίκη –  ανατροπή της Ένωσης επί του Ολυμπιακού μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.


Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε: 


“Το πίστευα πριν το παιχνίδι ότι μπορούσαμε να νικήσουμε. Πίστευα πολύ στην ομάδα μου. Είχα και στο μυαλό μου μια παράδοση που έχω με τον Ολυμπιακό, κόντρα στον οποίον σκοράρω. Έτσι μπήκα στο ματς, το πίστεψα και ακόμα και στο εις βάρος μας 1-0 πίστεψα ότι μπορούμε να το γυρίσουμε. Ευτυχώς η τύχη ήταν μαζί μας. Τα καταφέραμε και ήταν η σημαντικότερη στιγμή για μένα φέτος. Το πρώτο που έκανα όταν σκόραρα ήταν να κοιτάξω τον επόπτη, για να δω αν θα φύγει προς τη σέντρα.

Μόλις κατάλαβα ότι το γκολ μετράει εκεί υπήρχε μια παράνοια, μια τρέλα. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα ακριβώς. Ήταν κάτι μοναδικό, το οποίο μπορεί να μην το ξαναζήσω. Σε αυτό το λέπτό, μια τέτοια ανατροπή και να συνοδεύεται όλο αυτό με τον τίτλο στο τέλος, ίσως να μην τα ξαναζήσω όλα αυτά μαζί”.


Ο έτερος σκόρερ της ΑΕΚ, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι υποστήριξε:


“Δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε ότι θα χάσουμε αυτό το ματς. Νομίζω ότι η ομάδα κι εγώ προσωπικά το θέλαμε πάρα πολύ να συμβεί. Γι’ αυτό και όταν σκόραρα ένιωσα σαν λέω “ναι έγινε, δεν μπορούμε να χάσουμε το παιχνίδι. Πάμε, τα καταφέραμε”.

Αυτό το παιχνίδι μας βοήθησε πολύ. Δείξαμε χαρακτήρα και μετά απ’ αυτό το ματς αλλάξαμε κάτι στο “τσιπ” του εγκεφάλου. Αρχίσαμε να έχουμε αυτοπεποίθηση και να νιώθουμε πολύ πιο δυνατοί. Νομίζω ότι όλα όσα κάναμε όλοι μας σ’ αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικά και είμαι χαρούμενος που το γκολ μου βοήθησε πολύ την ομάδα”.


Ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος:


“Ουσιαστικά τον διαλύσαμε εκείνη την περίοδο, διότι είχαμε τρία συνεχόμενα ματς, δύο κυπέλλου κι ένα πρωταθλήματος. Τους αποκλείσαμε στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα τους πετάξαμε εκτός. Από εκείνη την περίοδο ξεκίνησε και η κατρακύλα του αντιπάλου μας και θεωρώ ότι ήταν καίριο σημείο, αφού εμείς πήραμε ψυχολογία και φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου”.


Το δικό του σχόλιο για το παιχνίδι έκανε και ο Παναγιώτης Τσιντώτας:


“Στιγμή που δε θα μου φύγει ποτέ από το μυαλό είναι το διπλό που κάναμε στο Καραϊσκάκη γιατί ήταν κομβικό παιχνίδι. Αν χάναμε ο Ολυμπιακός θα έφευγε μπροστά και στην ισοπαλία θα ήταν κερδισμένος ο ΠΑΟΚ. Κάναμε το διπλό κι έκανα κι εγώ μια καλή εμφάνιση. Ήταν η πιο ωραία μου στιγμή γιατί βοήθησε την ομάδα να μείνει μέσα στον στόχο της”.


Ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ τόνισε:


“Απέναντι στον Ολυμπιακό δεν αξιζαμε κατι λιγότερο από το να κερδίσουμε τον αγώνα. Γι’ αυτό έβαλα ό,τι πιο επιθετικογενές υλικό είχα στον πάγκο και μας βγήκε σε καλό. Αλλά αυτό είναι μια πρόθεση. Άλλες φορές στο ποδόσφαιρο βγαίνει και είμαι ένας “πεφωτισμένος” και πολύ καλός, άλλες φορές όμως δε βγαίνει καλά και τότε δεν είμαι καλός και γίνομαι κακός. Είναι άδικο αλλά στο ποδόσφαιρο τα πράγματα κινούνται κάπως έτσι. Εγώ οδηγούμαι από την ευαισθησία μου, από τα συναισθήματα μου, από την αντίληψη και τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο. Άλλες φορές το πετυχαίνω και άλλες φορές κάνω λάθη”.


Ο Τάσος Μπακασέτας είπε:


“Ήταν ένα πολύ κομβικό παιχνίδι, πολύ σημαντικό και ο τρόπος που ήρθε η νίκη μας έκανε να το χαρούμε ακόμα περισσότερο”, ενώ τις στιγμές στο Φάληρο περιέγραψε και ο Κώστας Γαλανόπουλος:

“Δεν καταλάβαμε ακριβώς τι είχε γίνει στο 1-2. Μας πήρε μερικά λεπτά. Ήταν η ένταση της στιγμής. Είχαν “παγώσει” τα πάντα κι εμείς ήμασταν μέσα στο Καραϊσκάκη και πανηγυρίζαμε σαν τρελοί. Φανταστικό συναίσθημα. Ήταν ένα παιχνίδι που έκρινε βαθμολογικά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.