Η Jeep γιορτάζει στην 86η διεθνή έκθεση της Γενεύης τα 75 χρόνια της


Σήμερα ανοίγουν οι πύλες της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η σημερινή ημέρα και η αυριανή είναι αφιερωμένες στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο από την Πέμπτη 3 Μάρτιου έως την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Την φετινή έκθεση της Γενεύης επέλεξε η Jeep για να γιορτάσει τα 75 χρόνια παρουσίας της στον χώρο του αυτοκινήτου.

Η αμερικάνικη μάρκα που πλέον ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Fiat, δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο για να εκθέσει τα νέα μοντέλα της καθώς και τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκεύασε όταν ξεκινούσε την πορεία της στη παγκόσμια αγορά.

Το γνωστό Willys-Overland MB του 1941, που συνέβαλε στην ανάπτυξη της τετρακίνησης βρίσκεται δίπλα στο καινούργιο Jeep Renegade. Επίσης η εταιρεία έφερε στη Γενεύη άλλα δυο σημαντικά μοντέλα της, τα οποία έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διακρίθηκαν για τις ικανότητες τους στο off road. Ο λόγος για το Willys Wagon του 1946 αλλά και το Jeep Wagoneer του 1963.

Στη Γενεύη, εκθέτει και τη νέα σειρά συλλεκτικών επετειακών οχημάτων. Ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευασθούν μόνο 8.000 κομμάτια τα οποία φέρουν τη χαρακτηριστική σήμανση για τα 75 χρόνια της Jeep στο αμάξωμα. Επίσης διαθέτουν ειδικά χρώματα, σατινέ ζάντες σε μπρονζέ απόχρωση, πορτοκαλί λεπτομέρειες στο εσωτερικό αλλά και ανάγλυφη αποτύπωση του σήματος των 75 ετών στα καθίσματα του σαλονιού που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τη νέα σειρά.

Η έκδοση Jeep 75th Anniversary θα προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας, όπως το Jeep Cherokee και Jeep Grand Cherokee σε μαύρη γυαλιστερή βαφή και το Jeep Wrangler σε πράσινη απόχρωση καμουφλάζ.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το επετειακό Jeep Renegade 75th Anniversary με βενζινοκινητήρα 1.4 Turbo MultiAir 170 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων. Το συγκεκριμένο Renegade θα προσφέρεται με το σύστημα 4Χ4 Active Drive, τροχούς 18 ιντσών με σατινέ μπρονζέ απόχρωση, διπλή ηλιοροφή MySky και καθίσματα με ειδική ραφή Tangerine.

Ντεμπούτο κάνει και το Jeep Cherokee Overland το οποίο συνδυάζει τις ικανότητες εκτός δρόμου με την πολυτέλεια αλλά και την εντυπωσιακή ισχύ των 200 ίππων του 2.2 λίτρων MultiJet II turbo diesel κινητήρα. Εξοπλισμένο με δερμάτινο σαλόνι Nappa, σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη 8,4 ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα, πανοραμική οροφή και εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, θα βρεθεί στις αγορές της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι.

Οι επισκέπτες της έκθεσης της Γενεύης θα δουν από κοντά και το ‘Χολυγουντιανό’ Jeep Renegade Dawn of Justice Edition που θα πρωταγωνιστεί στην ταινία “Batman v Superman: Dawn of Justice”.

Η συγκεκριμένη έκδοση σε γρανιτένια γυαλιστερή απόχρωση με μαύρες λεπτομέρειες, τροχούς 18 ιντσών και κινητήρα turbo diesel 1.6 λίτρων 120 ίππων, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της FCA με τα στούντιο της Warner Bros και θα βρεθεί σύντομα στις ευρωπαϊκές εκθέσεις.

Η Jeep παρουσίασε και το Grand Cherokee SRT Night, το ισχυρότερο Jeep που έχει παραχθεί ποτέ. Μια ειδική έκδοση η οποία διαθέτει κινητήρα V8 6.4 λίτρων, ισχύος 468 ίππων και με ροπή 62,6 χλγμ. Φέρει σατινέ μαύρες λεπτομέρειες σε όλο το εξωτερικό και ζάντες των 20 ιντσών που φιλοξενούν τα φρένα της Brembo.

Το μοντέλο που επιτυγχάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5” αναπτύσσει τελική ταχύτητα 275 χλμ./ώρα. Το πολυτελές εσωτερικό διαθέτει μαύρο δέρμα Laguna και ειδικά εξελιγμένα όργανα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.