Χούμπελ: «Το GREXIT δεν είναι πια τόσο μακρινό» (video)

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ προειδοποίησε πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις το Grexit δεν είναι μακρινό σενάριο και εξετάζεται μαζί με άλλα ενδεχόμενα από την παγκόσμια ομοσπονδία.
Θωμάς Ναλμπάντης
14/03/2018 • 13:20
Καμπανάκι... Grexit από τον Χούμπελ
  • shares
Ο Χέρμπερτ Χούμπελ προειδοποίησε πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις το Grexit δεν είναι μακρινό σενάριο και εξετάζεται μαζί με άλλα ενδεχόμενα από την παγκόσμια ομοσπονδία. Παράλληλα, ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της ελληνική ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε πως τις αποφάσεις θα πρέπει να τους λάβει η ελληνική πλευρά και πως δουλειά του είναι να ενημερώνει την FIFA με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Καλημέρα. Χαίρομαι που το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και αυτό φαίνεται από την παρουσία σας εδώ. Λειτουργώ και σκέφτομαι και λέω ότι σκέφτομαι. Έχω μάθει μία πρόταση στα ελληνικά 'καλημέρα σε όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους'. Πρώτα θέλω να διευκρινίσω κάτι. Να αποσαφηνίσω μία παρεξήγηση όταν απευνθηθήκαμε στην ΕΠΟ. Δεν ήμασταν εδώ για να ηγούμαστε. Ήμασταν εδώ με τους συναδέλφους μου για να βοηθάμε. Να δίνουμε συμβουλές για το τι μπορεί να γίνει πιο καλά. Έχετε νέους κανονισμούς και δεν υπάρχει η πρόθεση να αναλάβουμε εμείς την διοίκηση. Ήρθαμε να κατευθύνουμε και να βοηθήσουμε. Αυτή η παρεξήγηση υπάρχει έως και σήμερα».

Για το τι φταίει και έχει επέλθει αυτή η κατάσταση: «Αυτή η παρεξήγηση υπάρχει ακόμα μία τέτοια αίσθηση. Σε πολλά πράγματα υπάρχει ένας υπερβολικός ενθουσιασμός είτε μέσα στο γήπεδο είτε έξω από αυτό. Βρήκαμε έναν νέο πρόεδρο με ενθουσιασμό και ενέργεια. Μετά από τις πολλές φορές που ήρθαμε εδώ έχουμε την αίσθηση πως αρκετοί παράγοντες δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν και κοιτούν μεμονωμένα περιστατικά προς το συμφέρον τους. Δεν κοιτούν το καλό του ποδοσφαίρου, όπως θέλει και λέει η FIFA. 'Κρίθηκε πιο επιβεβλημένο να έρθουμε διότι έγιναν τόσα στις τελευταίες αγωνιστικές. Όλα όσα συνέβησαν ήταν απαράδεκτα. Το ξέρετε πολύ πιο καλά από εμάς. Βλέπουμε καθημερινά τις εξελίξεις. Τα περιστατικά βίας και το τι γίνεται. Πως να φέρεις παιδιά σε γήπεδο με όπλα και έξω να πέφτουν... βόμβες. Επίσης ξέρουμε για εκβιασμούς και απειλές έξω από τα γήπεδα. Αυτά είναι απαράδεκτα».

Για το ενδεχόμενο Grexit: «Αυτή η συμπεριφορά μας οδήγησε να έρθουμε εδώ. Για τα σωστά βήματα για να υλοποιηθούν απ' όλους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα αγκαλιάσουν όλοι. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείο».

Για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού: «Μόλις προέρχομαι από συνάντηση με τον κ. Βέλα και τον Υπουργό όπου συζητήσαμε το πως να επιλυθεί το θέμα. Ξεκαθαρίστηκε πως η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει. Η ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου είναι άλλο πράγμα. Εδώ όμως διακυβευόταν η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων για αυτό ελήφθη η απόφαση διακοπής. Συζητήσαμε για το πως μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να βρουν λύσεις για το θέμα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν και πως θα βρουν την κατάλληλη λύση. Λέω ξανά ότι δεν θέλω να πω κάτι άλλο για την κουβέντα αυτή. Υπάρχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ που θα σας τα αναφέρει. Είμαστε εδώ για συστάσεις και να επιβλέπουμε την λειτουργία. Από την δική μας πλευρά για το τι πρέπει να γίνει θα πρέπει να υπάρχει δήλωση δέσμευσης και από τον Τύπο πια είναι αφήστε τα όπλα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ναι ο στόχος είναι η νίκη αλλά όχι με όπλα και απειλές. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν συμφέρει κανέναν να μην έχει θεατές ή παιδιά στο γήπεδο. Δεν είναι προς το όφελος κανενός. Ούτε για την Εθνική. Αναρωτιέμαι. Πως οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω τα κάνουν όλα σωστά και εδώ υπάρχει βία; Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες. Συνθήκες που βλάπτουν τα παιδιά και τους νέους της υπέροχης χώρα σας».

Για την αναφορά του στη FIFA: «Πρέπει να υποβάλλουμε αναφορά στην FIFA. Η αναφορά αυτή δεν θα περιγράφει ιδανική κατάσταση και ουράνια τόξα. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η απόφαση της ΦΙΦΑ. Το συμβούλιο αποφασίζει. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορούν να επιβληθούν. Ζητάω την βοήθεια του Τύπου στην εξάλειψη της βίας. Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας. Τελειώνοντας σας λέω πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Πρέπει να σταματήσει η βία για να αρχίσουν πάλι οι αγώνες. Η Πολιτεία και η ΕΠΟ να αποφασίσουν. Η Πολιτεία δεν επεμβαίνει αλλά είναι δικαιοδοσία της η εθνική ασφάλεια. Ζητάω ξανά την βοήθειά σας γιατί θεωρώ ότι κανείς δεν θέλει να υπάρχουν κρούσματα βίας και από όσους είναι στην αίθουσα. Εμείς όπως και οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες είμαστε εδώ για να δείξουμε τον δρόμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αναφορές. Τα μέτρα θα ληφθούν από τους αρμόδιους στην Ελλάδα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Στο τέλος είναι στην αρμοδιότητα της FIFA να δεχθεί τα όσα γίνεται και το πόσο θα ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές».

Για τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης: «Ακόμα και να ήθελα και να ήξερα δεν θα σας έλεγα. Εάν κριθούν ανεπαρκή θα υπάρξει παρέμβαση».

Για την απόφαση της Πολιτείας να διακόψει το πρωτάθλημα: «Δεν είναι στην δικαιοδοσία μας να κρίνουμε την απόφαση της Πολιτείας με βάση την δημόσια ασφάλεια. Ήταν απόφαση των Πρωθυπουργού και Υπουργού με βάση τα δεδομένα που είχαν. Κανείς δεν θέλει να βλέπει άδεια γήπεδα. Όλοι θέλουν να παίζονται αγώνες. Δεν απάντησα για το θέμα της συγνώμης. Είναι στο θέμα του δικαστή. Άκουσα πριν το κομμάτι των Ρόλινγκ Στόουνς το 'Πέιντινγκ Μπλακ' αλλά δεν θέλω να τα βάψω όλα μαύρα. Τα λέω για να τα ακούσουν όλοι. Μπορείτε να φανταστείτε το τι θα γινόταν στην Γερμανία. Αγαπάμε την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό σας και είστε πρωταθλητές Ευρώπης αλλά πρέπει να συμμορφωθείτε εάν θέλετε να μείνετε στην οικογένειά μας. Σας λέω ξανά πως το GREXIT δεν είναι κάτι μακρινό».

Για τη συμπεριφορά του Λούμπος Μίχελ: «Μίχελ: "Προσπαθώ να απαντήσω με ευγένεια και γενικά. Θα ήταν άδικο να το προσωποιήσω. Ότι έγινε εκείνο το βράδυ είναι ντροπή. Είναι πράγματα απαράδεκτα και από εδώ και πέρα θα επιληφθούν τα αρμόδια Όργανα. Δέχομαι την άποψή σας. Κρίναμε πως έπρεπε να δώσουμε μία Σ.Τ.. Μπορεί και να ακολουθηθεί μία γραπτή δήλωση. Συγνώμη εάν δεν σας ικανοποιεί αυτό».

Για την ένταση που δημιουργήθηκε σχετικά με ερώτηση για τη σχέση του Γραμμένου με τον Σαββίδη: «Κύριοι ηρεμήστε. Η συμπεριφορά σας είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να προσβάλλω τα αισθήματά σας αλλά είστε ένα παράδειγμα του τι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν απειλεί την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας κάνουμε μία προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί. Δεν είμαστε εδώ για να απειλήσουμε κανέναν. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το τι έγινε. Ως FIFA και ως UEFA».

Για το πότε θα δρομολογηθούν εξελίξεις: «Η αναφορά που θα υποβάλλουμε παρουσιάζει ευρήματα και καταστάσεις. Δεν επιβάλουμε κυρώσεις. Οι αρχές της FIFA έχουν την αρμοδιότητα. Ανέφερα το Grexit ως απειλή αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Αναφορά θα υπάρχει. Υπολογίζω μέσα στον Μάρτιο. Μέσα σε 10 μέρες ίσως. Το πότε θα ασχοληθεί η FIFA δεν το γνωρίζουμε. Θα υποβάλλουμε την αναφορά απ' έξω. Ίσως και πριν από ένα διάστημα από 10 ημέρες».

Για τις συζητήσεις με την Πολιτεία: «Δεν θα σας πω τι συζητήσαμε. Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες τους διεθνείς. Πάντα πρέπει να υπάρχει εναρμόνιση. Όσο για την σφαίρα στον κ. Γραμμένο όποιος θεωρεί ότι είναι κάτι ευχάριστο να δέχεσαι μες στα Χριστούγεννα σφαίρα και ότι είναι καλό ας σηκώσει το χέρι».

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
12/12/2018 • 08:08

Το κίνητρο βγάζει στην επίθεση τις ομάδες σε Ουκρανία, Αμστερνταμ και Μάντσεστερ

Στην Ουκρανία η Σαχτάρ Ντόνετσκ θέλει τη νίκη προκειμένου να ξεπεράσει τη Λιόν με τους Γάλλους πιο αξιόπιστους ως ομάδα στο παραγωγικό κομμάτι. Ανάλογα στοιχεία έχει και η Χοφενχαϊμ που έχει κίνητρο αλλά δοκιμάζεται στο Μάντσεστερ

12/12/2018 • 08:24

Ο πρώτος της Πρέμιερ (video)

Ο Νολμπέρτο Σολάνο ήταν ο πρώτος Περουβιανός που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ πέρασε και από τη χώρα μας.