Τσάμης: “Κίνητρο η εθνική”

Ο Άγγελος Τσάμης εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα και όπως τόνισε, οι πιθανότητες κλήσης του στην εθνική ομάδα αποτελούν μεγάλο κίνητρο.

Ο Άγγελος Τσάμης εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα και όπως τόνισε, οι πιθανότητες κλήσης του στην εθνική ομάδα αποτελούν μεγάλο κίνητρο.
Ο γκάρντ του Κολοσσού φιλοξενήθηκε στο Sentra 103,3 και μίλησε για τη μεγαλη νίκη επι του Άρη, την πορεία του κολοσσού και τις φιλοδοξίες του για την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά ο Άγγελος Τσάμης μίλησε:
Για τις ήττες από Παναθηναϊκό και Πανιώνιο και την εξαιρετική αντίδραση στο ματς με τον Αρη: «Ναι είναι γεγονός αυτό. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τις ήττες αυτές όσο καλύτερα γίνεται. Το σκεφτόμασταν, γιατί μας πείραξε περισσότερο ο τρόπος της ήττας σε μας, και αυτό ήταν νομίζω το καλύτερο μέσα από την προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Αρη, όπως και ήμασταν νομίζω. Όλα αυτά νομίζω έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Είχαμε μάλλον και καιρό να χάσουμε, εννοώ με τον Πανιώνιο που χάσαμε με κατεβασμένα χέρια ουσιαστικά. Και νομίζω όλο αυτό μας ενόχλησε, γιατί δεν παλέψαμε και το βγάλαμε στο παιχνίδι με τον Αρη»
Για το τι μήνυμα δίνει ο Κολοσσός στις άλλες ομάδες: «Δίνει ένα μήνυμα της έννοιας ομάδας νομίζω. Προφανώς το γεγονός ότι υπάρχει μια διοικητική σταθερότητα να το πω, κάπως έτσι. Ότι η διοίκηση είναι κοντά μας και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της αυτό μας δίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στο να παίζουμε και να είμαστε καλά, να μη σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Γιατί ξέρετε ότι στις εποχές μας είναι πολύ δύσκολο και το να πληρώνεσαι είναι ακόμη πιο δύσκολο, οπότε για εμάς αυτό είναι το πιο σημαντικό. Προφανώς έχει κρατηθεί ένας βασικός κορμός από τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω ότι στόχος της ομάδας αυτής είναι χρόνο με το χρόνο που περνάει να γίνεται ακόμη καλύτερη. Και ευτυχώς το καταφέρνουμε μέχρι στιγμής».

Για την προσωπική του απόδοση φέτος: «Εγώ δεν μπορώ να το αντιληφθώ αυτή τη στιγμή. Βεβαίως απολαμβάνω την εμπιστοσύνη που έχουν ο προπονητές και οι συμπαίκτες μου προς εμένα. Από τη στιγμή που είμαι μέσα στο γήπεδο και παίζω πολύ χρόνο προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα. Οπότε δεν μπορώ να σκέφτομαι έτσι. Σίγουρα με έχει βοηθήσει η ομάδα να είμαι πολύ καλύτερα ατομικά και γενικά πάντοτε ήταν στόχος μου και σκοπός μου χρόνο με το χρόνο να γίνομαι καλύτερος παίκτης»
Για το ότι βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο δίλημμα να συνεχίσει το μπάσκετ ή να τα παρατήσει: «Μέσα από αυτά γίνεσαι πιο δυνατός νομίζω. Ημουν σε μια ομάδα, στην Ολυμπιάδα Πατρών, πολλά χρόνια με δελτίο που δεν με άφηνε να φύγω να κάνω καριέρα σε μεγαλύτερες ομάδες. Όλα αυτά με έκαναν πιο δυνατό και χρόνο με το χρόνο ήθελα να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι μπορώ να γίνομαι καλύτερος. Μετά (σ.σ. στην ΑΕΚ), πάνω που προσπαθούσα να έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής με τον κύριο Αγγέλου τότε, μου έτυχε και αυτό. Αυτά είναι μέσα στη ζωή, συμβαίνουν σε όλους του αθλητές νομίζω. Απλά προσπαθείς να διαχειριστείς τις καταστάσεις και να επανέλθεις την επόμενη χρονιά».
Για το περιστατικό όταν μικρός που τον έστρεψε από το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ: «Επαιζα ποδόσφαιρο, ήμουν πολύ μικρός στην ηλικία, έκανε τάκλιν σε έναν μεγάλο, 30άρη-35άρη αυτός με έβρισε με κυνήγησε και σηκώθηκα κι έφυγα».
Για το αν η Εθνική είναι στο μυαλό του: «Τι να σας πω τώρα; Πάντως με τιμάνε όλα αυτά που λέγονται. Γιατί πηγαίνει καλά η ομάδα και διακρίνομαι κι εγώ από αυτό. Προτιμώ όπως έχω πει ξανά να κάνω μικρά βήματα, μικρά όνειρα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για οποιονδήποτε αθλητή. Δεν το συζητώ, Ισως για μένα να μην αποτελεί στόχο η Εθνική, αλλά κίνητρο. Κίνητρο στο να γίνομαι καλύτερος παίκτης και άνθρωπος. Μπορεί και τα δύο αυτά μαζί. Στόχος όχι, γιατί άμα αποτελέσει στόχο η Εθνική μπορεί να χάσω, όσα έχω ή όσα έχουμε φτιάξει με τον ομάδα μέχρι στιγμής».
Για το τι του αρέσει πιο πολύ στο μπάσκετ: «Είναι πολλά τα συναισθήματα που μπορούν να σε κυριεύσουν στο μπάσκετ. Γουστάρω την ένταση τον τρόπο που παίζεις, τους συμπαίκτες σου, την ώθηση που μπορείς να έχεις από τον κόσμο Και δόξα τω Θεό εδώ στον Ρόδο το απολαμβάνουμε όλο αυτό.»
Για τον στόχο της τρίτης θέσης και το όνειρο της συμμετοχής σε μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Αμα μας δοθεί η ευκαιρία να βγούμε τρίτοι δεν θα πούμε όχι, προς Θεού. Απλά ο προπονητής μας το λέει και γιατί πρακτικά δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κάποιο ευρωπαϊκό θεσμό. Με το γήπεδο που έχουμε και είναι το σημαντικότερο και νομίζω και οικονομικά που δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος. Σαφέστατα όμως μπορεί να αποτελέσει μεγάλο μέτρο πίεσης σε κάποιους που θα μας φτιάξουν ένα γήπεδο εδώ στην Ρόδο. Ένα γήπεδο που θα πληροί της προϋποθέσεις, όχι για Ευρωλίγκα, αλλά για ένα μικρότερο πρωτάθλημα Ευρώπης. Αμα μας δοθεί η ευκαιρία να βγούμε τρίτοι θα βγούμε τρίτοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.