Αλλαγές στο Ισπανικό κύπελλο, από το 2019!

Ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας Λουίς Ρουμπιάλες κι ο πρόεδρος της Ισπανικής Λίγκας Ξαβιέ Τέμπας συζήτησαν για πολλά θέματα τα αποτέλεσαν αντικείμενο προστριβών στο πρόσφατο παρελθόν. Σε πρώτη φάση κατέληξαν σε αλλαγές στο κύπελλο από τη μεθεπόμενη σεζόν!

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση φαίνεται πως βάζει τέλος στην διαμάχη που είχε ξεσπάσει άλλοτε με εντάσεις κι άλλοτε σε ήπιους τόνους στο Ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιβηρικής χώρας Λουίς Ρουμπιάλες κι ο πρόεδρος της Ισπανικής Λίγκας Ξαβιέ Τέμπας συζήτησαν για πολλά θέματα τα αποτέλεσαν αντικείμενο προστριβών στο πρόσφατο παρελθόν καταλήγοντας σε κατ΄αρχήν συμφωνίες.

Ένα σημαντικό θέμα αφορούσε το κύπελλο Ισπανίας το οποίο σύμφωνα με τις μεγάλες επαγγελματικές ομάδες «φόρτωνε» αρκετά το πρόγραμμα και στην πορεία καταπονεί τις ομάδες κυρίως στις τελευταίες του φάσεις καθώς τότε αυτές είχαν να διαχειριστούν το φινάλε του πρωταθλήματος κι αρκετές τα τελευταία χρόνια τις υποχρεώσεις τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε από την μεθεπόμενη περίοδο (2019-20) το κύπελλο, γνωστό κι ως Copa del Rey, να διεξάγεται με μονούς αγώνες νοκ άουτ ως τα προημιτελικά.
Τώρα υπάρχουν διπλοί αγώνες νοκ άουτ από τη φάση των «32» σε μια διαδικασία που ξεκινά από τον Οκτώβριο!

Καθ’ αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα θα γίνει πιο ήπιο για όλες τις επαγγελματικές ομάδες – κυρίως των δύο πρώτων κατηγοριών – και θα σταματήσει μια μεγάλη γκρίνια που υπήρχε και θα υπάρξει πιθανόν και την επόμενη σεζόν όπου θα παραμείνει αφού έχουν ήδη εκχωρηθεί τηλεοπτικά δικαιώματα με βάση τον εν λόγω τρόπο διεξαγωγής.

Στα σκαριά είναι και η αλλαγή ημερομηνιών και για το επόμενο Σούπερ Καπ το οποίο διοργανώνεται από την Ομοσπονδία.

Πάνω σε αυτό όμως ο πρόεδρός της Λουίς Ρουμπιάλες τόνισε πως επειδή είναι κάτι σχετικά άμεσο θα ήθελε πρώτα να το συζητήσει με τις φιναλίστ Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη.
Στο τραπέζι των συζητήσεων «μπήκε» και το ενδεχόμενο ποσοστού των ομάδων της La Liga προς την Ομοσπονδία αλλά κι εδώ πρέπει πρώτα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη συγκατάθεση από τις ομάδες της Primera Division!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.