Ισλανδία: Με όνειρο… Euro στο Μουντιάλ

Μετά την πρεμιέρα τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2016, ετοιμάζονται για μία ακόμη, αυτή τη φορά σε Μουντιάλ. Οι «ψαράδες» Ισλανδοί ονειρεύονται ένα ακόμη ταξίδι ποδοσφαιρικής υπέρβασης, αυτή τη φορά με προορισμό τη Ρωσία.

Μετά την πρεμιέρα τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2016, ετοιμάζονται για μία ακόμη, αυτή τη φορά σε Μουντιάλ. Οι «ψαράδες» Ισλανδοί ονειρεύονται ένα ακόμη ταξίδι ποδοσφαιρικής υπέρβασης, αυτή τη φορά με προορισμό τη Ρωσία.

Οι εποχές άλλαξαν και μετά από αυτή του Έλληνα εμπόρου Πυθέα και το ταξίδι του από τη Μασσαλία προς τις θάλασσες της βόρειας Ευρώπης, με προορισμό τη σημερινή Ισλανδία, η χώρα των 348 χιλιάδων κατοίκων θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Εθνική ομάδα της χώρας που θα ταξιδέψει από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι τη Ρωσία.
Στη Μόσχα, το Βόλγκογκραντ και την Αγία Πετρούπολη θα δώσει κατά σειρά τα παιχνίδια της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην πρώτη συμμετοχή της σε τελική φάση η Ισλανδία.

Απέναντι σε Κροατία (την άφησε δεύτερη στα προκριματικά), Αργεντινή (εκ των φαβορί για τον τίτλο) και την ασταθή Νιγηρία, οι Ισλανδοί θα επιχειρήσουν μια ακόμη υπέρβαση. Ανάλογη με εκείνη που πέτυχαν στην επίσης παρθενική τους συμμετοχή σε Euroμ, το 2016 όταν και δεν αρκέστηκαν στη συμμετοχή, αλλά πήραν και την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, απέκλεισαν την Αγγλία και έφτασαν έως τα προημιτελικά! 

Για πολλούς η αποχώρηση του Λάγκερμπακ από την τεχνική ηγεσία μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αναμενόταν να σημάνει και το τέλος της σύντομης – πλην όμως εντυπωσιακής- νέας εποχής του Ισλανδικού ποδοσφαίρου. Η πρόκριση στο Μουντιάλ με τεχνικό τον μέχρι πρότινος βοηθό του Λάγκερμπακ και οδοντίατρο στο επάγγελμα Έϊμιρ Χάλγκριμσον συνιστά μια ακόμη εξόχως σημαντική επιτυχία για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Στην αλιεία στηρίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό η οικονομία της χώρας. Οι ψαράδες (όνομα και πράγμα στην περίσταση) μπορούν όμως να διαπρέπουν και στο χορτάρι. Περνώντας από… σαράντα κύματα σε οικονομικό επίπεδο, συμπαρασυρόμενη από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και με δάνειο από το διεθνές νομισματικό ταμείο προκειμένου να βρει το δρόμο της. Δανεικά παραλίγο να πάρει και από τους διοργανωτές του Μουντιάλ Ρώσους που ήταν έτοιμοι να συνδράμουν οικονομικά με τη μορφή δανείου προτού βρεθεί λύση με το ΔΝΤ…

Ισλανδοί ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε σημαντικούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, διαθέτουν πλέον εμπειρία για να ανταποκριθούν στο υψηλότερο επίπεδο και φιλοδοξούν με όπλο τους την άγνοια κινδύνου να προκαλέσουν και πάλι αίσθηση στην παγκόσμια αυτή τη φορά ποδοσφαιρική κοινότητα. Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και Ρωσία είναι οι χώρες στις οποίες αγωνίζονται οι περισσότεροι Ισλανδοί διεθνείς.

Παραμονή της Εθνικής τους εορτής, στις 16 Ιουνίου θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την παρθενική τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρεμιέρα τους θα είναι λαμπερή  και γιατί ο κόσμος αναμένει τη συνέχεια του Euro 2016 για μια ομάδα που προκάλεσε αίσθηση στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά και γιατί αντίπαλος των Ισλανδών στην πρεμιέρα τους θα είναι η Αργεντινή!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.