«Λιονταρίσια» πρόκριση με Ντα Κόστα

Μετά τον Εργοτέλη, ο Φελίπε Ντα Κόστα αφήνει εκτός συνέχειας του κυπέλλου Ελλάδος και την Ξάνθη. Ο Πορτογάλος μέσος του Πανσερραϊκού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη 2-1 της ακριτικής ομάδας στα Πηγάδια, η οποία χάρισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά στα «λιοντάρια».

Μετά τον Εργοτέλη, ο Φελίπε Ντα Κόστα αφήνει εκτός συνέχειας του κυπέλλου Ελλάδος και την Ξάνθη. Ο Πορτογάλος μέσος του Πανσερραϊκού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη 2-1 της ακριτικής ομάδας στα Πηγάδια, η οποία χάρισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά στα «λιοντάρια».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μαρσελίνιο στο 24′, όμως οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ με τα δυο γκολ του Πορτογάλου στο 44′ και στο 63′. Πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για το ακυρωθέν γκολ του Μαρκόφσκι στο φινάλε της αναμέτρησης, που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Η ομάδα του Παύλου Δημητρίου κατάφερε να αφήσει εκτός διοργάνωσης μια από τις πιο σταθερές ομάδες της Super League, παρά το γεγονός πως προέρχονταν από δυο σερί ήττες στο πρωτάθλημα της Football League και έδειχνε να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Η σκακιέρα των προπονητών
Η Ξάνθη ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1. Ο Λυμπερόπουλος έκατσε κάτω από τα δοκάρια, με τους Φλίσκα και Βάλλα στο κέντρο της άμυνας. Οι Εντιμάρ και Μπέρτος ήταν οι δυο μπακ, με τους Σταθάκη και Νταρμπιόν να ξεκινούν ως αμυντικά χαφ. Οι Μαρσελίνιο, Σουάνης και Πόι ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Καζάκης.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε το ματς με 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κουτζαβασίλης, με τους Σαλαμαστράκη και Καρατζά στο κέντρο της άμυνας. ο Περπερίδης αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Δ. Τριανταφύλλου στο δεξί. Οι Παντελιάδης, Κ. Τριανταφύλου ήταν οι δυο αμυντικοί χαφ, με τον Γκόμεζ στα δεξιά τους και τον Ντιόγκο στα αριστερά. Ο Ντα Κόστα αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, με τον Γκούρτσα στην κορυφή της επίθεσης.

Πριν την έναρξη της αναμέτρηση οι οπαδοί των δυο ομάδων αποφάσισαν να παρακολουθήσουν μαζί την αναμέτρηση, τονίζοντας πως δεν τους χωρίζει τίποτα, όπως ανέφερε και το πανό που ανάρτησαν πριν την έναρξη του αγώνα.

Ακριτική κυριαρχία στο πρώτο μέρος
Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με το μακρινό σουτ του Τριανταφύλλου να φεύγει έξω από την εστία των γηπεδούχων στο 9′. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πόι δεν κατάφερε να βρει στόχο στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να φτάσουμε στο 24′ όταν και ο Μαρσελίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά τον ωραίο συνδυασμό των Πόι και Καζάκη και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες.

Στο 28′ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια ευκαιρία με τον Σουάνη, ενώ στο 34′ ο Καζάκης έχασε την ευκαιρία να δώσει «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Κουτζαβασίλης σταμάτησε και την προσπάθεια που Πόι στο 39′, με τον Αργεντινό να δοκιμιάζει στο 43′ την τύχη του με μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.

Ψυχρολουσία με Ντα Κόστα
Ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ντα Κόστα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Ξάνθης και αφού κέρδισε διαδοχικές κόντρες, πλάσαρε ψύχραιμα τον Λυμπερόπουλο, φέροντας το ματς στα ίσια για τους φιλοξενούμενους. Με το σκορ ισόπαλο 1-1 πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε γκολ και να «κλειδώσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

«Κόλλησε» στην επανάληψη η Ξάνθη
Στο δεύτερο μέρος ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνει με δυσκολία η μπάλα προς την εστία του Κουτζαβασίλη. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν κινδύνευαν από τους φιλοξενούμενους, όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των «λιονταριών».

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 61′, όταν ο Βλαχοδήμος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κουτζαβασίλη από θέση μέσα δεξιά.

Το δεύτερο «χτύπημα» του Ντα Κόστα
Δυο λεπτά αργότερα, ο Ντα Κόστα χτύπησε και πάλι. Ο Πορτογάλος μέσος του Πανσερραϊκού έπιασε ένα φανταστικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης και η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα της εστίας του Λυμπερόπουλου, γράφοντας το 2-1 για τα «λιοντάρια».

Οι δυο προπονητές προσπάθησαν μέσω των αλλαγών να φρεσκάρουν τις ενδεκάδες τους, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και τους γηπεδούχους να ψάχνουν τρόπο για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 74′ ο Μαρκόφσκι δεν κατάφερε με κεφαλιά να φέρει το ματς στα ίσια, ενώ ίδια τύχη είχε και η προσπάθειά του στο 81′.

Λάθος απόφαση, θύελλα διαμαρτυριών
Η πίεση της Ξάνθης είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων. Τα «λιοντάρι» κρατούσαν έως τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+5′), όταν ο Μαρκόφσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας τους, όμως ο διαιτητής Κύρκος ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών από την πλευρά των γηπεδούχων.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φελίπε Ντα Κόστα.

Δημητρίου: «Αποκλείσαμε την καλύτερη ελληνική ομάδα»
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Παύλος Δημητρίου τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ήρθαμε μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα απέναντι σε μία φορμαρισμένη SKODA Ξάνθη και ίσως την καλύτερη ομάδα στη Super League. Ανταποκριθήκαμε και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η Ξάνθη είχε την κατοχή και τις φάσεις αλλά εμείς σταθήκαμε τυχεροί με δύο γκολ του Ντα Κόστα και πήραμε την πρόκριση».

Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης υπογράμμισε: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Χωρίς να μπει ο αντίπαλος στην περιοχή μας χάσαμε το παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη του. Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα μου δεν προσπάθησε. Αν όμως η μπάλα θέλει να μπει. μπαίνει κι αν δεν θέλει η μπάλα δεν μπαίνει. Όπως υπάρχουν καλές νίκες υπάρχουν κι άσχημες ήττες. Κι αυτή ήταν μία άσχημη ήττα. Δεν το βάζουμε κάτω όμως, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα υποστούμε την ήττα αλλά θα πρέπει να ανεβάσουμε και πάλι την ψυχολογία μας και να ετοιμαστούμε για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Τέλος, ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας, Άρης Πιαλόγου δεν έκρυψε τα παράπονά του για τη φάση των καθυστερήσεων και το ακυρωθέν γκολ του Μαρκόφσκι.

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Φάση: 16
Αγώνας: Ξάνθη-Πανσερραϊκός
Γήπεδο: Πηγαδιών
Διαιτητής: Δημήτριος Κύρκος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Δημήτριος Κύρκος (Ηπείρου), Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου)

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Βάλλας, Σταθάκης, Εντιμάρ, Φλίσκας, Νταρμπιόν (57′ Ντάνι), Μαρσελίνιο (71′ Μαρκόφσκι), Πόι, Σουάνης (57′ Βλαχοδήμος), Καζάκης.

Πανσερραϊκός: Κουτζαβασίλης, Τριανταφύλλου Δ., Σαλαμαστράκης, Περπερίδης, Τρινταφύλλου Κ., Καρατζάς, Γκόμεζ, Γκούρτσας (63′ Μπαγκουρά), Ντιόγο (80′ Μιλένκοβιτς), Ντα Κόστα (70′ Στεφανίδης), Παντελιάδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.