Φωτογραφικό: Ζωή στη λάσπη για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη


Μέσα στη λάσπη κυλά τις τελευταίες μέρες η ζωή των 14.000 προσφύγων που ζουν στιβαγμένοι στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες για τα χιλιάδες παιδιά των οικογενειών των προσφύγων. Περισσότερα από 70 παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς με σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού αλλά και γαστρεντερίτιδες.

Το νοσοκομείο του Κιλκίς ανακοίνωσε ότι πλέον θα παραπέμπει περιστατικά στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αφού οι υποδομές στο Κιλκίς δεν επαρκούν πλέον.

Το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που έφτασε την Τρίτη στην Ειδομένη για να προσφέρει περίθαλψη στους πρόσφυγες εμφανίστηκε καθησυχαστικό, οι συνθήκες όμως χειροτερεύουν μέρα την ημέρα.

«Σχεδιάζουμε να έχουμε στην Ειδομένη αρκετό κόσμο που να μιλάει τις γλώσσες των προσφύγων και να διανείμουμε φλάιερς για να εξηγούμε στους πρόσφυγες την κατάσταση και ότι υπάρχουν δομές διαθέσιμες για τη φιλοξενία τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.