Και επίσημα η νέα Ευρωλίγκα

Όλα όσα είχαν προαναγγελθεί για την Ευρωλίγκα πήραν πλέον και επίσημη μορφή, με τη διοργάνωση να αλλάζει πρόσωπο από την επόμενη σεζόν.

Όλα όσα είχαν προαναγγελθεί για την Ευρωλίγκα πήραν πλέον και επίσημη μορφή, με τη διοργάνωση να αλλάζει πρόσωπο από την επόμενη σεζόν.

Η ανακοίνωση έγινε από την ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής. Έτσι, από την περίοδο 2012-13 όλοι οι αγώνες της Ευρωλίγκα αλλάζουν μέρα και αντί για Τετάρτη θα γίνονται Παρασκευή, με την Πέμπτη να παραμένει σταθερή. Όπως είχε πει ο τζόρντι Μπερτομέου, αυτό γίνεται για να μην συμπίπτουν με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Champions League και να προσελκύσουν το μέγιστο ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. 

Εκτός αυτού, οι ομάδες που θα μετέχουν στην προκριματική φάση μειώνονται κατά το ήμισυ, καθώς θα είναι 8 αντί για 16 και θα διεκδικούν σε τουρνουά το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τη φάση των ομίλων.
Πλέον, οι όμιλοι του «ΤΟΡ 16» δε θα σχηματίζονται μέσω κλήρωσης. Βάσει της θέσης που θα έχουν καταλάβει οι ομάδες στην πρώτη φάση θα σχηματίζουν δύο (και όχι τέσσερα όπως είναι μέχρι σήμερα) γκρουπ των 8 και θα δίνουν από 14 αγώνες. Παράλληλα, καταργείται το κριτήριο που απέτρεπε να συναντηθούν στους «16» δύο ομάδεςπου είχαν βρθεί αντιμέτωπες στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Οι δύο όμιλοι λοιπόν, θα δημιουργύνται ως εξής:

Group E: A1, B2, C3, D4, C1, D2, A3, B4

Group F: B1, C2, D3, A4, D1, A2, B3, C4

Στους προημιτελικούς, αλλά και στο Φάιναλ Φορ παραμένουν όλα ως έχουν.
Με τη διοργάνωση να ανανεώνεται, η ULEB θα συνεδριάσει τον προσεχή Ιούλιο για να ανακοινώσει τις ομάδες που θα λάβουν μέρος σε αυτή, τόσο στους ομίλους, όσο και στα προκριματικά. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.