Μη βρέξει κι όποιος αντέξει

Τιμ εναντίον Τσεκινάτο και Ναδάλ εναντίον ντελ Πότρο. Τα ψέματα τελείωσαν, στον τελικό του Roland Garros υπάρχει χώρος για δύο εξ αυτών!

Κάποιες φορές η συνδρομή της τύχης αποδεικνύεται καθοριστική, αρκεί να μπορεί να την αξιοποιήσει κανείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βροχή στον προημιτελικό Ναδάλ – Σβάρτσμαν όταν ο Αργεντινός «είχε φτερά» κι ένα σετ πλεονέκτημα, απέναντι στον «μπερδεμένο» Ισπανό. Όταν επέστρεψαν την επομένη ο Ράφα ήταν ισοπεδωτικός. Την καλή τύχη που του έστειλε το Μάρκο Τσεκινάτο αντί του Νόβακ Τζόκοβιτς για να διεκδικήσει την πρώτη παρουσία του σε τελικό Γκραν Σλαμ στην καριέρα του θέλει να αξιοποιήσει ο Ντόμινικ Τιμ. Για σταθείτε όμως, υπάρχει και ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο…

Ο «σεσημασμένος» και ο «ουρανοκατέβατος»
Πριν ακόμη αρχίσει το φετινό Ρολάν Γκαρός, ο Ντόμινικ Τιμ ήταν ένας από εκείνους που έμπαινε στο κάδρο των επίδοξων νικητών. Όχι μπροστά βέβαια από το Ράφα Ναδάλ, αλλά εδώ και 3-4 χρόνια το όνομα του μαζί με εκείνο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ ψιθυρίζεται διαρκώς στην αναζήτηση των νέων νικητών σε Γκραν Σλαμ. «Σεσημασμένος» λοιπόν για τις ικανότητες του, ιδίως στο κοκκινόχωμα ο Αυστριακός… 
Εκείνος πάντως που θα βρεθεί στην άλλη πλευρά του κορτ, του ήρθε «ουρανοκατέβατος». Τον Τζόκοβιτς περίμενε (ή τον Γκοφέν), τους εξουδετέρωσε αμφότερους ο Σιτσιλιάνος Μάρκο Τσεκινάτο. Ήταν να μην κάνει την αρχή ο, μη έχων νίκη σε Γκραν Σλαμ μέχρι το γαλλικό Όπεν, 25χρονος Ιταλός. 
 «Έφαγαν» τη σκόνη του όσοι βρέθηκαν στο διάβα του!
 

Ελπίζει πως η 3η θα είναι η φαρμακερή…
Ο Τιμ διήνυσε την ίδια διαδρομή μέχρι τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός για 3η διαδοχική σεζόν, ελπίζοντας φέτος ότι δε θα «κατέβει» από το βαγόνι στην ίδια στάση. Πέρυσι δεν του άφησε χώρο ο Ράφαελ Ναδάλ, πρόπερσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Μάλιστα όποιος τον απέκλειε στον ημιτελικό κατακτούσε το τρόπαιο στον τελικό. 

Φέτος λοιπόν δεν έχει απέναντι του κάποιον που έχει διψήφιο αριθμό κατακτήσεων τουρνουά Γκραν Σλαμ όπως την προηγούμενη διετία, αλλά κάποιον που μέχρι την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας δεν είχε νίκη σε Γκραν Σλαμ! 

Το γαλλικό Όπεν του ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο τουρνουά Γκραν Σλαμ, καθώς σε αυτό έχει καταγράψει και τις μοναδικές παρουσίες του σε ημιτελική φάση. Στα υπόλοιπα τρία majors έχει φτάσει μέχρι τον τέταρτο γύρο. 
Με το Μάρκο Τσεκινάτο δεν έχουν παρελθόν. Τους χωρίζουν  64 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και εμπειρίες στα κορτ του τένις. Μοιράζονται πάντως αυτή που τους θέλει να έχουν αμφότεροι αποκλείσει το Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Αυστριακός έχει κάνει το ίδιο και με τους Ναδάλ, Φέντερερ! 
Ο Αυστριακός νιώθει πιο κοντά από ποτέ στον πρώτο του τελικό σε Major!

Check – in(ατο) στο όνειρο
Ο γεννημένος στο Παλέρμο Μάρκο Τσεκινάτο πέτυχε στα προημιτελικά τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του απέναντι στο Νόβακ Τζόκοβιτς. Μέχρι το φετινό Ρολάν Γκαρός δεν είχε νίκη σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Αφού διέφυγε του αποκλεισμού στον πρώτο γύρο κι ενώ ήταν δύο σετ πίσω από το Μάριους Κοπίλ, κέρδισε ζεστό χειροκρότημα στους «16» αφήνοντας εκτός συνέχειας το Νταβίντ Γκοφέν και κατέπληξε τα πλήθη στην πρόκριση επί του Τζόκοβιτς. 
Ο Μάρκο Τσεκινάτο έγινε ο πρώτος Ιταλός μετά από 30 χρόνια που φτάνει σε ημιτελικό τουρνουά Γκραν Σλαμ. Ήταν ο Κοράντο Μπαρατζούτι το 1978 ο προηγούμενος, επίσης στο Ρολάν Γκαρός με το Μπιορν Μποργκ να του φράζει το δρόμο προς τον τελικό. 

Ο «Βασιλιάς του χώματος» και ο «Πύργος του Ταντίλ» 
Είναι η 6η φορά που ο Ράφα Ναδάλ και ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο τίθενται αντιμέτωποι σε ημιτελικό, τρίτη σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Οι προηγούμενες δύο ήταν στο Αμερικανικό Όπεν κι έχουν μοιράσει τις νίκες. Για να ακριβολογούμε είχαν καθορίσει ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο αφού το 2009 ο Αργεντινός νίκησε στον τελικό το Ρότζερ Φέντερερ για να πανηγυρίσει το μοναδικό του major, ενώ πέρυσι ήταν ο Ισπανός αυτός που επικράτησε και στον τελικό του Κέβιν Άντερσον για το 17ο στην καριέρα του. 
Σε ημιτελική φάση ο ντελ Πότρο έχει 3 νίκες έναντι των 2 του Ναδάλ, ενώ ο Ισπανός μετρά συνολικά 9 νίκες σε 14 ματς κόντρα στον Αργεντινό. 

Roland Garros: Το δικό του τρόπαιο!
Ο Ράφα Ναδάλ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός για 11η φορά. Ένα εκπληκτικό ρεκόρ, το οποίο κάθε χρόνο από το 2012 και μετά όταν ξεπέρασε τους  6 τίτλους του Μπιορν Μποργκ, διευρύνει ο κορυφαίος τενίστας στο χώμα όλων των εποχών. 
Μετά τον «Ντέλπο» κανείς άλλος!
Μετά το χαμένο ημιτελικό από τον Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο το 2009 στο Αμερικανικό Όπεν, ο Ναδάλ αγωνίστηκε σε 15 ημιτελικούς Γκραν Σλαμ και προκρίθηκε στον τελικό σε όλους!  
Έχει παίξει συνολικά στην καριέρα του σε ημιτελική φάση Γκραν Σλαμ 26 φορές,  έχοντας προκριθεί στον τελικό τις 23! 

Δάκρυσε ο «Πύργος», λύγισε ο κόσμος
Ο κόσμος του τένις νιώθει τυχερός βλέποντας τον Αργεντινό να ξεπερνά τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, τα οποία υποχρέωσαν την καριέρα του σε αναγκαστική προσγείωση και να έχει επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην ελίτ δηλαδή του αθλήματος.  
Ήταν συγκλονιστικά φορτισμένη η στιγμή μετά το τέλος του προημιτελικού με τον Μαρίν Τσίλιτς, κατά την οποία ο Αργεντινός ξέσπασε σε κλάματα και ο κόσμος στο πιο ζεστό χειροκρότημα.
Ο Αργεντινός θα παίξει για 5η φορά σε ημιτελικό τουρνουά Γκραν Σλαμ, έχοντας μία πρόκριση στις προηγούμενες τέσσερις! Η μοναδική του πρόκριση η οποία σήμανε και την κατάκτηση, επετεύχθη με αντίπαλο τον Ισπανό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.