Επιτήδειοι “πουλάνε” ελπίδα σε πρόσφυγες για 50 ευρώ


Με εισιτήρια για Ειδομένη, που διακινούν παραρτήματα τουριστικών πρακτορείων που άνοιξαν στη Μυτιλήνη τους τελευταίους μήνες, φεύγουν για Πειραιά ακόμα και σήμερα μετανάστες και πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ παραμένουν κλειστά.

Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά εισιτήρια ψεύτικης ελπίδας, που διακινούνται παράνομα από Έλληνες και ξένους, μετανάστες με άδεια παραμονής στην πλειονότητά τους, που γνωρίζοντας τη γλώσσα επικοινωνούν και πείθουν τους ανθρώπους πως μπορούν να περάσουν τα σύνορα αν φτάσουν στην Ειδομένη.

Τα εισιτήρια αυτά πουλιούνται προς 50 ευρώ το ένα και στην πραγματικότητα είναι προϊόντα απάτης και πλαστογραφίας, αφού στον Πειραιά αποδεικνύεται πως δεν είναι παρά απλά χαρτιά χωρίς αξία.

Από την άλλη μεριά, πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως η Αστυνομία διερευνά το όλο θέμα, ενώ χθες ενημέρωσε το σύνολο των τουριστικών πρακτορείων στην πόλη της Μυτιλήνης πως δεν θα πρέπει να κόβουν εισιτήρια για λεωφορεία με κατεύθυνση την Ειδομένη.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες συνελήφθη ομάδα ξένων και Ελλήνων με την κατηγορία της άγρας πελατών, και συγκεκριμένα γιατί προωθούσαν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν πιστοποιηθεί προς συγκεκριμένα πρακτορεία ταξιδιών. Αυτό συνεχίζει να γίνεται και στις μέρες μας, με όσους, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, αναχωρούν από το hotspot της Λέσβου. Κι ενώ αυτό γίνεται φανερά, οι αστυνομικοί έλεγχοι έχουν ατονήσει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.