Τελικός «Μολών λαβέ»!

Ο Τιμ απειλεί το Ναδάλ στο Παρίσι! Και ο Ράφα και ο Ντόμινικ γνωρίζουν ότι ο τελικός έχει έναν τίτλο: «Μολών λαβέ»!

Όταν ο Ράφαελ Ναδάλ αγωνίζεται στο Ρολάν Γκαρός θαρρείς ότι το τένις του αγγίζει την τελειότητα. Όπως έλεγε ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο μετά τον ημιτελικό τους ο Ισπανός στο Παρίσι είναι «ανίκητος». 
Ή «σχεδόν ανίκητος», θα συμπληρώσει όποιος θυμηθεί τις δύο ήττες του, το 2009 από το Ρόμπιν Σόντερλινγκ και από το Νόβακ Τζόκοβιτς το 2015. 
Ο «Βασιλιάς του χώματος» έπαιξε πενήντα ένα ματς στο χώμα μέσα στο 2017 και το 2018. Νίκησε στα σαράντα εννέα κι ηττήθηκε στα δύο από τον ίδιο παίκτη. Αυτόν που θα βρει απέναντι του στο φετινό τελικό, τον «Πρίγκιπα του χώματος»!
Ο Ντόμινικ Τιμ παίζει τον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του κι αντιμετωπίζει εκείνον του οποίου ο απολογισμός στο Ρολάν Γκαρός χαρακτηρίζεται μυθικός. Δέκα κατακτήσεις σε δεκατρείς συμμετοχές, ογδόντα πέντε νίκες και δύο ήττες, δέκα κερδισμένοι τελικοί σε ισάριθμες παρουσίες! 
Τα νούμερα του Ράφα στο Παρίσι προκαλούν τρόμο, Στο κορτ είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή ο Ντόμινικ Τιμ δείχνει αρκούντως ικανός να πετύχει ό,τι ουδείς μπόρεσε στο παρελθόν.  Στο μυαλό και την καρδιά όμως είναι δυνατός για να σταθεί απέναντι σε αυτόν που έχει κάνει την καρδιά του ατρόμητη κι έχει αποκλείσει από τους νευρώνες του εγκεφάλου του τη λέξη ήττα; 
«Έχω το πλάνο μου το οποίο με βοήθησε να τον νικήσω πέρυσι στη Ρώμη και φέτος στη Μαδρίτη», είπε ο Τιμ μιλώντας για τον τελικό. Είναι αλήθεια ότι το πλάνο του Τιμ να μην επιτρέψει στο Ναδάλ να πάρει τον έλεγχο των πόντων ευδοκίμησε, όμως ο 24χρονος Αυστριακός καλείται ακόμη να βρει απάντηση στην πιο δύσκολη δοκιμασία, όχι μόνο στο τένις αλλά στον αθλητισμό γενικότερα, σύμφωνα με τον Τζον Μακ Ένρο. Να κατακτήσει τρία σετ στο χώμα, στον ίδιο αγώνα από το Ναδάλ. Οι νίκες του Τιμ κόντρα στον Ισπανό απαίτησαν δύο νικηφόρα σετ, καθώς δεν ήταν σε Γκραν Σλαμ. 
Το έχει κάνει ο Τζόκοβιτς όταν έπαιζε το καλύτερο τένις της ζωής του και ίσως το πιο ολοκληρωμένο που έχει παιχθεί ποτέ και ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ ο οποίος εννέα χρόνια μετά, ουσιαστικά, δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πώς συνέβη! 
«Σκέφτηκα ότι πρέπει να πηγαίνω στη μπάλα λίγο πιο γρήγορα με flat χτυπήματα, πριν πάρει ύψος από το spin και το έκανα…», έχει πει ο Σουηδός. Το έκαναν κι άλλοι θα θυμηθούμε εμείς αλλά «δεν έπιασε» απέναντι στον σπουδαιότερο τενίστα στο χώμα όλων των εποχών. 
Ο Τιμ θέλει να ζήσει την ίδια δόξα με τον Τόμας Μούστερ ο οποίος είναι ο μοναδικός Αυστριακός μέχρι σήμερα που έχει κατακτήσει Γκραν Σλαμ. Το είχε κάνει στο ίδιο γήπεδο που θα επιχειρήσει κι ο Τιμ, απέναντι στον Μάικλ Τσανγκ, που παραμένει ο νεότερος τενίστας στην ιστορία που κατέκτησε Γκραν Σλαμ, αλλά δε μπορεί να συγκριθεί με το Ράφα. 
Την ίδια ώρα ο Ναδάλ σημαδεύει το 17ο τίτλο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του και την τιμή να γίνει μέλος μιας εκλεκτής παρέας που περιλαμβάνει εκείνους που έχουν  κατακτήσει τουλάχιστον τρία Majors μετά τα τριάντα τους. Είναι οι Κεν Ρόζεγουελ, Ροντ Λέιβερ, Ρότζερ Φέντερερ…
Στο διά ταύτα κι αναμένοντας το μεγάλο τελικό ανάμεσα στο «Βασιλιά του χώματος» και τον «Πρίγκιπα του χώματος»… ο Τιμ καλείται να επιβληθεί κυρίως πνευματικά του Ναδάλ για να μπορέσει να τον εκθρονίσει. «Τενιστικά» διαθέτει γεμάτο οπλοστάσιο για να το επιχειρήσει, αλλά είναι περιπτώσεις που το «μολών λαβέ» μετράει περισσότερο…!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.