Ενα χρόνο αποκλεισμό με αναστολή στον ΠΑΟΚ

H αρμόδια επιτροπή της UEFA τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ κι ένα χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή. Η επίσημη ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της UEFA.

Μετά από εξέταση δυο ωρών μπροστά στην εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, παρουσία των κ.κ. Ζαγοράκη, Μαυροφρύδη, Μαυρομάτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΠΑΟΚ κατέθεσε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανέλυσε τις εξελίξεις και το οικονομικό του πλάνο, η αρμόδια επιτροπή τιμώρησε τον «Δικέφαλο» με χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ κι ένα χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα ανέλθει στις 250.000 ευρώ. Παράλληλα, η επιτροπή εξέφρασε ικανοποίηση για την έμπρακτη πρόοδο και συμμόρφωση της ΠΑΕ στις επιταγές του οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι», γεγονός που ερμηνεύεται και με το σκέλος της απόφασής της να μην επανεξετάσει τον ΠΑΟΚ μέχρι την οριστική κρίση, τον προσεχή Ιούνιο. 

Η επίσημη ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της UEFA: “Η επιτροπή ελέγχου και πειθαρχικού δικαίου της UEFA ανακοίνωσε στον ΠΑΟΚ τιμωρίες – πρόστιμα σε σχέση με παραβάσεις του συλλόγου, αναφορικά με τους κανονισμούς αδειοδότησης UEFA. O ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 250.000 ευρώ από τα οποία οι 200.000 έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα για τρία χρόνια. Επιπροσθέτως, ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρεθεί για μία διοργάνωση από τις επόμενες τρεις σεζόν αλλά και αυτή η εξαίρεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα τριών ετών. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει πως μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012 δεν θα έχει εξωπραγματικά υπερβολικές οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι σε εργαζομένους, απέναντι σε φόρους, σε κρατικά ιδρύματα ή σε άλλους συλλόγους που απορρέουν από συμφωνίες μεταγραφών και έχουν συμφωνηθεί μέχρι τις 30 Ιουλίου 2012. Η UEFA θα διαβεβαιώσει ότι ο ΠΑΟΚ έχει συμμορφωθεί με τις εντολές της. Δυνατότητα έφεσης κατά της συγκεκριμένης απόφασης έχει δικαιώμα να καταθέσει η ομάδα μέσα σε διάστημα τριών ημερών από την ημέρα που θα της κοινοποιηθεί γραπτώς η απόφαση”.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.