Οχι στο 24ωρο ωράριο στα καταστήματα της Ιταλίας

Σύμφωνα με τον Μπουσσόνι «με τον τρόπο αυτό, ευνοούνται οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και πλήττεται ο μικρός έμπορος».

Σύμφωνα με τον Μπουσσόνι «με τον τρόπο αυτό, ευνοούνται οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και πλήττεται ο μικρός έμπορος». Κατά την εκτίμηση της ιταλικής εμπορικής ένωσης «η κυβέρνηση της Ρώμης υιοθέτησε το συγκεκριμένο μέτρο με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού, αλλά δεν έλαβε υπόψη της ότι στον τομέα των τροφίμων, για παράδειγμα, το 70% του μεριδίου αγοράς, βρίσκεται ήδη στα χέρια των σούπερ μάρκετ».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital (του ομίλου Λα Ρεπούμπλικα) το νούμερο δυο της Confesercenti πρόσθεσε ότι <<για μια οικογένεια που έχει ένα κατάστημα, δεν είναι εύκολο να μπορέσει να εγγυηθεί την συνεχή και απεριόριστη λειτουργία του μαγαζιού, διότι υπάρχουν και ανάγκες και απαιτήσεις διαθέσιμου χρόνου για τα παιδιά, ενώ τα σχολεία, οι μεταφορές, οι όλες δημόσιες και τοπικές υπηρεσίες, δεν παρέχουν την στήριξη και τις διευκολύνσεις που όλοι θα χρειαζόμασταν>>.

Ο Μάουρο Μπουσσόνι θεωρεί ότι μέσα στο 2012 μπορεί να κλείσουν 80.000 μικρές, οικογενειακού χαρακτήρα, εμπορικές επιχειρήσεις και να μείνουν άνεργοι, κατά συνέπεια, 250.000 εργαζόμενοι.
Το μόνο θετικό σημείο, τέλος, που εντοπίζει στα περαιτέρω μέτρα που ετοιμάζεται να εγκρίνει η κυβέρνηση Μόντι (με στόχο την αύξηση, πάντα,της ανταγωνιστικότητας) είναι να πάψουν να υποχρεούνται, οι πρατηριούχοι βενζίνης, να πωλούν καύσιμα μίας μόνον πετρελαϊκής εταιρίας. «Το συγκεκριμένο μέτρο θα μπορούσε να αφαιρέσει μέρος της ισχύος από τις πετρελαϊκές εταιρίες», υπογραμμίζει ο Μπουσσόνι.

Πηγή: ethnos.gr 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.