Ο Καμπιάσο έγινε Πειραιώτης

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 3-1 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων» και τον ρόλο του Εστεμπάν Καμπιάσο, στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ζώντας σε απόσταση αναπνοής το ντέρμπι των «αιωνίων» εκεί δίπλα από τον πάγκο του Ολυμπιακού για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στη μετάδοση των καναλιών novasports, ο Εστέμπαν Καμπιάσο τράβηξε σαν μαγνήτης το βλέμμα μας, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στον πάγκο όταν έγινε αλλαγή.

Πραγματικά, ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία του για να φθάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη νίκη, που θύμιζε νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος ζούσε για πρώτη φορά από κοντά την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι. Ναι, ο πολύπειρος Καμπιάσο με τους αμέτρητους τίτλους στην καριέρα του (ανάμεσα στους οποίους είναι και του Champions League), έζησε στο «κόκκινο» το ματς.

Το πάθος και το καθαρό μυαλό του είχαν μία θαυμαστή ισορροπία στο χορτάρι. Ήξερε πάντα που να κινηθεί μακριά από τη μπάλα, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού. Όταν δε την έπαιρνε στην κατοχή του, λειτουργούσε με τη λογική ηλεκτρονικού υπολογιστή, αφού έκανε πάντα τη σωστή επιλογή.  Μάλιστα, στη φάση του γκολ της ισοφάρισης ενήργησε άριστα. Και πανηγύρισε σαν μικρό παιδί.

Μία ενόχληση ψηλά στο αριστερό πόδι, τον ανάγκασε να ζητήσει από τον Σίλβα να τον αντικαταστήσει. Ειδάλλως, θα έμενε μέχρι τέλους στο γήπεδο. Στον πάγκο, έμοιαζε με θηρίο στο κλουβί. Διαρκώς παρότρυνε τους συμπαίκτες του για να φθάσουν στο νικητήριο γκολ. Και όταν ο Ντα Κόστα έκανε το 2-1, ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς.
 
Ο Καμπιάσο έγινε Πειραιώτης. Αγκαλιά με το «στρατιώτη», Νταβίντ Φουστέρ παρακολούθησε τα τελευταία λεπτά, όρθιος μπροστά από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Πραγματικά, το παράδειγμα που δίνει στους νεότερους συμπαίκτες του, αλλά και στη νέα γενιά ποδοσφαιριστών, είναι ανεκτίμητο. Μάλλον, κάπως έτσι είναι η ζωή τεράστιων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων: σαν των μικρών παιδιών που χαίρονται με την ψυχή τους κάθε στιγμή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.