Γαρρής: «Το χρέος είναι στα 34,7 εκατομμύρια»

Με μια διευκρινιστική τοποθέτηση ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Σταμάτης Γαρρής ανέφερε πως τα χρέη της ΠΑΕ ανέρχονται στα 34,7 εκατομμύρια Ευρώ.
0
Απόστολος Νταλούκας
12/10/2017 • 12:41
Στα 34,7 εκ. το χρέος του ΠΑΟ, όπως δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Σταμάτης Γαρρής
  • shares
Με μια διευκρινιστική τοποθέτηση στον Sport-Fm 94,6 ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Σταμάτης Γαρρής ανέφερε πως τα χρέη της ΠΑΕ ανέρχονται στα 34,7 εκατομμύρια Ευρώ.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση στάθηκε το σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο τα χρέη του Παναθηναϊκού ανέρχονται συνολικά στα 54 εκατομμύρια ευρώ.

Υπογραμμίστηκε επίσης πως τα 7 εκατ. ευρώ που «γράφονται» για το Κορωπί αντιστοιχούν σε  ποσό που έχει ήδη δώσει ο Παναθηναϊκός και αφορά υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός :

«Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα για να είμαστε συγκεκριμένοι γιατί είναι λογικό και κατανοητό αυτή την περίοδο ο κόσμος να μπερδεύει κάποια πράγματα και νούμερα και να μην μπορεί να βρει την αλήθεια.
Οι δεδουλευμένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή αυτό που λέμε χρέος στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν 34,7 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένα ποσό που επίσης έχει γραφτεί για το ομολογιακό δάνειο. Ξεκαθαρίζω λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ομολογιακό δάνειο. Μιλάμε για μια άλλη πρακτική που δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα χρέη. Δεν υπάρχει δάνειο και δεν έχει να κάνει με αυτή τη λογική. Υπάρχει ένα νούμερο για το Κορωπί, έχουν γραφτεί ποσά για 7 εκ. ευρώ. 
Αυτά είναι τα λεφτά που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός. Για το Κορωπί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει 7 εκατ. ευρώ και είναι μια υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος και θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτά τα λεφτά έχουν δοθεί. Η φορολογία, υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο δηλαδή που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος με την Παναθηναϊκή Συμμαχία.
Πριν τον Γιάννη Αλαφούζο το χρέος ήταν 35,2 εκατ. ευρώ. Για να ξέρουμε τι λέμε, αν έμενε ίδιος ο φορολογικός συντελεστής όπως τότε, το 2012, τότε το σημερινό χρέος, αυτό το 34,7 θα ήταν μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ θα τα πάρει ο επενδυτής από εκεί που πρέπει να τα πάρει. Όταν θα βγουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ο κόσμος θα καταλάβει τις ανακρίβειες που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα.
 Έχουν γραφτεί πολλά νούμερα και νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει».
Γράψτε το σχόλιο σας...
19/09/2018 • 08:08

Γερό αβαντάζ για την "Σίτι". Διάθεση για γκολ σε Μαδρίτη, Σέφιλντ και Μίντλεσμπρο

Με σαφές προβάδισμα παίζουν απόψε οι ομάδες του Μάντσεστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ισορροπημένο το εξ αναβολής παιχνίδι της Γένοβας όπως και αυτό για το κύπελλο Ιρλανδίας όπου η φορμαρισμένη Μποέμιανς απειλεί ευθέως την Ντέρι Σίτι

19/09/2018 • 10:52