Ο Ταμπούς είναι ο πιο παράξενος φιλοξενούμενος στην Ειδομένη


Είναι ο πιο παράξενος φιλοξενούμενος στον καταυλισμό της Ειδομένης, που τραβάει τα βλέμματα αλλά προκαλεί και χαμόγελα μέσα στις τραγικές συνθήκες εκεί.

Είναι ο Ταμπούς, ένας γάτος που έφερε μαζί της η 22χρονη Εσρά αλ Αμπούντ από τη Δαμασκό της Συρίας, που ζει σε μία από τις σκηνές στον καταυλισμό.

«Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε. Είναι μέλος της οικογένειάς μας. Πώς θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε πίσω;» λέει η 22χρονη.

«Ήταν πολύ δύσκολο το ταξίδι, ιδιαίτερα από τη Συρία ως την Τουρκία. Οι γάτες φοβούνται τα πάντα και ιδίως το νερό. Όλη την ώρα κοιμόταν. Τον κουβαλάω με μάρσιπο και όχι σε κλουβί», εξηγεί η 22χρονη.

Ο Ταμπούς, ο οποίος γιόρτασε χθες στον καταυλισμό της Ειδομένης τα πρώτα του γενέθλια, όπως λέει χαριτολογώντας η Εσρά, προτιμά να μένει στη σκηνή, ενώ όταν βγαίνει είναι κολλημένος στην αγκαλιά της. «Βλέπει πολύ κόσμο και αυτοκίνητα και φοβάται. Δεν φεύγει ακόμη κι όταν είναι ανοιχτή η σκηνή», σημειώνει η 22χρονη.

Η Εσρά θέλει να πάει στη Σουηδία, όπου βρίσκεται ήδη ο αδελφός της, και το όνειρό της είναι να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Στη Συρία εργαζόταν ως δασκάλα και παρόλο που της αρέσει πολύ η επαφή με τα παιδιά θέλει να κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν, όπως τονίζει.

Όσο για τον Ταμπούς; «Θα μείνει για πάντα μαζί μου», διαβεβαιώνει η Εσρά.

Ο Ταμπούς δεν είναι ο μόνος γάτος …πρόσφυγας, αφού κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ιστορίες προσφύγων που ταξιδεύουν με τις γάτες ή τους σκύλους τους, αποδεικνύοντάς τους έμπρακτα την αγάπη τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.