Ρωσία με τη σωστή νοοτροπία

Όταν οι αλλαγές σου δίνουν τρία γκολ και από τα πέντε τα τρία είναι γκολάρες, τότε κάτι σωστό έχει γίνει στην πνευματική προετοιμασία μιας ομάδας. Γράφει ο Αποστόλης Λάμπος για την πρεμιέρα του Μουντιάλ.

Η Ρωσία είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα από την Σαουδική Αραβία, ωστόσο πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του άγχους της πρεμιέρας και δη για τη διοργανώτρια. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ μπήκε απόλυτα προετοιμασμένη για το εναρκτήριο ματς και με τα πέντε γκολ χρίζεται ήδη φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ασφαλώς το γρήγορο γκολ του (κορυφαίου) Γκαζίνσκι έδιωξε το άγχος και “εκτόξευσε” την αυτοπεποίθηση. Ο τραυματισμός του ποιοτικότερου παίκτη του ρόστερ Άλαν Τζαγκόεφ έφερε κάποια σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Μόσχας, αλλά φρόντισε να τα διώξει ο Τσερίσεφ. Η αλλαγή του Τσερτσέσοφ πέτυχε ένα γκολ υψηλής ποιότητας στο -κομβικό για ένα ματς- 43ο λεπτό και “κλείδωσε”τη νίκη.

Όταν λοιπόν δύο αλλαγές σου, σου δίνουν τρία γκολ (δύο Τσερίσεφ, ένα Τζιούμπα), τότε κάτι καλό έχεις κάνει στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας σου. Ίσως επίσης η Ρωσία να ήταν και πεισμωμένη, καθώς δεν είναι και λίγη η κριτική που έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό. Άλλο ένα θετικό στοιχείο της πρεμιέρας αυτό, το ότι δηλαδή έκανε τους φιλάθλους της ομάδας να την αγαπήσουν ξανά.

Και πως να μην την αγαπήσουν όταν έχουν δει τρία γκολ τα οποία θα κοσμούν τα τρέιλερ του παγκοσμίου κυπέλλου; Η τρίπλα του Τσερίσεφ στο πρώτο γκολτου, το εξωτερικό φάλτσο στο δεύτερο γκολ του αλλά και το φάουλ του Γκολόβιν συνδύασαν θέαμα και ουσία. 

Κι όταν μιλάμε για ουσία εννοούμε πως η Ρωσία ήδη χρίστηκε από μόνη της φαβορί για την πρόκριση καθώς στις δοργανώσεις της ΦΙΦΑ η επίθεση είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η Αίγυπτος, ακόμα κι αν παίξει ο Σαλάχ, θα καταφέρει να σκοράρει τόσες φορές απέναντι στην Σαουδική Αραβία, αλλά  ακόμα πιο αμφίβολο είναι αν θα καταφέρει να νικήσει τους διοργανωτές (κάτι που επιβάλλεται για τους Φαραώ)

Μήπως λοιπόν η Ρωσία αντί να παλέψει για τη δεύτερη θέση με την Αίγυπτο, πρόκειται να παλέψει για την πρώτη με την Ουρουγουάη;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.