Παντελίδης: «Ο Αστέρας είναι πρόκληση»

Ο Σάββας Παντελίδης παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης και δήλωσε έτοιμος για δουλειά, θέτοντας από την αρχή ψηλά τον πήχη.
Ορέστης Συντελής
12/09/2017 • 16:30
Ο Σάββας Παντελίδης
  • shares
Ο Σάββας Παντελίδης παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης και δήλωσε έτοιμος για δουλειά, θέτοντας από την αρχή ψηλά τον πήχη.

Ο 52χρονος προπονητής χαρακτήρισε ευκαιρία τον Αστέρα ώστε να πετύχει μεγάλα πράγματα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρήκε την ομάδα και τόνισε πως πρωταρχικός του στόχος είναι να αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και την διοίκηση που με επέλεξε για να αναλάβω την τεxνική ηγεσία. Γνώριζα αρκετά πράγματα για την ομάδα πριν αναλάβω, σχετικά με την οργάνωση της, αλλά όσο είμαι εδώ καθημερινά εκπλήσσομαι προς το καλύτερο. Μπορεί να ακούγεται προς τα έξω η άριστη οργάνωση και οι υποδομές που έχει ο Αστέρας, αλλά πραγματικά πιστέψτε με το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από όσα ακούγονται από τους εκτός ομάδας.

Με την έλευση μου εδώ βρήκα ένα πάρα πολύ καλό υλικό, αλλά σε μια δύσκολη στιγμή. Ασφαλώς για να αλλάξει η ομάδα προπονητή στη διάρκεια της σεζόν τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά έτσι συμβαίνει σε κάθε αλλαγή. Ακόμα, το έργο μου είναι δύσκολο καθώς ο προηγούμενος προπονητής έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και είναι πολύ αγαπητός στο φίλαθλο κοινό του Αστέρα.

Κάθε τέτοια αντικατάσταση προπονητή είναι δύσκολη. Όμως, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους παίκτες μου, σε όλο το υλικό και φυσικά στη διοίκηση. Το μόνο που θα περιμένω είναι να ξεσηκώσουμε εμείς τον κόσμο για να γίνουμε κάτι καλύτερο όλοι μαζί.

Το δικό μου όραμα για την ομάδα είναι πολύ μεγάλο και φαντάζομαι ότι στο τέλος της χρονιάς θα πετύχουμε τους στόχους μας, τους οποίους δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε αλλά είναι πολύ υψηλοί για εμένα προσωπικά. Δεν υπάρχει μυστικό στην δουλειά σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά», δήλωσε αρχικά ο Παντελίδης.

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει ο Αστέρας
: «Δεν φοβάμαι καθόλου και αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στα παιδιά. Είναι παρά πολύ νωρίς για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα από την δεύτερη μέρα προπονήσεων γιατί ότι εικόνα είχα ως τώρα από την ομάδα ήταν έξω από αυτή. Είναι πολύ εύκολο για έναν προπονητή έξω από την ομάδα να κάνει τον "πονηρό" και να βγάλει συμπεράσματα για το τι φταίει. Σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες θα μπορέσω να αξιολογήσω καλύτερα τα πράγματα. Σε πρώτη φάση, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα έξτρα κίνητρο στα παιδιά και να παλέψουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται».

Για τη διάθεση των παικτών: «Υπάρχει διάθεση από τους ποδοσφαιριστές να διατηρήσουμε το κίνητρο ψηλά, όπως συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή προπονητή σε μία ομάδα».

Για όσα θα προσπαθήσει να αλλάξει άμεσα μέσα στην ομάδα
: «Όταν μια ομάδα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση τον πρώτο ρόλο παίζει ο ψυχισμός των παικτών. Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των παιδιών ώστε να κερδίσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση».

Για το αν αποτελεί πρόκληση ο Αστέρας:
«Ο Αστέρας αποτελεί πρόκληση. Αν σκεφτόμουν ότι σαν προπονητής θα μπορέσω να πετύχω μεγάλα πράγματα ο Αστέρας είναι αυτό ακριβώς που περίμενα. Μια ευκαιρία για να κάνω μεγάλα πράγματα».

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
18/06/2018 • 07:29

Αποκαλύπτονται τα φαβορί στον 7ο όμιλο, ματς για γκολ στο Γκέτεμποργκ

Σε έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους του Μουντιάλ, όπου η Αγγλία και το Βέλγιο θα παλέψουν για την πρώτη θέση, δύσκολα απόψε να «χαλάσει» κάτι στα παιχνίδια τους, ενώ εκτός διοργάνωσης, υπάρχει προοπτική παραγωγικότητας στο Γκέτεμποργκ.

09/05/2018 • 16:07