«H προσέγγιση της FIBA έγινε με πολύ σωστό τρόπο»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς υπέγραψε τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Champions League της FIBA και εξήγησε τους λόγους που ο «Δικέφαλος του βορρά» επέλεξε τη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς υπέγραψε τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Champions League της FIBA και εξήγησε τους λόγους που ο «Δικέφαλος του βορρά» επέλεξε τη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ υποστήριξε πως η προσέγγιση της FIBA έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση, όπως επίσης το οικονομικό όφελος και τα αθλητικά κριτήρια.

Η ενημέρωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η FIBA παρουσίασε σήμερα στο Παρίσι τη νέα της διοργάνωση, το Champions League και ο ΠΑΟΚ μέσω  του προέδρου της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς υπέγραψε την συμμετοχή του, με την προϋπόθεση να κερδίσει την συμμετοχή του μέσα από την παρουσία του στο πρωτάθλημα. Τα αθλητικά κριτήρια άλλωστε παίζουν τον πρώτο ρόλο στην επιλογή και την εξασφάλιση συμμετοχής στη νέα διοργάνωση.
 
O πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης της νέας διοργάνωσης, δήλωσε σχετικά με την απόφαση του ΠΑΟΚ και τις προοπτικές που ανοίγονται από εδώ και πέρα… «H προσέγγιση της FIBA έγινε με πολύ σωστό τρόπο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο τα αθλητικά κριτήρια για την συμμετοχή μίας ομάδας, θα υπάρχουν αρκετές ομάδες που ήταν στο Eurocup και από το οποίο δεν είχαν κανένα οικονομικό όφελος. Τώρα όμως θα υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε και μία προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη της διοργάνωσης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα αθλητικά κριτήρια για την συμμετοχή μας ομάδας καθιστούν ακόμη πιο σημαντική την πορεία του ΠΑΟΚ ως την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Υπάρχει κίνητρο και μάλιστα μεγάλο και καθώς η νέα διοργάνωση θα είναι απαιτητική από την πρώτη σεζόν, θα πρέπει να δούμε πως η δική μας ομάδα θα δυναμώσει για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θα έχει μπροστά της από εδώ και πέρα».
 
Tο προφίλ της νέας διοργάνωσης

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο Παρίσι, στο Basketball Champions League θα μετέχουν 56 ομάδες από 30 ευρωπαϊκές λίγκες συμπεριλαμβανομένων εθνικών πρωταθλητριών. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 300 αγώνες σε διάστημα οκτώ μηνών. Οι αγώνες θα γίνονται Τετάρτη και Πέμπτη προκειμένου και στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, θα συμμετέχουν συνολικά 32 ομάδες στην κανονική περίοδο, εκ των οποίων οι 24 απ’ ευθείας με βάση αθλητικά κριτήρια.
 
Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, με τους προκριματικούς, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους (με διπλά παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας), από όπου 8 ομάδες θα προκριθούν στην κανονική περίοδο.
 
Η κανονική περίοδος θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 8. Μετά τους δύο γύρους της κανονικής περιόδου οι 4 καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα πλέι οφ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 5η και 6η θέση κάθε ομίλου θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του FIBA Europe Cup.
 
Από τα πλέι οφ θα προκριθούν στην προημιτελική φάση οκτώ ομάδες μετά από διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Στην προημιτελική φάση οι οκτώ ομάδες θα δώσουν σε τέσσερα ζευγάρια διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας) και οι τέσσερις που θα προκριθούν θα πάρουν μέρος στο Φάιναλ Φορ που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Απρίλιου.
 
Σε κάθε ζευγάρι των πλέι οφ η καλύτερη στην βαθμολογία ομάδα της κανονικής περιόδου θα δίνει στην έδρα της τον δεύτερο αγώνα». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.