Ακυρώθηκε το Προολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη, άμεσα ανακοινώνεται ο νέος τόπος διεξαγωγής


Ήταν φυσικό κι επόμενο. Η διεξαγωγή του Προολυμπακού τουρνουά της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε λόγω των τελευταίων αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στη συγκεκριμένη πόλη, αλλά και στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα. Τα τραγικά γεγονότα θορύβησαν όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ύστερα από συνεννόηση της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και της τουρκικής ομοσπονδίας του αθλήματος αποφασίστηκε να μη γίνουν οι αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Ο τόπος διεξαγωγής αλλάζει και μέχρι αύριο αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η πόλη, που θα φιλοξενήσει στις ίδιες ημερομηνίες (06-10 Απριλίου) τη διοργάνωση. Στο μεταξύ, προέκυψε αρνητική είδηση στην εθνική ομάδα γυναικών κι έχει σχέση και με την αποστολή για το Προολυμπιακό. Η Αγγελίνα Παπαδάκη ανακοίνωσε στον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή κι εν συνεχεία στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την απόφασή της ν’ αποχωρήσει από την εθνική ομάδα γιατί πρέπει ν’ αφοσιωθεί στην επαγγελματική της ενασχόληση. Ως εκ τούτου δεν θα μεταβεί στο Προολυμπιακό και τη θέση της παίρνει η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Από νωρίς το πρωί άρχισε να διαρρέει η είδηση της ακύρωσης των αγώνων στην Κωνσταντινούπολη. Λίγες ώρες μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) ενημέρωσε επίσημα με δελτίο Τύπου τις ομοσπονδίες-μέλη της. «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έχει μεταφέρει τα συλλυπητήριά της προς τον τουρκικό λαό μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Μετά από διαβουλεύσεις με την τουρκική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και σε συμφωνία με τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.), η Εκτελεστική Επιτροπή της E.T.T.U. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το Προολυμπιακό τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη και αποφάσισε να αναθέσει αλλού τη διοργάνωση, που έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 6 με 10 Απριλίου 2016. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η E.Ε. δεν νομίζει ότι είναι δυνατόν να έχουμε ένα σωστό Προολυμπιακό τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη». Στο ίδιο κείμενο υπάρχει και δήλωση του προέδρου της E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ: «Με βαριά καρδιά-και σε πλήρη συνεργασία με την I.T.T.F.-η Εκτελεστική Επιτροπή E.T.T.U. έπρεπε να λάβει αυτή την απόφαση. Όμως με τις παρούσες συνθήκες στην Κωνσταντινούπολη, πολλές από τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη μας, πολλοί παίκτες, προπονητές και άλλοι άνθρωποι του αθλήματος μάς έδειξαν σε αυτό το χρονικό διάστημα τη μεγάλη ανησυχία τους για να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Η E.T.T.U. κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες αυτές και, επίσης, έχει την ίδια γνώμη ότι από ανθρώπινη άποψη, μπορεί ακόμη και να είναι άδικο να ζητήσει από τους Τούρκους συναδέλφους μας να συνεχίσουν την προετοιμασία της διοργάνωσης».

Το δελτίο Τύπου καταλήγει ως εξής: «Αναζητώντας τον εναλλακτικό τόπο διεξαγωγής η E.T.T.U. είναι ήδη σε συνεργασία με ορισμένες εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της και θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες πολύ σύντομα, ενδεχομένως και απόψε ή αύριο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις με δύο ομοσπονδίες. Με χώρες προηγμένες στο άθλημα και δοκιμασμένες σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς ο χρόνος πιέζει αφάνταστα πια…

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Στο μεταξύ, η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2009 και το 2012 Αγγελίνα Παπαδάκη ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα για λόγους, που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική της αποκατάσταση. Αφού προϊδέασε τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, η 27χρονη αριστερόχειρας του Ολυμπιακού (που τα τελευταία χρόνια είχε και αξιοσημείωτη θητεία στο ιταλική Serie A) ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη. Ύστερα από πολλές ώρες προβληματισμού, όπως τόνισε, πήρε αυτή την ώριμη απόφαση διότι άλλαξε τον επαγγελματικό της προσανατολισμό (σ.σ. επέλεξε τη μαγειρική) και πρέπει πλέον να ρίξει εκεί το βάρος.
 
Αρχίζοντας δουλειά δεν θα μπορεί ν’ ακολουθεί το πρόγραμμα της εθνικής και να προσφέρει τις υπηρεσίες της, μάλιστα πρόσθεσε ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα συνεχίσει να παίζει σε ομάδα πρωταθλητισμού στην Α1, αλλά σε ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας. Η Παπαδάκη θέλησε επίσης να βγει από την αποστολή για το Προολυμπιακό γιατί όπως είπε δεν είναι σωστό να  πάει στους συγκεκριμένους αγώνες από τη στιγμή, που αποφάσισε να σταματήσει. Ο επικεφαλής της διοίκησης εξέφρασε τη στεναχώρια του για την εξέλιξη, ευχαρίστησε την αθλήτρια για την προσφορά της στις εθνικέ ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών και της τόνισε ότι θα έχει τη βοήθεια της ομοσπονδίας σε ό,τι χρειαστεί. Ύστερα από συνεννόηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή αποφασίστηκε τη θέση για το Προολυμπιακό τουρνουά να πάρει η Γεωργία Ζαβιτσάνου, η οποία παρεμπιπτόντως μόλις λίγη ώρα μετά τους τίτλους που κατέκτησε χτες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είχε δηλώσει ότι περιμένει ανυπόμονα την πρώτη ευκαιρία για συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση.

Μία ακόμα είδηση σχετική με το Προολυμπιακό είναι ότι η Ελλάδα θα έχει σημαντική εκπροσώπηση και στο επίπεδο της διαιτησίας. Η Μαρία Τσίπου από τη Θεσσαλονίκη θα είναι επιδιαιτήτρια των αγώνων και θα προσθέσει στο ενεργητικό της μία ακόμα τιμητική θέση σε διεθνή διοργάνωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.