Κερδίζει χρόνο

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την προσπάθεια της νέας τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ για να βελτιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την προσπάθεια της νέας τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ για να βελτιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
 
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που και το πλέον – αγωνιστικά – εύκολο για τον ΠΑΟΚ έμοιαζε δύσκολο κι αρκετές φορές αξεπέραστο ως εμπόδιο. Εντούτοις, για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, απέναντι σ’ έναν από τους υποδεέστερους αντιπάλους του πρωταθλήματος αυτή τη φορά, το προσδωκόμενο επιτεύχθηκε και μάλιστα, έπειτα από ένα πρώτο ημίωρο όχι και τόσο καλό. Κι όμως, η ομάδα σκόραρε τρεις φορές (28′ Μυστακίδης, 58′ Αθανασιάδης, 76′ Κοροβέσης) και κράτησε το μηδέν στην άμυνα, επίσης για δεύτερη διαδοχική φορά.
 
Παρουσία – σχεδόν – οκτώ χιλιάδων φίλων της ομάδας, ο «Δικέφαλος» έκανε το 2Χ2 με τον Βλάνταν Ιβιτς στον πάγκο του, για τον οποίον ήταν κι ο πρώτος του αγώνας ως τεχνικός της ομάδας σε εντός έδρας αγώνα. Εκπλήξεις δεν υπήρχαν στο αρχικό σχήμα, αφού σε σχέση με τους έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στο Αγρίνιο, η μόνη διαφοροποίηση αφορούσε τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Κίτσιου, με τον Σκόνδρα να παίρνει τη θέση του. Ο σχηματισμός σταθεροποιείται στο 4-3-3 με έναν μέσο μπροστά από την άμυνα και δυο πιο ψηλά σε σχέση με τον πρώτο.
 
Εκεί είναι και το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νέα τεχνική ηγεσία, καθώς το πρόβλημα της ομάδας στην ανάπτυξη όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά αποτελεσματικά συνεχίζει ν’ απασχολεί με μοναδική διέξοδο την περασμένη Κυριακή, τις περιπτώσεις που κεντρικός αμυντικός τροφοδότησε με μακρινές μπαλιές την επιθετική γραμμή. Κάτι για το οποίο ο αντίπαλος είναι πρετοιμασμένος και προσαρμοσμένος τακτικά μεν, αλλά εκεί έγκειται ο ρόλος των δυο χαφ (Κάτσε και Χαρίση εν προκειμένω) για να πάρουν τη δεύτερη μπαλιά και να οργανώσουν τη γρήγορη επίθεση αφού οι περισσότεροι αντίπαλοι θα έχουν βρεθεί πίσω τους για να πιέσουν.
 
Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τη δημιουργία στα όρια της αντίπαλης περιοχής σε συνθήκες οργανωμένης επίθεσης και τουλάχιστον προχτές ο βαθμός απόδοσης που πήρε ο ΠΑΟΚ ήταν ικανοποιητικός, αν αναλογιστεί κανείς πως κανένα από τα τρία γκολ δεν προήλθε από στημένη φάση ή αντεπίθεση. Η ομάδα δημιούργησε φάσεις κι αξιοποίησε τις τρεις από αυτές, ενώ απώλεσε κι άλλες ευκαιρίες για ν’ ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Στις δυο πρώτες οι φάσεις ξεκινούν από το ανέβασμα του Λέοβατς. Αρχικά παρεμβάλλονται ο Κάτσε, ο Τζιόλης κι ο Χαρίσης που με ασίστ τροφοφοτεί τον Μυστακίδη για να κάνει εκείνος το καλύτερο δώρο στην ομάδα του και στη μητέρα του για τα γεννέθλιά της, ανοίγοντας το σκορ και λίγη ώρα μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και πάλι ο Κροάτης, παίρνει την μπάλα από τον Πέλκα και με μια γρήγορη κούρσα βρίσκει τον Αθανασιάδη για το 2-0.
 
Σε μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για τον εκ των αρχηγό του ΠΑΟΚ, καθώς το πρωί της ίδιας ημέρας πληροφορήθηκε το χαμό ενός από τα πλέον αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά εκείνος ήταν εκεί, όπως κι άλλοι πριν από αυτόν, ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας πριν από λίγα χρόνια, για να βοηθήσουν την ομάδα τους και ν’ αποχαιρετίσουν τον άνθρωπό τους με τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο. Το τρίτο γκολ, προκάλεσε διπλή ικανοποίηση αφού είχε και τη συμμετοχή του Ροντρίγκεζ, ο οποίος επανήλθε έπειτα από απουσία  πενήντα ημερών, ίσως στην πλέον κατάλληλη στιγμή, λόγω και του τραυματισμού του άτυχου Μυστακίδη, ο οποίος υπέστη για πρώτη φορά στην καριέρα του θλάση κι αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου και να επανέλθει στα πλέι οφ.
 
Το θετικό για την ομάδα του είναι η ετοιμότητα του Ζάιρο, που μετά και τη διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι απόλυτα έτοιμος δίνοντας σπουδαία ανάσα στον προπονητή του. Την άλλη εβδομάδα, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο κι αυτός θα είναι ο τελευταίος χωρίς τον Μακ, με τον Σλοβάκο να εκτίει την ποινή του, ενώ την εβδομάδα μετά από αυτό το ματς αναμένεται να μπει κανονικά κι ο Μπερμπάτοφ. Σημαντικά ενισχυμένη για τις τελευταίες αγωνιστικές, όπου μετά τον Πανιώνιο η ομάδα θα υποδεχτεί στην Τούμπα τον Λεβαδειακό και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της για την κανονική περίοδο με την αναμέτρηση στα Χανιά, κόντρα στη θετική έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, τον Πλατανιά.
 
Δίχως άλλο, η συγκέντρωση όσων περισσότερων βαθμών είναι ο αυτοσκοπός, εν αναμονή και της ετυμηγορίας από την εκδίκαση της υπόθεσης του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας. Παράλληλα, η νέα τεχνική ηγεσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το χρόνο για να περάσει δικά της στοιχεία στην ομάδα και σιγά – σιγά να ξεκινήσει τις σκέψεις της για τα πλέι οφ. Εκεί όπου θα κριθεί ο μοναδικός ακέραιος στόχος που έχει απομείνει για την τρέχουσα σεζόν.
 
Μεγάλη σημασία έχει από πλευράς διοίκησης, η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, όμως αυτό είναι κάτι που όπως όλα μαρτυρούν το έχει επωμιστεί ο Λούμπος Μίχελ κι οποιαδήποτε προσωπική εικασία κι η δημοσιοποίησή της, θαρρώ πως δεν έχει την παραμικρή σημασία. Και το κυριότερο; Δεν ωφελεί τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, τα μέλη του οποίου πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένα μέχρι τέλους.

Για το θέμα του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου, επειδή όλα αυτά τον τελευταίο καιρό έχουν επανέλθει στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την ομάδα παρατηρείται μια καθυστέρηση. Αν ο στόχος ήταν να υπάρξουν ανακοινώσεις στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των ενενήντα ετών κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο τη δεδομένη χρονική στγμή. Για τον υπογράφοντα, ταπεινή άποψη πάντα, η έδρα του ΠΑΟΚ ήταν και θα πρέπει να παραμείνει η Τούμπα.
 
Η όποια εναλλακτική θα πρέπει να προκύψει εφόσον εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προς αυτήν την κατεύθυνση. Για το προπονητικό, είναι θετικά όσα προκύπτουν, αφού στα καλά και στα εύκολα όλοι καλοί είναι, όταν όμως θέλει κάποιος να διαπιστώσει ποιόν έχει απέναντί του αυτό συμβαίνει μόνον σε συνθήκες σύγκρουσης συμφερόντων, πάντα με απόλυτο σεβασμό προς πάσα κατεύθυνση. Γιατί για να μπορείς να σεβαστείς τον άλλον, σημαίνει πως ξέρεις και σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου.  Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.