Φωτάκης: “Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας”

Ο Γιώργος Φωτάκης ίσως διανύει την καλύτερη του σεζόν στην πλούσια καριέρα του και έχει βάλει πλώρη για τα γήπεδα της Πολωνίας. Ο Καλαματιανός άσος μίλησε στο Novasports.gr για το ΠΑΟΚ, για τις. σειρήνες του εξωτερικού, αλλά και την Εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Φωτάκης ίσως διανύει την καλύτερη του σεζόν στην πλούσια καριέρα του και έχει βάλει πλώρη για τα γήπεδα της Πολωνίας. Ο Καλαματιανός άσος μίλησε στο Novasports.gr και αναφέρθηκε στα δύο διαφορετικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, εκεί όπου με τις εμφανίσεις του και τα τρία γκολ που έχει σημειώσει, τράβηξε τα βλέμματα ομάδων από την Πρέμιερ Λιγκ.


Ωστόσο το μυαλό του 31χρονου αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ομάδα του και πως θα μπορέσει να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της και παράλληλα να πετύχει και ο ίδιος τον δικό που δεν είναι άλλος από το να βρεθεί στην τελική 23αδα της Εθνικής μας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


Τι έχει φταίξει και ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα όπως τις προηγούμενες χρονιές;
“Πιστεύω ότι έχουμε δείξει δύο διαφορετικά πρόσωπα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Έχουμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς από το πρώτο κιόλας 6μηνο, όπως επίσης και αρκετή κούραση αφού συμμετέχουμε σε δύο διοργανώσεις και νομίζω ότι αυτό φταίει που δεν βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Θα προσπαθήσουμε πολύ όμως να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις με το νέο έτος.


Πόσο έχει βοηθήσει ο Μπόλονι την ομάδα;
“Ο Μπόλονι έχει βοηθήσει αρκετά τον ΠΑΟΚ. Έχει δώσει ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά εκτός από τον Τσουκαλά. Έιναι ένας πολύ καλός προπονητής, χρειάζεται όμως το χρόνο του γιατί μην ξεχνάμε είναι στην ομάδα 5-6 μήνες”.


Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για εσένα ομάδες της Πρεμιέρ Λιγκ. Θα σε ενδιέφερε να αγωνιστείς ξανά στο εξωτερικό;
“Αν ερχόταν κάποια καλή πρόταση που θα ενδιέφερε τον ΠΑΟΚ, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Όμως επειδή έχω άλλον ενάμιση χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα μου αυτό που με νοιάζει είναι να παίξω καλά και να βοηθήσω. Σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα η Πρέμιερ Λιγκ αλλά εμένα το μυαλό μου τώρα βρίσκεται στον ΠΑΟΚ”.


Ο κόσμος πιστεύεις ότι είναι ένας παράγοντας που σας βοηθά ψυχολογικά; Σας έχει δώσει ώθηση για να πετύχετε τους στόχους σας;
“Σίγουρα μας βοηθά. Βρίσκεται πάντα δίπλα μας και στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας ματς. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε το νέο έτος είναι να τους δώσουμε χαρά και ικανοποίηση γιατί τους αξίζει”.


Για το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Εθνικό Αστέρα;
“Ντροπή! Εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές, θέλαμε να παίζουμε όλο το 90λεπτο, αν δεν έφτανε αυτό ας πηγαίναμε και σε παράταση. Όμως αυτό που έγινε δεν ήταν καθόλου ωραίο γιατί και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και θέλουν και αυτοί να πάνε σπίτια τους σώοι”.


Οι στόχοι σας σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και Κύπελλο; Πιστεύεις ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί και στις τρεις διοργανώσεις;
“Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Αυτό που σκεφτόμαστε τώρα δεν είναι το παιχνίδι κόντρα στην Ουντινέζε γιατί έχουμε ακόμα χρόνο μέχρι τότε αλλά να σκαρφαλώσουμε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Όσο για το Κύπελλο σίγουρα μας ενδιαφέρει και αυτό και θα προσπαθήσουμε”.


Αποτελεί κίνητρο για εσένα η Εθνική ομάδα και το ενδεχόμενο να βρίσκεσαι στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
“Ασφαλώς και αποτελεί κίνητρο για εμένα. Αυτό που προσπαθώ εγώ είναι να κάνω καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να είμαι και εγώ μέσα στους 23 που θα καλέσει ο κ. Σάντος”.


Για την Εθνική; Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;
“Όλες οι ομάδες για να έχουν φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο θα είναι σίγουρα δύσκολες. Όμως η Εθνική έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και είναι αρκετά ικανή. Τώρα το μέχρι που θα φτάσουμε θα δείξει…”.


Μια ευχή για τα Χριστούγεννα….
“Υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο γιατί βλέπουμε όλοι τι περνάμε, όχι μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά γενικά. Ευτυχισμένο το νέο έτος.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.