Υποτίμηση σημαίνει μπελάδες…

Ο Μάνος Μανουσέλης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη και το τι θα πρέπει να προσέξουν οι "πράσινοι", έτσι ώστε να φτάσουν στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια νίκη (συν κάποιες λεπτομερειούλες) μακριά από την είσοδο του στο γκρουπ των οκτώ καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη και η αποψινή του …επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, για τον αγώνα με την Νταρουσάφακα έχει ακριβώς αυτό το στόχο: Τους βαθμούς της νίκης που αν συνδυαστούν με ήττα της Εφές από την Μάλαγα, θα σημάνουν την πανηγυρική πρόκριση του τριφυλλιού στα πλέι οφς της Ευρωλίγκα! 

Η τουρκική ομάδα δεν έχει πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες για να συνεχίσει και το ερώτημα είναι αν αυτό διευκολύνει, ή, όχι την αποστολή του τριφυλλιού. Η εύκολη προσέγγιση που λέει ότι η Νταρουσάφακα δεν θα τα δώσει όλα διότι δεν έχει κίνητρο, θα πρέπει να διαγραφεί, κυρίως από την σκέψη των παικτών του Παναθηναϊκού, διότι δεν πρόκειται να γίνει έτσι. Οι παίκτες του Οκτάϊ Μαχμούτι θα παίξουν χωρίς άγχος και σε αυτές οι περιπτώσεις η μπάλα δεν ζυγίζει ούτε δέκα γραμμάρια. Μπορεί να μπαίνει στο καλάθι ακόμη και αν το σουτ γίνεται από το …κέντρο του γηπέδου. 

Ο μοναδικός τρόπος για να μην μπλέξει σε περιπέτειες ο Παναθηναϊκός απόψε είναι να μην δώσει δικαίωματα, να παίξει από την αρχή σα να πρόκειται για τελικό και να νικήσει τους Τούρκους στην μάχη των διεκδικήσεων της μπάλας! Γενικά οι Ελληνες πρέπει να δείξουν ότι θέλουν το ματς περισσότερο από τους αντιπάλους τους και ότι δεν περιμένουν να τους χαριστεί το παραμικρό. 

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Δημήτρη Διαμαντίδη και ο Νικ Καλάθης – που επίσης δεν ήταν 100% – χρειάστηκε να μείνει πάνω στο παρκέ σχεδόν επί 40 λεπτά, οι πράσινοι κατάφεραν χάρις στην μαχητικότητα τους και την υπερπροσπάθεια στις διεκδικήσεις και τα ριμπάουντ να πάρουν τη νίκη και να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης. 

Με εκείνη τη νίκη οι πράσινοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2-3, στη συνέχεια ήρθε η ενίσχυση σε έμψυχο υλικό με τους τρεις αμερικανούς που έκανε την ομάδα πολύ πιο ανταγωνιστική, ενώ βοήθησε τον Τζόρτζεβιτς να ανοίξει το ροτέισον, καθώς στα πρώτα πέντε ματς του ΤΟΠ 16 έπαιξε με μόλις εννέα παίκτες και η επιβάρυνση συγκεκριμένων παικτών επηρέασε τόσο την απόδοση της, όσο και την υγεία τους, κι έτσι όλο και περισσότεροι παίκτες έπρεπε να μείνουν εκτός με τραυματισμούς. Η συνέχεια, από εκείνο το σημείο και μετά ήταν πολύ διαφορετική, και υπό αυτές, τις νέες συνθήκες, θα γίνει και ο αποψινός αγώνας. 

Οι πράσινοι πλέον με τον Έλιοτ Ουίλιαμς στις τάξεις τους, έχουν ένα κορυφαίο περιφερειακό, αθλητή υψηλού επιπέδου, με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και δυνατότητα τόσο να δημιουργήσει, όσο και να εκτελέσει. Ο Χέινζ μπορεί να παίξει τόσο στο ένα, όσο και στο δύο και να δώσει ποιοτικά λεπτά χωρις να είνα απαραίτητο να βρίσκεται στο παρκέ ο Διαμαντίδης λήξη, ο Καλάθης. Ο Χάντερ, τέλος, είναι ο αθλητικός ψηλός που δεν είχε ο Παναθηναϊκός για να συμπληρώσει τον Ραντούλιτσα. Ο 21χρονος αμερικανός μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά ο ενθουσιασμός και η αθλητικότητα που φέρνει στο τραπέζι ειναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο Τόρτζεβιτς, ειδικά όταν αντιμετωπίζει ψηλούς σαν αυτούς που έχει η Νταρουσάφακα. Η τετράδα Ερντέν, Χαραγκόντι, Σλότερ και Μπιέλιτσα μπορεί να βάλει σε μπελάδες οποιαδήποτε φροντλάιν στην Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να ρίξει στην μάχη ότι καλυτερο διαθέτει, για να τους σταματήσει. 

Δεν ειναι τυχαίο ότι η Νταρουσάφακα σκοράρει το 42% των πόντων της από τις θέσεις 4 και 5 και αυτό το στοιχείο αποκτά ιδιαίτερη αξία αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η Νταρουσάφακα στο Τοπ 16 σουτάρει δίποντο με 53.8 % και παίζει στις 75 κατοχές, ένα από τους πιο γρήγορους ρυθμούς στην Ευρωλίγκα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψηλοί της τρέχουν πολύ δυνατά το γήπεδο και είναι στόχος του επιθετικού πλάνου του Μαχμούτι. 

Από την άλλη μεριά, όμως, η Νταρουσάφακα έχει πολύ χαμηλές επιδόσεις σε άλλους σημαντικούς τομείς όπως το 35.7% στο σουτ τριών πόντων (7/21), το 62.7% στις ελεύθερες βόλεψε (11/18), τα 14.5 λάθη ανά αγώνα (η χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκα σε αυτόν τον τομέα) αλλά και την αδυναμία της στα ριμπάουντ (31.7 μέσο όρο).

Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί στατιστικά σε όλους τους τομείς και οφείλει να μετατρέψει την υπεροχή του σε πράξη. Πρέπει να μην επιτρέψει στον Τζαμόντ Γκόρντον, τον παλιό μας γνώριμο από την εποχή που φορούσε την φανέλα του Αμαρουσίου και του Ολυμπιακού να κάνει το παιχνίδι του και να βάλει τους συμπαίκτες του στην διαδικασία να πιστέψουν ότι έχουν να ελπίζουν απόψε σε κάτι θετικό. 

Αντί,επιλόγου: Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να καταλάβει ότι αντιμετωπίζει απόψε μια ομάδα που έχει εξασφαλίσει και την επόμενη σεζόν την συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα και θα θελήσει να ειναι απολύτως ανταγωνιστική απέναντι στους πράσινους. Κάθε στιγμή υποτίμησης του αντιπάλου θα ισούται με μπελάδες στο τέλος του ματς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.