Φρίνγκερ: «Πρέπει να σκοράρει ένα γκολ παραπάνω από τη Βασιλεία»

Με θητεία στον ΠΑΟΚ προ πολλών ετών μεν αλλά και εμπεριστατωμένη άποψη για το ελβετικό ποδόσφαιρο και δη τη Βασιλεία, ο Ρολφ Φρίνγκερ φιλοξενήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena fm 89,4»

Με θητεία στον ΠΑΟΚ προ πολλών ετών μεν αλλά και εμπεριστατωμένη άποψη για το ελβετικό ποδόσφαιρο και δη τη Βασιλεία, ο Ρολφ Φρίνγκερ φιλοξενήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena fm 89,4» αναφέροντας τα εξής: 
 
Για το ποιες είναι οι αναμνήσεις του από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ: «Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις, ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία στον ΠΑΟΚ , διήρκεσε για λίγο χρονικό διάστημα ήταν πολύ καλή και η διαμονή μου και καλό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, τότε».
 
Για την κλήρωση με τη Βασιλεία: «Γνωρίζω τον ΠΑΟΚ από το παρελθόν, 12 χρόνια πριν, τώρα δεν τον ξέρω τόσο καλά, τον παρακολουθώ όμως. Ξέρω τον Πρίγιοβιτς, όταν ήμουν προπονητής στη Σεντ Γκάλεν, ο Πρίγιοβιτς ήταν στις ακαδημίες. Ξέρω καλά τη Βασιλεία, είναι πολύ έμπειρη, με παραστάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια, είναι ήδη σε καλό βαθμό προετοιμασίας. Θα έχει καλό βαθμό ετοιμότητας όταν αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και θα είναι δύσκολο να την περάσει, θα είναι δύο σκληρά και δύσκολα παιχνίδια».
 
Για τα δυνατά σημεία της Βασιλείας: «Είναι η εμπειρία, τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ και δείχνει τη δυναμικότητα της. Πέρσι κέρδισε τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια στον όμιλο, έχει εμπειρία και ηρεμία , θα είναι δύσκολα για τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα όμως με τους οπαδούς του θα ισορροπήσει λίγο την κατάσταση και θα είναι εξίσου δύσκολο για τη Βασιλεία. Λόγω όμως της εμπειρίας της σε διεθνές επίπεδο, της δίνω υπέρ της, για την πρόκριση, 60-40».
 
Για το τι θα πρέπει να προσέχει ο ΠΑΟΚ: «Είναι μία ομάδα, που δεν έχει το Ρονάλντο ή τον Μέσι αλλά έχει καλή μεσοαμυντική γραμμή και επιθετικούς που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Το βασικό που θα πρέπει να προσέξει είναι ότι είναι συμπαγής ομάδα, στην οποία προέχει το ομαδικό πνεύμα».
 
Αν ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ, πως θα τον οργάνωνε τακτικά: «Θα έλεγα ότι πρέπει να σκοράρει ένα γκολ παραπάνω από τη Βασιλεία. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει εκεί να εκμεταλλευτεί το παιχνίδι, που είναι δύσκολη έδρα για οποιοδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να πω ακριβώς αν πρέπει να παίξει αμυντικά ή επιθετικά αλλά πρέπει να κάνει εξαιρετικά παιχνίδια για να περάσει τη Βασιλεία».
 
Για το αν είναι πλεονέκτημα το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα: «Εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι για να έχει το προβάδισμα για την πρόκριση. Αυτό που βολεύει μια ομάδα είναι η ρεβάνς, αλλά έτσι όπως ήρθε η κλήρωση πρέπει να κερδίσει στην Τούμπα για να διεκδικήσει την πρόκριση στη Βασιλεία».
 
Για την έδρα της Βασιλείας: «Είναι πολύ ενδιαφέρον γήπεδο. Καλή έδρα για τη Βασιλεία αν και το κοινό δεν είναι τόσο φανατικό».
 

Για το ποια είναι τα μεταγραφικά νέα
: «Η Βασιλεία έκανε 4-5 μεταγραφές τον Ιανουάριο και αυτός ήταν και ένας λόγος που έχασε το πρωτάθλημα, γιατί έκαναν πολύ χρόνο να προσαρμοστούν. Θα έχουν προσαρμοστεί όμως μέχρι τότε».
 

Για το ποιοι παίκτες της είναι επικίνδυνοι:
«Είναι μία ομάδα στην οποία προέχει το ομαδικό πνεύμα,αυτό είναι το όπλο της. Έχει εξαιρετικούς παίκτες και στην αμυντική και στη μεσσία γραμμή. Ξέρετε όλοι τον Ελιονούσι, είναι καλός και ο Μπελίν».
 

Για την ευχή του στους φίλους του ΠΑΟΚ:
«Στο παιχνίδι της Τούμπας να είναι ήρεμοι, να απολαύσουν το παιχνίδι και να βοηθήσουν την ομάδα τους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.