Ο Λέτο έκανε τη διαφορά (video)

Με την καθιερωμένη εντός έδρας «τριάρα» του ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι πράσινοι έφτασαν πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ στη νίκη, με τον Αστέρα να έχει δυο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες όσο το σκορ ήταν στο 1-0.

Με την καθιερωμένη εντός έδρας «τριάρα»  του ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι πράσινοι έφτασαν πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ στη νίκη, με τον Αστέρα να έχει δυο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες όσο το σκορ ήταν στο 1-0. Δυο γκολ σημείωσε ο Λέτο (έδωσε την ασίστ στο γκολ του Μπουμσόνγκ) ο οποίος έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα.

Γκολ ο Παναθηναϊκός, δοκάρια ο Αστέρας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά το παιχνίδι μη θέλοντας να δώσει το δικαίωμα στον Αστέρα να ελπίζει ότι μπορεί να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το ΟΑΚΑ.
Μόλις στο 4ο λεπτό οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με το Χακόμπο να αποκρούει εντυπωσιακά το πλασέ του Σιμάο.
Στο 8′ ο Παναθηναϊκός πέτυχε το στόχο του που δεν ήταν άλλος από το να πετύχει ένα γκολ.
Ο Χακόμπο έκανε ένα εγκληματικό για την ομάδα του αλλά και ανόητο λάθος πιάνοντας την μπάλα στο γύρισμα του Πιπίνη. Το έμμεσο εκτελέστηκε με το Λέτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίγει το σκορ.
Με το 13ο γκολ του Αργεντίνου ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ με την ομάδα της Τρίπολης να αλλάζει τα πλάνα της και να προσπαθεί να βγει μπροστά.
Στο 14ο λεπτό μάλιστα έφτασε πάρα πολύ κοντά στην ισοφάριση .Ο Τσαμπούρης σέντραρε, η μπάλα πέρασε από όλους αλλά το πλασέ του Σολάκη απέκρουσε υπέροχα ο Καπίνο και με την βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε.
Όσο περνούσε η ώρα ο Αστέρας ανέβαζε την απόδοση του προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα τεράστια κενά που παρουσίαζε στην αμυντική του γραμμή ο Παναθηναϊκός και να φτάσει στην ισοφάριση.
Με το παιχνίδι να ανοίγει και να αποκτά ξέφρενο ρυθμό, στο 17′ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φτάσει κοντά στο 2ο γκολ με τον Λέτο, ο οποίος πήρε πολύ όμορφη κάθετη από τον Κατσουράνη, προσπάθησε να περάσει τον Χακόμπο, βγήκε πλάγια αλλά πλάσαρε άουτ.
Από το 15′ και μετά ο Αστέρας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 27′ είδε την μπάλα για δεύτερη φορά να σταματάει στα δοκάρια του Καπίνο.
Ο Τσαμπούρης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πουλίδο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σολάκης με το κεφάλι προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Καπίνο διώχνει προς το δοκάρι.
Η ομάδα της Τρίπολης ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις της με την άμυνα του Παναθηναϊκού να μοιάζει με καράβι σε τρικυμία.
Στο 37′  ο Μπρέσκα γύρισε από δεξιά, ο Σολάκης άφησε την μπάλα να περάσει, αλλά το πλασέ του Ράγιος ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Καπίνο.


Πίσω έμπαζε, μπροστά τα έβαζε!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να είναι αυτό που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν προβλήματα στην μεσοαμυντική τους γραμμή, με τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη να εκμεταλλεύονται τα τεράστια κενά στο γήπεδο και να φεύγουν μπροστά.
Στο 56′ ο Μπρέσκα έφυγε ταχύτατα και πάλι από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Πουλίδο στην καρδιά της άμυνας έπιασε την κεφαλιά ο Καπίνο όμως μπλόκαρε την μπάλα και κράτησε το 1-0.
Ο Γκομεζ ύστερα από συνεννόηση με τον Φερέιρα, στο 63′ απέσυρε τους Κλέιτον και Κουΐνσι, ρίχνοντας στο ματς τους Μαυρία και Ρούντολφ, θέλοντας να κλείσει τα κενά που εμφάνιζε ο Παναθηναϊκός στη μεσαία γραμμή.
Στο 66′ κόντρα στη ροή του ματς ο Παναθηναϊκός πέτυχε δεύτερο γκολ αγκαλιάζοντας ουσιαστικά τη νίκη. Ο Λέτο εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ που κέρδισε ο ίδιος νωρίτερα και ο Μπουμσόνγκ πηδώντας πιο ψηλά από όλους με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο γράφοντας το 2-0.
Το γκολ αυτό διέλυσε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Αστέρα και επέφερε μεγάλη απογοήτευση στην ομάδα της Τρίπολης που ενώ πάταγε καλύτερα στο γήπεδο και έδειχνε να μπορεί να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης δέχθηκε και το δεύτερο από ακόμα μια στημένη φάση που τους έκοψε τα πόδια.
Στο 79ο λεπτό το «τριφύλλι», σημείωσε και τρίτο γκολ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.
Ρούντολφ και Κατσουράνης τραβήξανε όλη την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης πάνω τους και την κατάλληλη στιγμή ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πάσαρε στον Λέτο, ο οποίος χωρίς να δυσκολευτεί έκανε το 3-0, σημειώνοντας το 14ο του γκολ στο πρωτάθλημα.
Ο Αστέρας αντέδρασε στα τελευταία λεπτά αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 90ο λεπτό του παιχνιδιού.
Χούλι και Ουσέρο συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Καπίνο, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εντυπωσιακός στις επεμβάσεις του.
Ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος με τους Αρκάδες πάντως να δημιουργούν μια δυο καλές στιγμές ακόμα και ουσιαστικά να προδίδονται από την αναποτελεσματικότητα τους.
Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος για το 2011 μπορεί να μην ήταν και τόσο καλός όσο σε αλλά ματς όμως ήταν ουσιαστικός με το Λέτο να βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και έφτασε σε μια ακόμα νίκη που τον φέρνει στη 2η θέση με δυο ματς λιγότερα από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.



Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πάνου, Γρεβένης


Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμεζ): Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Ζέκα (82′ Βιτόλο), Σιμάο, Κλέιτον (61′ Μαυρίας), Λέτο, Κουίνσι (61′ Ρούντολφ).


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Κωστούλας, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Μπρέσκα (80′ Αλβάρεζ), Ναβάρο (46′ Φορμίκα), Σολάκης (57′ Χούλι).








Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.