Φοίνικας Πειραιά και Σάρισες Φλώρινας δήλωσαν συμμετοχή στο E.T.T.U. Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών

Με ομάδες γυναικών θα έχει και φέτος εκπροσώπηση στην Ευρώπη η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Με ομάδες γυναικών θα έχει και φέτος εκπροσώπηση στην Ευρώπη η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά και ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup) για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 και πέρα από την εμπειρία θα κοιτάξουν να προχωρήσουν όσο γίνεται περισσότερο. Ο άλλοτε πρωταθλητής Ελλάδας Φοίνικας κατέκτησε την 3η θέση στη φετινή Α1 εθνική κατηγορία και μετά από πολλά χρόνια θα εμφανιστεί ξανά σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό κύπελλο. Το σωματείο της Φλώρινας, που τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στην Ευρώπη και μάλιστα είχε περάσει έναν γύρο. Γενικά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα μετέχει σταθερά στη διοργάνωση του E.T.T.U. Cup τουλάχιστον με μία γυναικεία ομάδα (την περασμένη περίοδο ήταν ξανά δύο, αφού εκτός από τις Σάρισες αγωνίστηκε και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου).

Η κλήρωση των γκρουπ για την πρώτη φάση των αγώνων θα διενεργηθεί στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) η διοργάνωση θ’ αρχίσει στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου 2019.

*Αύριο το πρωί αναχωρεί η ελληνική αποστολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την Ταραγόνα της Ισπανίας και τους Μεσογειακούς Αγώνες. Στο τουρνουά, που θα διεξαχθεί από τις 26 μέχρι τις 30 του μήνα, θα εκπροσωπήσουν τη γαλανόλευκη οι αθλητές Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θα καθοδηγήσει και τις δύο εθνικές ομάδες. Επίσης, στο event θα εργαστούν οι πρώην γενικοί γραμματείς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Σελινιωτάκης και Δημοσθένης Μεσσήνης στο οργανωτικό κομμάτι, όπως και ο διεθνής διαιτητής Νίκος Κόκκινος. Για την τελετή έναρξης μετέβη στην Ταραγόνα ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Οι αγώνες περιλαμβάνουν αρχικά το απλό και στη συνέχεια το ομαδικό.

* Στους «32» των αγώνων «παρηγοριάς» αποκλείστηκε ο Θανάσης Χειμωνάς στην κατηγορία 45+ ετών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων του Λας Βέγκας. Στον γύρο των «64» νίκησε τον Νορβηγό Έρλαντ Γιλντίζ με 3-1 σετ (11-6, 11-5, 7-11, 11-4) και στους «32» έχασε από τον Άγγλο Ράιντερ Σινγκ με 3-0 (6-11, 4-11, 5-11). Επίσης στο consolation της κατηγορίας 60+ ετών ο Πέτρος Αποστόλου αποκλείστηκε στον γύρο των «128» από τον Ινδό Ραμαλινγκάν Σρινιβασάν με 3-1 σετ (11-9, 10-12, 3-11, 6-11). Αγώνες consolation γίνονται και στα διπλά. Ο Αποστόλου και ο Ελβετός Κλαούντιο Σκάτσερ έχασαν άνευ αγώνα στους «128» από τους Βραζιλιάνους Αντόνιο Χάβες/Γιόργκε Τόρες. Ο Χειμωνάς με τον Γάλλο Κριστόφ Ντοχολό ηττήθηκαν στους «64» με 3-0 σετ από τους Γερμανούς Γιοργκ Λίπνιτζ/Σβεν Ρούντολφ (10-12, 4-11, 7-11).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.