Με DNA από το … 1954

Μπορεί η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ να πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στη Σουηδία, την οποία νίκησε 2-1 ωστόσο τα «πάντσερ» είχαν φροντίσει να «μπολιαστούν» με το μικρόβιο της ανατροπής εδώ και πολλά χρόνια.

Μπορεί η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ να πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στη Σουηδία, την οποία νίκησε 2-1 ωστόσο τα «πάντσερ» είχαν φροντίσει να «μπολιαστούν» με το μικρόβιο της ανατροπής εδώ και πολλά χρόνια. 

Εν αρχή ην το 1954! 

Το 1954 θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί χρονιά – ορόσημο για τους Γερμανούς. Πριν ακόμα αποτελέσουν ένα ενιαίο κράτος είχαν φροντίσει να αφήσουν το στίγμα τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στην Ελβετία, όπου πραγματοποιούταν το Παγκόσμιο Κύπελλο, η τότε Δυτική Γερμανία, ομάδα – έκπληξη κατάφερε να φτάσει έως τον τελικό όπου θα αντιμετώπιζε την αρμάδα του τεράστιου Πούσκας. Το έργο της σαφώς πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο όταν μέχρι το όγδοο λεπτό βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0. Οι Δυτικογερμανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν με τους Μόρλοκ και Ραν να φτάσουν σε μία επική ανατροπή και να κατακτήσουν το πρώτο τους παγκόσμιο κύπελλο. Ήταν το λεγόμενο «Θαύμα της Βέρνης». 

1970: Στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί

Η Δυτική Γερμανία ήταν εκείνη που καθιέρωσε στα χείλη του λαού της το ρητό «στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» και αυτό το ρητό γεννήθηκε στο Μουντιάλ του 1970, στο Μεξικό. Ο προημιτελικός απέναντι στην Αγγλία ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ σε παγκόσμιο κύπελλο. Χάρη σε γκολ των Μιούλερι και Πίτερς οι Άγγλοι ένιωθαν να έχουν το εισιτήριο της τετράδας στην τσέπη τους ωστόσο οι Σίλερ και Μπεκενμπάουερ έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί έλαβε δράση ο τεράστιος Γκερντ Μίλερ που με γκολ στο 108ο λεπτό έδωσε στους Γερμανούς την πρόκριση στα ημιτελικά. 

1974: Μίλησε η έδρα… 

Η φήμη των ανατροπών που πλέον ακολουθούσε τη Δυτική Γερμανία ήταν κάτι που τρόμαζε κάθε αντίπαλο. Και αυτός ο φόβος κατακρεούργησε τα όνειρα των Ολλανδών στο Μουντιάλ του 1974 για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Γερμανοί, στον τελικό κόντρα στους «οράνιε» των Μίχελ και Κρόιφ έδειχναν πως δεν θα έφευγαν από το γήπεδο χωρίς το βαρύτιμο τρόπαιο και το έπραξαν αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη σε πέναλτι του Νέσκενς στο δεύτερο μόλις λεπτό. 

1982: Θα το χαιρόταν μέχρι και ο Πιθχουάν!

Στον ημιτελικό του έλαβε χώρα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης η Δυτική Γερμανία έδωσε μία ακόμα παράσταση υψίστου ποδοσφαιρικού επιπέδου, αυτή τη φορά κόντρα στη Γαλλία. Οι «τρικολόρ» βρέθηκαν να προηγούνται 3-1 με τον Πλατινί να κάνει «όργια» αλλά ο Ρουμενίνγκε είχε άλλη άποψη. Στο 102’ μπήκε αλλαγή και στο 108’ σκόραρε για το 3-3 με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι και εκεί η Δυτική Γερμανία έφτασε στην τρίτη κατάκτηση με σκορ 5-4. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.