«Ματσάρες» στο φιλέ, ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, Ηρακλής-Φοίνικας

Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει η 8η στροφή της Volleyleague. Στο κλειστό του ΜΕΤΣ ο ανανεωμένος και ενισχυμένος με Χριστοφορίδη, Παναθηναϊκός υποδέχεται (16.00 TV-NS3) τον Ολυμπιακό που τα τελευταία τρία χρόνια δεν χάνει ποτέ εκτός έδρας σε κανονική περίοδο από τον «αιώνιο» αντίπαλο του.

Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει η 8η στροφή της Volleyleague. Στο κλειστό του ΜΕΤΣ ο ανανεωμένος και ενισχυμένος με Χριστοφορίδη, Παναθηναϊκός υποδέχεται (16.00 TV-NS3) τον Ολυμπιακό που τα τελευταία τρία χρόνια δεν χάνει ποτέ εκτός έδρας σε κανονική περίοδο από τον «αιώνιο» αντίπαλο του.

«Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, ενώ αντιθέτως ο Ολυμπιακός έχει βρει ένα ρυθμό και έχει σταθερότητα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα κάνουμε την προσπάθεια μας» έλεγε ο κόουτς των «πρασίνων» Δημήτρης Καζάζης. Προβλήματα δεν υπάρχουν ούτε στον Ολυμπιακό, αφού ο Ανδρέας Ανδρεάδης ο οποίος προφυλάχθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Λαμία έχει τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Καλμαζίδη. «Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι η βαθμολογία σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει ρόλο. Προσωπικά θεωρώ ότι με βάση το ρόστερ του ο Παναθηναϊκός δεν θα έπρεπε να είναι τόσο χαμηλά και σίγουρα περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», είπε ο Γιάννης Καλαμαζίδης.

Το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι της 8ης στροφής θα έχουν την ευκαιρία να το δουν μόνο οι συνδρομητές της Nova (19.00 TV-Novasports3) αφού το κλειστό της Μίκρας δεν θα ανοίξει τις πύλες του λόγω τιμωρίας του γηπεδούχου Ηρακλή.

Ο «γηραιός» τρεις μέρες μετά την πρώτη του φετινή ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Αρκάς υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου που μετρά «4 στα 4» εκτός έδρας και έχει ήδη δύο νίκες στην Θεσσαλονίκη με Καλαμαριά και ΠΑΟΚ. Στον Ηρακλή θα απουσιάσουν οι εδώ και καιρό τραυματίες Προύσαλης, Μεντένις, ενώ αντιθέτως ο Φοίνικας δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. «Παίζουμε με μια καλή ομάδα που έχει στις τάξεις της έμπειρους αθλητές. Εμείς πρέπει μέσα από τα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε να βρούμε τον ρυθμό μας. Δυστυχώς η ομάδα θα στερηθεί τη στήριξη των φιλάθλων της και οι φίλοι του βόλεϊ θα στερηθούν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα καλό παιχνίδι», τόνισε ο Σωτήρης Δρίκος.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νεόφυτος παραδέχθηκε ότι για την ομάδα του αποτελεί πλεονέκτημα: «το ότι ο Ηρακλής θα παίξει με άδειες κερκίδες αφού παίρνει βοήθεια από τον κόσμο του» και συμπλήρωσε: «Παίζουμε με μια σπουδαία ομάδα, την οποία σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε. Το ότι είμαστε αήττητοι εκτός έδρας δεν σημαίνει κάτι, αλλά ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Στα υπόλοιπα Σαββατιάτικα παιχνίδια ο νεοφώτιστος Παμβοχαϊκός που φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που μπορεί να έχει για πρώτη φορά στην σύνθεσή του τον Ρομέρο, αλλά είναι αμφίβολοι τόσο ο Μπορόβνιακ όσο και ο Παπαδημητρίου.

«Εμείς περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό και αποφασισμένο ΠΑΟΚ, αλλά θέλουμε τη νίκη για να κλείσουμε θετικά αυτό το κομμάτι των αγώνων. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που δίνουμε μέσα στην εβδομάδα, αλλά θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε καλές γιορτές», δήλωσε ο Νίκος Ζαλμάς. «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο από τα προβλήματα που έχουμε. Αύριο θα δούμε τι θα γίνει με τον Μπορόβνιακ και τον Παπαδημητρίου. Ο Παμβοχαϊκός είναι πολύ δυνατός και ενθουσιώδης στην έδρα του, έχουμε κάνει τα σχέδια μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Μέλκας. Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για την ΕΑ Πατρών που υποδέχεται τον ΑΟ Κηφισιάς.

Η ΕΑΠ δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας από τον ΑΟΚ σε αγώνα της κανονικής περιόδου (οι Αχαιοί έχουν από 4 νίκες), αλλά έχουν αμφίβολο λόγω ενοχλήσεων τον Τζόρτζ Παπαδόπουλο. «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα με απουσίες αθλητών λόγω προβλημάτων τραυματισμού αλλά παρόλα αυτά ο στόχος μας δεν αλλάζει και είναι η νίκη απέναντι στην Κηφισιά…», είπε ο Γιώργος Χριστόπουλος και κατέληξε: «Ο αντίπαλος μας είναι ιδιαίτερα δυνατός, έχει καλούς και έμπειρους παίκτες και θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι αλλά πιστεύω ότι αν δείξουμε καλό πρόσωπο μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Στον ΑΟΚ ο Κώστας Αρσενιάδης δεν έχει κανένα πρόβλημα και χαρακτήρισε το παιχνίδι ως μία ακόμη πρόκληση για την ομάδα του. «Έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά αν τα καταφέρουμε θα έχουμε πετύχει μια πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη»

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 17/12
Μετς, 16.00 (Novasports3): ΠΑΟ – ΟΣΦΠ (διαιτητές Καραμπέτσος, Μυλωνάκης)
ΕΑΠ, 19.00: ΕΑ Πατρών – Κηφισιά (διαιτητές Γεροθόδωρος, Ονόπας)
Βόχας, 19.00: Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ (διαιτητές Βαρθαλίτης, Φραγκάκης)
Μίκρας, 19.00 (Novasports3): Ηρακλής – Φοίνικας Σύρου (διαιτητές Ράπτης, Δεληκωστίδης)

Κυριακή 18/12
Αλεξάνδρειο, 19.30: Άρης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (διαιτητές Γεωργουλέας, Γεωργιάδης)

Δευτέρα 19/12
Χαλκιοπούλειο, 19.00 (Star K.E.): Λαμία – Απόλλων Καλαμαριάς (διαιτητές Θεμελής, Κυριοπούλου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.