Μπαλτάς και Γιαν Φαμπρ για τους πρόσφυγες στο Λιμάνι


Τους πρόσφυγες και μετανάστες στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Γιαν Φαμπρ, ο οποίος υπέγραψε τη διακήρυξη του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, που έχει στόχο, στην περίοδο που διανύουμε, να μη βρεθεί κανένας πρόσφυγας μόνος απέναντι στην κρίση, την πείνα και την έλλειψη στέγης.

Ο κ. Φαμπρ ήθελε ο ίδιος να έχει μία εικόνα της κατάστασης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού πριν την επίσκεψή του στην πύλη Ε-1 είχε μία μικρή συνομιλία και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα, ο οποίος μετέβαινε στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον σκοπό της σημερινής επίσκεψής του, ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι ήρθε με τον κ. Φαμπρ, ο οποίος γνωρίζει και ο ίδιος ότι το προσφυγικό θέμα είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα και το αισθάνεται ως πολίτης του Βελγίου και της Ευρώπης.

Όπως τόνισε ο υπουργός, ο κ. Φαμπρ ήθελε ο ίδιος να δει την κατάσταση στην οποία ζουν οι πρόσφυγες και τις προσπάθειες τόσο της κυβέρνησης, όσο και των εθελοντών για να διευκολυνθούν αυτοί οι άνθρωποι και να πειστούν ότι πρέπει να φύγουν από τον Πειραιά και να μεταβούν σε χώρους φιλοξενίας. «Να τους πείσουμε, όμως, όχι να τους εκβιάσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλτάς και σημείωσε ότι, ήδη, το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΕΡΤ προετοιμάζει μία μεγάλη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με πολλούς καλλιτέχνες που έχουν προσφερθεί εθελοντικά, έναντι μικρού αντιτίμου, προκειμένου οι εισπράξεις να διατεθούν για τη βοήθεια των προσφύγων.

Σε ερώτηση πώς βλέπει την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός απάντησε ότι η «πιο αισιόδοξη εικόνα είναι ότι αυτήν τη στιγμή το 40% που είναι παιδιά παίζουν μέσα σε ολόλαμπρο ήλιο και με χαμόγελο, μέσα στη μεγάλη δυστυχία που υπάρχει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.