Ζούρος: “Βλέπουμε τα δικά μας παιδιά”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Super Euroleague της NOVA και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Super Euroleague της NOVA και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ. Αρχικά αναφέρθηκε στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Καντού.

“Η άμυνα σου δίνει αυτοπεποίθηση και ενέργεια για να μπορέσεις να πας στην επίθεση και να κερδίσεις το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κατάφερε σήμερα να πετύχει νίκη με διαφορά που μπορεί να δώσει και την πρόκριση. Η άμυνα του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία να μπορέσει με χαμηλό σχήμα η ομάδα να φτάσει στην τελική επικράτηση. Είναι ευχάριστο το ότι έπαιξαν τα νέα παιδιά, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ήθελε το παιχνίδι και άξιζε τη νίκη. Ευελπιστούμε να πάρει και την νίκη στο επόμενο παιχνίδι και να πανηγυρίσει την πρόκριση”, είπε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ, αλλά ειδικά για τον Γιώργο Πρίντεζη: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπουμε δικά μας παιδιά, που παίρνουν χρόνο και βελτιώνονται. Τώρα μάλιστα που υπάρχει η οικονομική κρίση, βγήκαν νέα στοιχεία και είμαι χαρούμενος γιατί θα έχουμε και το καλοκαίρι ευχάριστο πονοκέφαλο. Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει βελτιωθεί σημαντικά, έχει πάρει πλέον παιχνίδια και είναι σε ανοδική πορεία. Νομίζω ότι είναι και αυτό ένα θετικό στοιχείο, καθώς θα μπορέσει να είναι έτοιμος και για την Εθνική ομάδα”.


Για τον Παναθηναϊκό, τόνισε: “Ο Παναθηναϊκός είναι σε μία φάση, όπου πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά το στυλ του. Μετά την φυγή του Φώτση, ήρθε στην ομάδα ο Σμιθ, ο οποίος δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιο επίπεδο και θα πρέπει να προσαρμοστεί. Γενικώς πάντως, μετά το λοκ άουτ στο ΝΒΑ και οι δύο ομάδες μας, προσπαθούν να βελτιωθούν με τους παίκτες που επέλεξαν. και οι δύο έχουν επιτελεία, τα οποία δουλεύουν και προσπαθούν να βάλουν τους παίκτες στην ευρωπαϊκή νοοτροπία”.

Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ, τόνισε: “Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν όπως για παράδειγμα πέρσι, όπου στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, καθώς έπρεπε να κερδίσει για να προκριθεί. Συνήθως όταν οι παίκτες δεν έχουν πίεση, δεν δίνουν το 100%. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι προπονητές και οι παίκτες δεν έχουν δουλέψει. Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός, όταν φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να κερδίσει, θα είναι αυτός που πρέπει. Οταν φτάσουμε στο επίπεδο της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ ή στον τελικό της Ευρωλίγκας, τότε θα δούμε διαφορετικά πράγματα”.


Για την Εθνική ομάδα και ποιοι παίκτες θα βρίσκονται στο ρόστερ της το καλοκαίρι ο Ηλίας Ζούρος, τόνισε: “Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι. Σημασία έχει όλα τα παιδιά να έχουν την υγεία τους. Σύντομα θα κάνω κάποιες περιοδείες για να συναντήσω και να μιλήσω από κοντά με τους παίκτες. Πριν το Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, όπως με τους τραυματισμούς του Σπανούλη και του Περπέρογλου, αλλά και την αποχώρηση του Σχορτσανίτη. Πιστεύω πως θα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παίκτες από ό,τι αυτό το καλοκαίρι, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές αλλαγές, γιατί η ομάδα έχει βρει ένα ρυθμό. Η ομάδα μας έχει μαχητές και παίκτες με πολύ υψηλό IQ. Μην ξεχνάμε πως φτάσαμε μία ανάσα από το να αποκλείσουμε τη Γαλλία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι σε καλό δρόμο κι έχουμε παίκτες που έρχονται από πίσω και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα”.


Για το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα γίνει στη Βενεζουέλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: “Δεν θα έχουμε εύκολη αποστολή και δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Συμμετέχουν δώδεκα ομάδες και υπάρχουν μόνο τρία εισιτήρια. Αν είμαστε σοβαροί, πιστεύω πως θα προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ και μπορούμε να το πετύχουμε. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας”.


για τον Δημήτρη διαμαντίδη, ανέφερε: “Θα ήταν πολύ ωραίο να έκλεινε την καριέρα του με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σχέση μας είναι πολύ καλή, τον σέβομαι απεριόριστα και σέβομαι την απόφασή του, αλλά τελειώνοντας η σεζόν θα μπορούσαμε να έχουμε και τον Δημήτρη και μαζί με όλους τους άλλους παίκτες να κάνουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο για να φτάσουμε στο Λονδίνο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός”.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.