Ισοπαλία και πρωτιά για ΠΑΟΚ (vid)

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου του μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Ρουμπίν Καζάν. Ο δικέφαλος του βορρά προηγήθηκε με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 15', ενώ οι Ρώσοι αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Βαλντές.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου του μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Ρουμπίν Καζάν. Ο δικέφαλος του βορρά προηγήθηκε με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 15′, ενώ οι Ρώσοι αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Βαλντές.


Ο Μπόλονι επέλεξε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με το σύστημα που τον έχουμε συνηθίσει πλέον όλα αυτά τα χρόνια. Το 4-2-3-1 δηλαδή. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γκαρσία, Αρίας και στην τριάδα μπροστά τους οι Ίβιτς, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια. Μόνος στην κορυφή ο Αθανασιάδης.


Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι παρατάχθηκαν με 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Ριζίκοφ, στην άμυνα οι Ανσάλντι, Μπογκέτι, Σαρόνοφ, Καλέσιν. Στην μεσαία γραμμή οι Νομπόα, Νάτσο, Νεμόφ, Καραντενίζ. Στην επίθεση ήταν οι Μάρτινς, Βαλντέζ.


Παρά το γεγονός ότι πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως ήδη είχε πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση, μόνο αδιάφορους δεν άφησε τους παίκτες του. Κι αυτό γιατί μπήκαν εξαιρετικά δυνατά στο παιχνίδι και από το πρώτο λεπτό πίεσαν την αντίπαλη άμυνα. Ο στόχος προφανής, καθώς έψαξαν για το γρήγορο γκολ, που θα τους έφερνε στη θέση του οδηγού για τα επόμενα λεπτά.


Πράγματι, η προσπάθειά τους έπιασε τόπο και μάλιστα με διπλό κέρδος. Καθώς στη φάση του 12ου λεπτού, ο Γεωργιάδης κέρδισε και το πέναλτι από τον Ριζίκοφ, αλλά και την αποβολή του. Ο Βιεϊρίνια που το εκτέλεσε δεν λάθεψε και έτσι έγινε το 1-0 για τον δικέφαλο.


Από κει και πέρα φάνηκε πως το έργο του θα είναι εξαιρετικά εύκολο, καθώς οι Ρώσοι μην έχοντας καμία άλλη ελπίδα για να κερδίσουν κάτι από το ματς, οπισθοχώρησαν. Κυρίως για να μην επιτρέψουν στον ΠΑΟΚ να πετύχει και δεύτερο γκολ. Κι αυτό γιατί οι ίδιοι ήθελαν την ισοπαλία για να μπορέσουν να περάσουν ως δεύτεροι από τον όμιλο και πλέον με παίκτη λιγότερο έπρεπε να παίξουν παιχνίδι αναμονής.


Κατάφεραν έτσι να βγάλουν το ημίχρονο με το σκορ να είναι στο 1-0 και χτύπησαν στο καλύτερο -γι αυτούς- σημείο του αγώνα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ακόμα οι δύο ομάδες δεν είχαν επιστρέψει σε φουλ ρυθμό, λόγω της ανάπαυλας.


Ο Βαλντέζ έκανε το 1-1, σκορ με το οποίο προκρίνονταν και οι δύο ομάδες, όμως σε καμία περίπτωση, τόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όσο -και πολύ περισσότερο- οι οπαδοί της ομάδας δεν ήθελαν να μείνει εκεί. Κι αυτό γιατί ήθελαν να μην δώσουν δικαιώματα για κακόβουλα σχόλια.


Βέβαια η Ρούμπιν έκανε το παιχνίδι της και κατάφερε να κλειστεί στα καρέ της, για να διασφαλίσει την υπερπολύτιμη ισοπαλία. Το τελικό 1-1 δείχνει ότι μάλλον οι Ρώσοι πέτυχαν το σκοπό τους, όμως παράλληλα σηματοδότησε και μία εκπληκτική πορεία για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του και έτσι θα είναι στους ισχυρούς στην κλήρωση της Παρασκευής και θα αγωνιστεί με αντίπαλο ομάδα που θα προέρχεται από το Γιουρόπα Λιγκ και όχι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Διοργάνωση:Γιουρόπα Λιγκ
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι):
Γλύκος, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Αρίας (84′ Λάζαρ), Ίβιτς (82′ Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (73′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Ρομπέρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης.

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπέρντιγεφ):
Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Καλέσιν (15′ Αρλάουσκις), Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Νομπόα, Καραντενίζ, Νάτσο, Μάρτινς (62′ Μπιστρόφ), Βαλντέζ (90′ Ντιάντιουν).
Στον πάγκο: Αρλάουσκις, Κουζμίν, Σεστόκοφ, Κβιρκβέλια, Μπιστρόφ, Ντιάντιουν, Οραζακέντοφ.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.